Πογιέτ, ο αναμορφωτής

"Πρόωρο να συζητήσουμε για το μέλλον μου στην ΑΕΚ"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ούτε 3,5 μήνες δεν έχει προλάβει να συμπληρώσει στον πάγκο της ομάδας και το μόνο που απομένει σιγά σιγά είναι να ακούσει το όνομά του σε κανένα σύνθημα. Θα γίνει και αυτό. Ο Γουστάβο Πογιέτ έχει μπει για τα καλά στις καρδιές του κόσμου της ΑΕΚ και όχι άδικα. Η ομάδα τρέχει ένα σερί που είχε να εμφανιστεί πάνω από 20 χρόνια, κερδίζει χωρίς να απειλείται και αυτή τη στιγμή την παραδέχονται όλοι. Αντίπαλοι και φίλοι.

Ο Ουρουγουανός με το εκρηκτικό ταπεραμέντο αλλά την…αγγλική εκπαίδευση όσον αφορά το μανατζάρισμα ενός συνόλου έχει παρουσιάσει ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι πρόκειται για τοπ επιπέδου προπονητή. Το όνομά του ήδη κάνει γκελ στην ευρωπαϊκή πιάτσα αλλά το θέμα της παραμονής του δεν είναι επί του παρόντος. Επί του παρόντος είναι να συνεχίσει η ΑΕΚ να κερδίζει από τη στιγμή μάλιστα που έχει μπροστά της το ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο του Τραϊανού Δέλλα και φυσικά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παρεμπιπτόντως, ο Πογιέτ μετράει σε 18 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ 14 νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Σοκαριστικές ήττες αφού έγιναν από Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ αλλά που κατάφερε να τις τουμπάρει με το σερί των 9 νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (5 και 4 αντίστοιχα).

Ο 48χρονος προπονητής έχει κατορθώσει δύο πράγματα που τον έχουν αναγάγει στην κορυφαία μεταγραφή του κλαμπ. Πρώτα απ’ όλα έχει βελτιώσει ατομικά τους περισσότερους από τους παίκτες της ομάδας. Σε συνεργασία με τον Κώστα Καμπόλη ο Ανέστης γύρισε γρήγορα από το λάθος με τον Λεβαδειακό και έγινε Κέρβερος. Ο Κολοβέτσιος τα…σπάει, ο Λαμπρόπουλος πάει από το καλό στο καλύτερο, ο Γιόχανσον προσαρμόστηκε- από τη στιγμή που είναι παίκτης κλάσης- στη νέα του θέση, ο Αραβίδης βρίσκει δίχτυα όπως και πέρυσι και η συνεργασία του με τον κόουτς είναι υποδειγματική, ο Μάνταλος βρίσκει πατήματα ως εσωτερικός και εξελίσσει το αν μη τι άλλο πλούσιο ταλέντο του, ο Βάργκας και ο Μπαρμπόσα εξελίσσονται σε MVP (αν και είναι και οι δύο άτυχοι μια και είναι τραυματίες) και γενικά άπαντες έχουν προσαρμοστεί.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην όλη ιστορία είναι ότι ο Πογιέτ έχει κατορθώσει να βάλει το σύνολο σε ένα σύστημα, σε ένα καλούπι που οι περισσότεροι έλεγαν ότι δεν μπορεί να μπει, ότι δεν μπορεί να παίξει. Το 4-3-3 έχει γίνει δεύτερη φύση της ομάδας και κανείς δε θα πρέπει να ξεχνάει ότι η όλη προετοιμασία στην Πολωνία έγινε πάνω στις βάσεις του 4-2-3-1. Και όμως το άλλαξε και αυτό ο Πογιέτ και το έκανε με επιτυχία.

Ε, είναι μετά να μην τον συμπαθείς…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X