Η μέρα που το "μινγκ" προσγειώθηκε στην Αθήνα (VIDEO)

Η μέρα που το "μινγκ" προσγειώθηκε στην Αθήνα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

venglinskyiΜια μέρα σαν σήμερα το 2005 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Όλεγκ Βενγλίνσκι στην ΑΕΚ. Ο συμπαθής Ουκρανός μετά από καριέρα στη Ντιναμό Κιέβου και τη Ντνίπρο, μετακόμισε στην Αθήνα για την ΑΕΚ, του Ντέμη Νικολαϊδη και του Φερνάντο Σάντος.

Ο Βενγλίνσκι συμμετείχε σε 21 ματς της ΑΕΚ τη σεζόν 2005-06 και πέτυχε 3 γκολ. Είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (εκεί πέτυχε όλα τα γκολ του), 4 στο κύπελλο και 2 στο UEFA. Το «μινγκ» έμεινε στην Ένωση για ένα χρόνο και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια με την Τσερνομόρετς, στην οποία έκλεισε την καριέρα του το 2009, στα 31 του χρόνια.

Οι φίλοι της ΑΕΚ τον θυμούνται κυρίως για το γκολ που πέτυχε με τον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις του αγώνα της 14ης Ιανουαρίου 2006, όπου η Ένωση έπαιζε από νωρίς με παίκτη λιγότερο, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Με «τρίποντα» όπως αυτό, η ΑΕΚ κατάφερε να τερματίσει 2η εκείνη τη σεζόν (τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό) και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

[youtube id=”xZmoF1_NtCw” width=”600″ height=”350″]

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X