Αλλάζει «πίστα» στα ψώνια

Αλλάζει «πίστα» στα ψώνια
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

partizan 2Μέχρι τώρα στην μεταγραφική κουβέντα της ΑΕΚ περί ξένων ποδοσφαιριστών, είχαν μπει ο Κάσες εκ Κομοτηνής, ο Μπόγιοβιτς εξ Αγρινίου, ο Ντε Μπλάσις εκ Τριπόλεως και ο Γκάλο εξ Αγρινίου. Για τέτοιες μεταγραφές δεν χρειάζονται ούτε τεχνικός διευθυντής, ούτε ομάδες σκάουτερ. Μια πιο προσεκτική ματιά στα παιχνίδια της Σουπερλίγκα αρκεί, για να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε γνωρίζει πως η μπάλα δεν έχει μέσα πούπουλα, πως ο Κάσες έχει κάνει σούπερ σεζόν με τον Πανθρακικό και ο Γκάλο το ίδιο με τον Παναιτωλικό. Δεν πάει έτσι όμως.  Η ΑΕΚ έχει ανθρώπους που είναι η δουλειά τους να ασχολούνται με τις μεταγραφές. Και τους έχει, όχι για να επιβεβαιώνουν το προφανές, δηλαδή πως ο Κάσες ή ο Γκάλο έχουν κάνει σούπερ σεζόν, αλλά για να βρίσκουν πρώτοι τους Κάσες και Γκάλο. Πριν τους φέρει ο κάθε Πανθρακικός και ο κάθε Παναιτωλικός.

Ο λόγος που θαρρώ πως (μέχρι τώρα) η ΑΕΚ ενδιαφερόταν μόνο για ότι… γυάλιζε εντός συνόρων, είναι διότι δεν ήθελε να ανοιχτεί μεταγραφικά εκτός συνόρων. Ή γιατί δεν μπορούσε να το κάνει, λόγω έλλειψης κατάλληλου δικτύου επαφών. Κάποιοι στιγμή φοβόμουν πως μέχρι και στην λύση Κοντοέ θα κατέφευγε, λόγω αδυναμίας να ψαχτεί στην ξένη αγορά.

Ευτυχώς όλο αυτό φαίνεται πως αλλάζει. Το ταξίδι του Λυμπερόπουλου στην Σερβία, μαρτυρά πως η ΑΕΚ περνάει σε επόμενο στάδιο μεταγραφικών αναζητήσεων. Έκανε τα ψώνια που είχε να κάνει από το πάνω ράφι της ελληνικής αγοράς και τώρα βγαίνει για ευκαιρίες εκτός συνόρων. Και όπως είναι απολύτως λογικό, ξεκίνησε από την αγορά που μπορεί να ελέγξει καλύτερα απ’ όλες. Ο Μπάγεβιτς έχει διπλό πλεονέκτημα. Αφενός ξέρει σαν την τσέπη του την σλάβικη αγορά. Αφετέρου έχει το κατάλληλο δίκτυο ώστε να φτάσει στα αφτιά του το όνομα ενός σούπερ ταλαντούχου παίκτη, πολύ πριν φτάσει στους σκάουτερ άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Σας θυμίζω πως μέχρι στην Ιντερ να το σκεφτούν καλά και στον Ερυθρό Αστέρα να το αποφασίσουν, η ΑΕΚ τον είχε «τσιμπήσει» τον Ζόριτς.

Αναζητώντας λοιπόν για ξένους που είναι «λαβράκια», που είναι ψαγμένες επιλογές και που μπορούν να κάνουν την διαφορά, η ΑΕΚ πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό το διπλό πλεονέκτημα. Ειδικά από την στιγμή που ακόμα δεν έχει το κατάλληλο δίκτυο για να ψάξει για κάτι αντίστοιχο σε άλλες αγορές, όπως ας πούμε της Λατινικής Αμερικής. Όσο για το επιχείρημα πως η σλάβικη αγορά (δηλαδή Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία) δεν βγάζει πλέον ταλέντα όπως παλιά, είναι επιεικώς αστείο. Ρίξτε μια ματιά τι γίνεται σε Ιταλία και Αγγλία αντίστοιχα. Από Πιάνιτς και Λιάϊτς, μέχρι Ντζέκο και Γιοβετιτς.

Ο Λυμπερόπουλος πήγε στο Βελιγράδι για να δει το Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας. Με ήδη σημειωμένα στο μπλοκάκι του τέσσερα ονόματα. Σας λέω λοιπόν πως επιστρέφοντας από το Βελιγράδι, προσέθεσε ακόμα πέντε ονόματα. Και έχει προς τσεκάρισμα άλλα δέκα ονόματα παικτών που δεν παίζουν στις δυο κορυφαίες ομάδες της Σερβίας. Ενδεχομένως ούτε καν μόνο στην Σερβία.

Από «κόσκινο» την περνά όλη αυτή την αγορά πλέον η ΑΕΚ. Σ’ αυτό το πλαίσιο προέκυψε και το όνομα του Κάγιεβιτς, που μπορεί να παίζει στην Ζυρίχη, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι Μαυροβούνιος. Επομένως ούτε το ταξίδι στο Βελιγράδι είναι το μοναδικό που θα κάνει ο Λυμπερόπουλος, ούτε οι τέσσερις που τσέκαρε οι μοναδικοί που θα τσεκάρει. Από την στιγμή που αποφάσισε να αλλάξει «πίστα» στα ψώνια της, θα την ψάξει πολύ για φέρει τους δικούς της Κάσες.

ΥΓ: Για όσους επιμένουν να ρωτούν ποιός προπονητής τρέχει τον προγραμματισμό για την νέα σεζόν, υπενθυμίζω πως η ΑΕΚ έχει προπονητή.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X