«Αφεντικό» η ΑΕΚ

«Αφεντικό» η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aravidis-αραβιδηςΘετικό ξεκίνημα έκανε και στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου η ΑΕΚ, έστω και αν έμεινε στο 0-0 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Αν και υπήρχε ξεκάθαρη έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν τις ίδιες δυνάμεις με το ξεκίνημα, δεν έπαψαν στιγμή να είναι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση. Είχαν την απόλυτη κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (έστω και αν δεν υπήρξαν πολλές κλασικές ευκαιρίες), δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο αμυντικά. Χρειάζονταν όμως, κάτι παραπάνω για τη νίκη.

Η ΑΕΚ έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ποιος θα είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Επέβαλε τον ρυθμό της, προσπαθούσε να αναπτυχθεί τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα. Ο Αραβίδης κυνηγούσε κάθε φάση και άνοιγε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, αλλά το πρόβλημα ήταν πως οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ δεν πατούσαν περιοχή με αποτέλεσμα να μη γίνονται απειλητικοί για την εστία του Πανθρακικού. Η Ενωση πάντως κυριαρχούσε μέσα στο γήπεδο και είναι ενδεικτικό πως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με έξι τελικές (και πέντε κόρνερ), έναντι μόλις μίας των γηπεδούχων.

Εξίσου σημαντικό πως η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους (εξαίρεση το λάθος του Πεταυράκη που πήγε να δώσει ευκαιρία στον Πανθρακικό). Η Ενωση είχε ασφάλεια αμυντικά, τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν είχε τρόπους να δημιουργήσει καθαρές φάσεις και να φτάσει στο γκολ. Όταν αυτό συνέβη (στη κεφαλιά του Πλατέλλα από τη σέντρα του Πεταυράκη), οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το γκολ. Ωστόσο, έπειτα από αυτό, η ΑΕΚ απειλούσε μόνο από μακριά και δεν αξιοποιούσε την υπεροχή της.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανθρακικός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να φέρει τη μπάλα στην εστία του Ανέστη, που ήταν…θεατής στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα μάλιστα, ο Μάντζιος έριξε στο ματς τους ποιοτικούς Ιγκορ και Κάσες για να χτυπήσει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με την εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα στο 61’. Ο Δέλλας έψαξε λύση με την αμοιβαία αλλαγή θέσεων των Μπαρμπόσα και Πλατέλλα, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.

Η πρώτη κίνηση του Δέλλα ήταν το φρεσκάρισμα της επίθεσης με τον Ντακόλ. Ο Βραζιλιάνος έδωσε όγκο, έβγαλε την καλή φάση του Μάνταλου που δεν ολοκληρώθηκε στο 74’. Οσο περνούσε η ώρα, έπεφτε συνολικά ο ρυθμός, καθώς οι γηπεδούχοι έδειξαν να αρκούνται στην ισοπαλία και η ΑΕΚ δεν έδειχνε να έχει δυνάμεις για να ψάξει κάτι περισσότερο και έτσι καταγράφηκε το τελικό 0-0. Αποτέλεσμα πάντως, που δίνει σαφές προβάδισμα στην Ενωση για πρόκριση και τη φέρνει ήδη στη 2η θέση του ομίλου.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (90’+ Ρόβας), Πλατέλλας (86’ Μ. Ντούνης), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (72’ Ντακόλ)

Πανθρακικός (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Σερφά, Εμπόου, Λαδάκης, Μεχία (83’ Γκιγέρμο), Μπαϊκαρά, Τζάνης (58’ Κάσες), Αράμπα (58’ Ιγκόρ), Ντιγκινί

Την κίτρινη κάρτα του Θάνου είδαν οι Ανάκογλου (31’), Αραβίδης (68’), Αράμπα (17’), Λαδάκης (29’), Μεχία (60’), Κάσες (79’)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X