Κατσίβελης: «Να αντιδράσουμε από τις συνεχόμενες ήττες»

Κατσίβελης: «Να αντιδράσουμε από τις συνεχόμενες ήττες»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ οφείλει να αντιδράσει, όπως τονίζει στο SDNA ο Δημήτρης Κατσίβελης, και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του Eurocup με τη Νεπτούνας (19:00) θεωρείται «must win».

Ο Ελληνας γκαρντ της ΑΕΚ βιώνει, μαζί με τους άλλους περιφερειακούς της ομάδας, μία περίεργη κατάσταση, καθώς οι Κούπερ και Αρμστεντ δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, και έτσι το βάρος πέφτει στους Κατσίβελη, Παπαντωνίου, Σκραμπ και Κάρτερ.

Πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψετε από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στις νίκες, σε ένα τόσο κομβικό παιχνίδι;

«Οφείλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Εχουμε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων πίσω μας και πρέπει να το διαχειριστούμε. Είναι σημαντικό να αντιδράσουμε και, αν έρθουν τα πράγματα όπως τα θέλουμε και στους άλλους αγώνες, να πάρουμε την πρόκριση».

Τι έφταιξε και ήρθαν συνεχόμενες ήττες ύστερα από το πολύ καλό ξεκίνημα;

«Σε τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολο να πεις πως έφταιξε κάτι συγκεκριμένο ή να ξεχωρίσεις κάποιο στοιχείο έναντι άλλων. Σε κάποια παιχνίδια, ίσως έφταιγε η τύχη, καθώς χάσαμε στην τελευταία φάση. Αλλες φορές μπορεί να το ήθελαν οι αντίπαλοι περισσότερο ή  να μην διαχειριστήκαμε σωστά κάποιες καταστάσεις. Ποτέ δεν είναι μόνο ένα πράγμα».

Πόσο «πειράζει» την ψυχολογία ενός παίκτη το γεγονός ότι μπαίνει στο παρκέ και ξέρει ότι πρέπει να περιμένει… δώρα από κάποια άλλη ομάδα;

«Προσπαθούμε, στο μέτρο που μπορούμε, να μην το σκεφτόμαστε έτσι. Εμείς έχουμε μία δουλειά που πρέπει να κάνουμε και το μυαλό όλων μας πρέπει να είναι σε αυτό το πράγματα και όχι σε ο, τι συμβαίνει στη Ρωσία. Πρέπει να πάρουμε αυτό το παιχνίδι, να μπούμε για τη νίκη όπως κάνουμε πάντα. Αφού έχουμε τελειώσει τη δουλειά μας, μόνο τότε θα ασχοληθούμε με τα άλλα παιχνίδια και τα αποτελέσματά τους».

Κερδίσατε την Νεπτούνας στη Λιθουανία, την γνωρίζετε και έρχεται στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη την πρόκριση. Είναι οι συνθήκες ευνοϊκές για την ΑΕΚ;

«Σίγουρα γνωρίζουμε την αντίπαλό μας, έχουμε παίξει μαζί της και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει και τί όχι. Όπως ξέρουμε και ότι μπορούμε να κερδίσουμε, αφού το κάναμε και στη Λιθουανία. Είναι, όμως, μία πραγματικά καλή ομάδα που συνεχώς βελτιώνει το παιχνίδι της και μόνο αδιάφορη δεν έρχεται εδώ, καθώς αν μας κερδίσει θα διεκδικήσει την πρώτη θέση. Οπότε θα φανεί στο παρκέ ποιος το θέλει περισσότερο. Πιστεύω πάντως πως με τη θέληση που υπάρχει στην ομάδα, θα μπορέσουμε να πάρουμε αυτή τη νίκη».

Θεωρείς την στήριξη του κόσμου απαραίτητη;

«Εννοείται πως ο κόσμος είναι κι αυτός μέρος του παιχνιδιού. Βοηθά σε τεράστιο βαθμό την προσπάθεια που κάνουμε και είναι δεδομένο πως έχουμε ανάγκη τη στήριξή του σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X