Αδιάβαστη και με λάθος κατεύθυνση

Αδιάβαστη και με λάθος κατεύθυνση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μετά από 8 χρόνια επέστρεψε στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και παρόλο που συμμετείχε σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τα ισχυρά όπλα του αντιπάλου της και παρουσιάστηκε αδιάβαστη και με λάθος κατεύθυνση σε μεγάλα σημεία του παιχνιδιού.

Ένας ακόμα λόγος για το κακό αποτέλεσμα ήταν ότι πέραν του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έκανε απίστευτο παιχνίδι με 42 πόντους και 55 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν άλλον παίχτη, σημείο αναφοράς, με σταθερότητα στο επιθετικό κομμάτι.

Συνολικά μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα ακόμα ψάχνεται σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, οι αποστάσεις στην επίθεση παρουσιάζουν πρόβλημα σε μεγάλα διαστήματα και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν παρουσιάστηκαν και προβλήματα στην τρανζίσιον άμυνα της ομάδας.

Αυτό όμως που έβγαζε μάτι ήταν ότι η ΆΕΚ δεν είχε πλάνο να βγάλει τα μεγάλα όπλα των αντιπάλων εκτός παιχνιδιού και να μη τους αφήσει να βρει ρυθμό, όπως και έγινε.

“Ανορθογραφίες” στον προσανατολισμό

Για παράδειγμα στο 1ο ημίχρονο τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε ο Κούπερ μετά την έξοδο του Ανοσίκε, που έβγαινε επιθετικά στα hedge out.Ο Αμερικανός βρήκε διαδρόμους να οργανώσει και να δημιουργήσει πολλά ελεύθερα σουτ για τους συμπαίχτες του με την ΑΕΚ να μη μπορεί να βρει τρόπο να τον βγάλει εκτός ρυθμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός πρώην παίχτης του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού είχε 8 ασίστ στο ημίχρονο, τις 6 στη 2η περίοδο. Στο σημείο που η Κράσνι έκανε 11-0 σερί και πήρε τα ηνία του αγώνα.

Επίσης δεν υπήρχε πλάνο να φύγει η μπάλα από τα χέρια του Μίτσελ, στη 4η περίοδο. Ο Αμερικάνος ήταν μόνιμα σε isolation παιχνίδι και τις περισσότερες φορές με αντιπάλους του χεριού του (Καλαμπόκης, Μιλόσεβιτς). Προκαλεί εντύπωση ότι σε ελάχιστες φάσεις πήγε επάνω του ο καλύτερος αμυντικός που έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ, ο Κάρτερ. Επίσης, δεν δοκιμάστηκε καθόλου double team πάνω του, με σκοπό να μοιράσει τη μπάλα και να αναγκαστούν να εκτελέσουν άλλοι παίχτες. Κι αν για 3 περιόδους η Κράσνι είχε και άλλους παίχτες που έκαναν τη δουλειά στο σκοράρισμα, στη 4η περιόδο και με 2 από τους 3 καλύτερους παίχτες στο πάγκο με 5 φάουλ, ήταν λάθος το ότι η ΑΕΚ δεν έστειλε βοήθειες απέναντι σε έναν παίχτη που πέρυσι έκανε όργια στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και αναδείχτηκε MVP με την Τρέντο.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι η ΑΕΚ πέρα από την ατυχία των τραυματισμών, δεν έχει σε καλή κατάσταση παίχτες κλειδιά. Ο Χέρστον ως τώρα είναι αγνώριστος σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ο Κάρτερ ενώ στην άμυνα είναι εξαιρετικός, στο επιθετικό κομμάτι δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό. Επίσης, για 2ο συνεχόμενο ματς ουσιαστικά, ο Παπαντωνιού είχε τον ρόλο του βασικού γκαρντ, αντί του Γουόρεν, από τον οποίο η ομάδα περιμένει πολλά περισσότερα.

Το κακό είναι ότι η ΑΕΚ δεν φαινόταν να έχει άλλο επιθετικό σχέδιο πέρα από το πέρασμα της μπάλας στον Μαυροκεφαλίδη, που από κάποιο σημείο και μετά ήταν επιβεβλημένο λόγω του προβλήματος των αντιπάλων ψηλών με φάουλ. Συνολικά η ομάδα φαίνεται να μην έχει ρυθμό και στηρίζεται αποκλειστικά σε ατομικές εμπνεύσεις των αστέρων της. Δεν διαθέτει έναν παίχτη να μπορεί να μοιράσει τη μπάλα με άνεση και ευχέρεια. Όπως η Κράσνι είχε τον Κούπερ που τελείωσε το παιχνίδι με 14 τελικές πάσες.

Το Eurocup “δεν αστειεύεται”

Σίγουρα η βελτίωση είναι κάτι το εφικτό με την πάροδο του χρόνου, αλλά ήδη η ομάδα είναι εκτός Κυπέλλου και ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα και στο Eurocup, που θα την κουβαλάει στη συνέχεια της κανονικής διάρκειας. Οπότε, η βελτίωση πρέπει να είναι άμεση καθώς ναι μεν υπάρχουν βατά παιχνίδια για το Πρωτάθλημα, αλλά στο Eurocup οι μάχες είναι συνεχόμενες και δύσκολες. Μη ξεχνάμε ότι ο όμιλος έχει 3 ομάδες που πέρυσι ήταν στην Ευρωλίγκα και 2 ομάδες με εξαιρετικούς παίχτες και ρόστερ σαν στελέχωση, όπως η Κράσνι και η Χάποελ. Νεπτούνας, Νίζνι, και Γαλατάσαραϊ με ρόστερ Ευρωλίγκα που περιμένει την Ένωση την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη…

ΥΓ1. Για τον σχεδιασμό της τελευταίας επίθεσης δεν υπάρχουν λόγια. Με την Κράσνι να έχει στο παρκέ 4 γκαρντ και έναν φόργουορντ λόγω των αποβολών με φάουλ, η ΑΕΚ δεν έκανε καν προσπάθεια να πάει στο ποστ και να δώσει τη μπάλα στον παίχτη που έβαλε 42 πόντους σήμερα. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΞΉΓΗΤΟ!

ΥΓ2. Η παρουσία του κόσμου σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από 8 χρόνια ήταν επιεικώς ελάχιστη. Με το ζόρι 2500 κόσμος για να στηρίξει μια ομάδα που φέτος έχει κάνει οικονομικές υπερβάσεις.

ΥΓ3. Όσο και αν ο πρόεδρος- παίχτης- προπονητής της Κράσνι ήταν προκλητικός, οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν υπέρ του δέοντος υπερβολικές. Είναι κρίμα να αναγκαστεί η ομάδα να παίξει κεκλεισμένων των θυρών σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια.

Πηγή: eurohoops, του Παναγιώτη Κατσιρούμπα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X