"Κερδίσαμε αυτούς που βλέπαμε στην τηλεόραση"

 "Κερδίσαμε αυτούς που βλέπαμε στην τηλεόραση"

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-real 1-0Με «χρυσά» γράμματα έχει συνδέσει το όνομα του με την ΑΕΚ και την ιστορία της τόσο στην Ελλάδα ,όσο και στην Ευρώπη. Είναι άλλωστε ο σκόρερ της μοναδικής νίκης ελληνικής ομάδας επί της «Βασίλισσας» Ρεάλ Μαδρίτης. Σαν σήμερα οι κιτρινόμαυροι έκαναν το μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα κερδίζοντας τους Μαδριλένους με 1-0.

Το σουτ του Παύλου Παπαϊωάννου, η προσποίηση του Εστερχάζι και η…λακούβα έστειλε τους κιτρινόμαυρους στα ουράνια, πετυχαίνοντας μια νίκη που συζητιέται ακόμα και σήμερα. Ο Παπαϊωάννου μίλησε στο enwsi.gr για εκείνο το μεγάλο βράδυ της Ένωσης, που έγραψε ιστορία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

«Αλήθεια τι μπορώ να πω εγώ για εκείνο το βράδυ. Μόνο το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα καμία ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Ρεάλ, αυτό τα λέει όλα. Και μιλάμε για μια ομάδα που στο τέλος κατέκτησε το τρόπαιο».

Ο δυναμικός μέσος της Ένωσης ξεκαθάρισε ότι εξαρχής άπαντες έβλεπαν μπροστά τους ονόματα που μόνο στην τηλεόραση τα είχαν δει εκείνη την εποχή. «Σάντσες, Βαλντάνο, Γκορντίγιο, τι να πει κανείς. Ξαφνικά έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε, ενώ τους βλέπαμε στην τηλεόραση. Μιλάμε για μεγάλη ομάδα».

Η στιγμή που ξεσήκωσε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα ήταν στο γκολ της ΑΕΚ, το οποίο πάντως μπήκε με περιπετειώδη τρόπο. «Να σου πω την αλήθεια, στην αρχή νόμιζα ότι το είχε βάλει ο Εστερχάζι, αλλά όταν ήρθε και μου το είπε είχα διπλή χαρά. Σε τέτοιες στιγμές δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος βάζει το γκολ, αλλά η ομάδα. Έχω βάλει και άλλα γκολ, αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο», λέει ο Παύλος στο enwsi.gr.

Πάντως παραδέχτηκε ότι ο ίδιος όταν άρχισε το ματς δεν έβλεπε με δέος τους αντιπάλους. Η πρώτη ιδέα ήταν μέχρι να μπει στο γήπεδο. «Να σου πω την αλήθεια, τουλάχιστον εγώ ποτέ δεν είχα τέτοια κόμπλεξ. Περισσότερο φοβόμουν τις μικρότερες ομάδες σε εμβέλεια, παρά τις μεγάλες».

Ο Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε πάντως ότι το σκάουτινγκ της ΑΕΚ τότε είχε πάρει άριστα. Ο Γιάτσεχ Γκμοχ είχε διαβάσει τον αντίπαλο και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο.

«Σε αυτό το ματς ήταν πολύ ενημερωμένος και του βγήκαν. Το ότι άλλαζα θέσεις με τον Δύντσικο και τον Πια ήταν κάτι που δουλέψαμε εκείνες τις μέρες, ακόμα και η σέντρα σουτ που έκανα ήταν μέρος της προπόνησης. Γνωρίζαμε ότι ο Μασέδα ήταν αργός λόγω ύψους και στις χαμηλές θα είχε πρόβλημα».

Ο Παπαϊωάννου μίλησε και για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ και αν μπορεί να ζήσει η ομάδα ανάλογες στιγμές, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι της. Σημείο αναφοράς για το μέλλον της Ένωσης είναι οι Ακαδημίες. «Αν καταφέρει να φτιάξει Ακαδημίες με μέλλον τότε όλα τα μπορεί. Κατά τα ψέματα αυτή είναι η αλήθεια. Βλέπω πως ο Άκης ξεκίνησε πολύ σωστά, το είδα στη δουλειά του. Πρέπει να τελειώσει το έργο που ξεκίνησε  και στη συνέχεια να το τελειώσει ο Δέλλας. Αν όλα πάνε έτσι τότε ναι έχουμε μέλλον».

Για ένα παίκτη που έζησε τις μεγάλες στιγμές της Νέας Φιλαδέλφειας, η απουσία του «σπιτιού» της ομάδας είναι πλέον πολύ σημαντικό. Όπως ανέφερε ο Παπαϊωάννου «Όταν έχεις έδρα είναι διαφορετικά. Στα δικά μας χρόνια, όποιος ερχόταν στην Φιλαδέλφεια, το σκορ ήταν 1-0 από την Δεκελείας και 2-0 όταν έμπαινε στην Καπαδοκίας».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X