Παταβούκας: «Η ΑΕΚ επιστρέφει δυνατή και χτίζει τη βάση της για τα επόμενα χρόνια»

Παταβούκας: «Η ΑΕΚ επιστρέφει δυνατή και χτίζει τη βάση της για τα επόμενα χρόνια»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

patavoukasΗ ΑΕΚ υποδέχεται αύριο Δευτέρα (16/2, 19:00) στην κοινή έδρα των δύο ομάδων το ΟΑΚΑ, τον Παναθηναϊκό στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 16η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και σε μια αναμέτρηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μετά την ενίσχυση του ρόστερ της Ένωσης στην διάρκεια της φετινής σεζόν.

Ο Κώστας Παταβούκας, ο παλαίμαχος γκαρντ με 162 συμμετοχές στην Εθνική, που έχει περάσει σχεδόν όλη την αθλητική ζωή του στις δύο ομάδες (στην ΑΕΚ από το 1985 έως το ’93 και στον Παναθηναϊκό από το 1993 έως το ’96 και από 1997 έως το ’99, που ολοκλήρωσε την αγωνιστική καριέρα του) περιγράφει το πλαίσιο στο οποίο θα γίνει το αυριανό αθηναϊκό ντέρμπι:

«Η ΑΕΚ μετά την περιπέτεια της συμμετοχής της στις μικρότερες κατηγορίες επιστρέφει δυνατή, κάτι που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη το ελληνικό Πρωτάθλημα για την ανταγωνιστικότητα του. Οι άνθρωποι της δείχνουν διάθεση να την φτάσουν πολύ ψηλά. Στον αυριανό αγώνα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί. Ασφαλώς έχουμε δει πολλές φορές στον αθλητισμό και σε παιχνίδια, που… κουβαλούν ιστορία, να ανατρέπονται τα προγνωστικά. Νομίζω ότι η ΑΕΚ, πάντως, εκείνο που θέλει να δείξει είναι ότι έρχεται και να «χτίσει» την βάση στην οποία θα πατήσει για τα επόμενα χρόνια».

Γιατί ο Κώστας Παταβούκας χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό απόλυτο φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση; «Λόγω ποιότητας και «βάθους» ρόστερ και εμπειριών. Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί με τις σημαντικές μεταγραφές, που έκανε (Μενσά-Μπονσού, Ίνγκλις, Χέρστον κ.α.), αλλά πρέπει να διανύσει αρκετό ακόμη… δρόμο για να μπει «σφήνα» στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό».

Περιμένει, ωστόσο, ο Κώστας Παταβούκας να γίνει αύριο ένα πραγματικό ντέρμπι; «Σίγουρα θα γίνει ένας καλύτερος αγώνας από εκείνον του πρώτου γύρου. Δεν ξέρω εάν θα είναι ντέρμπι για 40’. Εξαρτάται πως θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός, που έδωσε την περασμένη Παρασκευή (13/2) μια δύσκολη όπως εξελίχθηκε αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Εάν η ΑΕΚ… εκμεταλλευτεί την κόπωση του Παναθηναϊκού θα έχει πιθανότητες να μείνει στην όσο είναι δυνατόν περισσότερο στην διεκδίκηση της νίκης. Η κόπωση και οι τραυματισμοί, άλλωστε, κόστισαν στον Παναθηναϊκό την ήττα στην Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ και τις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να φτάσει στην νίκη στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα και στο Ζηρίνειο κόντρα στην Κηφισιά».

«Η επιστροφή του Νίκου Παππά θα δώσει στον Παναθηναϊκό μια επιπλέον λύση, που είναι κάτι σημαντικό για να αντεπεξέλθει στο «βαρύ» αγωνιστικό πρόγραμμα», συνεχίζει ο Παταβούκας. Συνεπώς η ενέργεια είναι από τα «κλειδιά» του αυριανού ντέρμπι; «Θα παίξει ρόλο για πόσο χρόνο θα κρατήσει ο Παναθηναϊκός τον υψηλό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός όπως παρατηρούμε θέλει να παίζει την φετινή σεζόν σε υψηλό ρυθμό. Πιέζει πολύ στην άμυνα και τρέχει στην επίθεση, πολύ καλύτερα όταν έχει «βάθος» πάγκου και βρίσκεται σε καλή κατάσταση από πλευράς ενέργειας. Είδαμε στον αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ότι λίγο έλειψε να «πληρώσει» την έλλειψη ενέργειας, λόγω απουσιών και κόπωσης».

Η ΑΕΚ τι πρέπει να κάνει για να καταφέρει, τουλάχιστον, να παραμείνει στην διεκδίκηση της νίκης έως το τέλος του αγώνα; «Να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να τρέξει και να ελέγξει όσο περισσότερο γίνεται τον ρυθμό του παιχνιδιού. Να εκμεταλλευτεί, επίσης, στοιχεία, όπως η ταχύτητα και η αθλητικότητα του Μενσά-Μπονσού και το καλό σουτ του Ίνγκλις».

Πηγή: esake.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X