Μπατίστα στο enwsi.gr: «Θα θυμάμαι μια ζωή το γκολ με την Τορίνο» (VIDEO)

Μπατίστα στο enwsi.gr: «Θα θυμάμαι μια ζωή το γκολ με την Τορίνο» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

batista torinoH Νέα Φιλαδέλφεια «κόχλαζε» σε ένα ακόμα παιχνίδι. Η ΑΕΚ με πολλά μεγάλα ονόματα ήταν έτοιμη να κοιτάξει στα μάτια την Τορίνο του Έντσο Σίφο και του Ισπανού Βάσκεζ. Ή Ένωση μετά την πρόκριση επί της Σπαρτάκ Μόσχας ήθελε να γράψει με χρυσά γράμματα μια ακόμα σπουδαία επιτυχία, αυτή την φορά απέναντι στη Ιταλική ομάδα.

Ο «Γκούλιτ των Φτωχών», ο μεγάλος Ντανιέλ Μπατίστα πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα ευρωπαϊκά γκολ της ΑΕΚ στην ιστορία της. Και όπως ο ίδιος λέει μιλώντας αποκλειστικά στο enwsi.gr,  «ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία».

Ο Μπατίστα έκανε όλη την Ιταλία να μιλάει για αυτό το γκολ και για αυτό οι Ιταλοί του έβγαλαν το προσωνύμιο «Ο Γκούλιτ των φτωχών».

Το παιχνίδι είχε τη σφραγίδα του Ντανιέλου, ο οποίος κέρδισε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της «γκρανάτα». Πήρε την εκτέλεση και με μια οβίδα από 40 μέτρα την κάρφωσε στον ουρανό των διχτυών των Ιταλών, κάνοντας όλη τη Φιλαδέλφεια να σηκωθεί στο πόδι.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα με έμπειρους παίκτες. Δεν φοβόμασταν γιατί στον προηγούμενο γύρο είχαμε αποκλείσει την Σπαρτάκ. Το πιστεύαμε όλοι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε την έκπληξη, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι, το αρνητικό ήταν ότι δεν είχαμε τον Μανωλά. Έλειπε ο Στέλιος και δεχτήκαμε δύο χαζά γκολ».

Εκείνο το γκολ που σημείωσε ο Ντανιέλ λίγο έλειψε να του αλλάξει όλη το ποδοσφαιρικό μέλλον. «Με είχαν πάρει τηλέφωνο από την Τορίνο και μου είχαν πει ότι με θέλουν. Όμως εγώ είχα συμβόλαιο. Και επίσης αυτοί έπρεπε να λύσουν το συμβόλαιο του Καζαγκράντε, γιατί δεν έκανε καλές εμφανίσεις. Τελικά και εγώ είχα συμβόλαιο και δεν προχώρησε η διαδικασία. Είναι ένα γκολ που θα το θυμάμαι μια ζωή. Είναι αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα γκολ στην καριέρα μου».

Η Τορίνο της εποχής ήταν πολύ δυνατό μέγεθος με τον Βραζιλιάνο Καζαγκράντε να “λάμπει”. Αυτός ισοφάρισε το γκολ του Μπατίστα, ενώ ο Μπρεσιάνι λίγο αργότερα έδωσε προβάδισμα στους Ιταλούς. Ωστόσο, η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Ρέφικ Σαμπανάντζοβιτς και διατήρησε ελπίδες πρόκρισης για τη ρεβάνς.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

[youtube id=”DFleg5odVyo” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”qQ8z9yvVRa0″ width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X