Ο «φύλακας άγγελος» της ΑΕΚ Νίκος Χρηστίδης, σβήνει...κεράκια στο enwsi.gr

Ο  «φύλακας άγγελος» της ΑΕΚ Νίκος Χρηστίδης, σβήνει...κεράκια στο enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

xristidisΌσα χρόνια και αν περάσουν υπάρχουν άνθρωποι που θα αποτελούν σημείο αναφοράς στην λαμπρή ιστορία της ΑΕΚ. Που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να ακουστεί το όνομα της ομάδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Πρόσωπα που έβγαλαν στους δρόμους τον κόσμο της ΑΕΚ σε στιγμές που μένουν χαραγμένες στην μνήμη. Μια εξ αυτών είναι η πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA το 1977 απέναντι στην ΚΠΡ. Τότε πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκος Χρηστίδης  που με τα πέναλτι που έπιασε, έδωσε το εισιτήριο στην Ένωση για τα ημιτελικά. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ έχει σήμερα γενέθλια, κλείνοντας τα 70 του χρόνια. Το enwsi.gr ευχήθηκε στον «φύλακα άγγελο» της ΑΕΚ και μίλησε μαζί του για το χθες το σήμερα και το αύριο της αγαπημένης του ομάδας.

«Πάντα τα γενέθλια μου έπεφταν σε ημερομηνία προετοιμασίας. Άντε να είχαμε ξεκινήσει κάποια φιλικά παιχνίδια, τα οποία όμως δεν ήταν δυνατά. Περισσότερο παίζαμε για να ξεμουδιάσουμε από την σκληρή προπόνηση», μας λέει ο Χρηστίδης που βρίσκεται στην Χαλκιδική και παραθερίζει.

Ο τερματοφύλακας που έγραψε ιστορία με την ΑΕΚ έχει να θυμάται τις δύο στιγμές που σημάδεψαν την καριέρα του. Τόσο το παιχνίδι με την ΚΠΡ το 1977, όσο και το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της ΑΕΚ, ένα χρόνο αργότερα.

«Το σπουδαιότερο για μένα είναι ότι έχω συνδέσει το όνομα του με δύο μεγάλες στιγμές του παρελθόντος της ΑΕΚ. Φυσικά το 1977 στο παιχνίδι με την ΚΠΡ, αλλά και το 1978 με την κατάκτηση του ντάμπλ. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει κατακτήσει μόνο δύο νταμπλ, το 1939 και το 1978».

Ο 70χρονος πλέον Χρηστίδης μιλάει με σιγουριά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την προσπάθεια που κάνει να φτάσει την ΑΕΚ στα ψηλά σκαλοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

« Η ΑΕΚ είναι τυχερή. Υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι σε θέση να βοηθήσει την ΑΕΚ να ξεπεράσει όλα αυτά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Μελισσανίδης ξέρω το κάθε ευρώ που θα πέσει, ότι θα πιάσει τόπο. Γνωρίζω τον κ. Μελισσανίδη και ξέρω ότι έχει βάλει ένα δυνατό στοίχημα με τον εαυτό του.  Παρακολουθώ την ΑΕΚ και θα χαίρομαι με τις επιτυχίες της, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X