Όταν η ΑΕΚ «γονάτιζε» την ΚΠΡ και έφτανε στο κατώφλι ευρωπαϊκού τελικού

Όταν η ΑΕΚ «γονάτιζε» την ΚΠΡ και έφτανε στο κατώφλι ευρωπαϊκού τελικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

QPR2Μπορεί το ναδίρ της ιστορίας της στο οποίο έφτασε τον περασμένο Μάη η ΑΕΚ, να την οδηγεί σήμερα στο γήπεδο του Μενιδίου για να παίξει ματς πρωταθλήματος Γ’ εθνικής με την Τριγλία Ραφήνας. Σαν σήμερα όμως, πριν από 37 ολόκληρα χρόνια, η ΑΕΚ έφτανε στο ευρωπαϊκό ζενίθ της ιστορίας της. Και έκανε όλη την Ευρώπη να μιλά για την ομάδα που γονάτισε την μεγάλη ΚΠΡ. Την δεύτερη στην βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος. Μια μέρα σαν την σημερινή, τον Μάρτη του 1977, η ΑΕΚ έκανε στη Νέα Φιλαδέλφεια μια ανατροπή που λίγες ομάδες έχουν καταφέρει. Και έπαιρνε την πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Για το κατώφλι του τελικού.

Ακόμα και σήμερα, σε φάση νοκ άουτ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όταν το πρώτο ματς λήξει με 3-0, η πρόκριση θεωρείται τελειωμένη υπόθεση. Μ’ αυτή την ήττα είχε επιστρέψει τότε από το Λονδίνο η παρέα του Στεργιούδα, του Τάσου, του Ραβούση, του Τσάμη, του Ιντζόγλου, του Νικολάου, του Βάγκνερ, του Παπαϊωάννου, του Μαύρου, του Χρηστίδη και των άλλων παιδιών. Αυτό το σκορ έπρεπε να ανατρέψει στην Νέα Φιλαδέλφεια.

QPR5«Ο κόσμος το πίστευε»

Κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι από τους παίκτες της ΑΕΚ τότε, πίστευαν στην ανατροπή. Το σίγουρο ήταν πως το πίστευε ο κόσμος. «Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν κατάμεστη και ας είχαμε εις βάρος μας τέτοιο σκορ. Μας φώναζε ο κόσμος «μπορείτε, μπορείτε» και το βλέπαμε στα μάτια του ότι το πίστευε» θα πει ο Νίκος Χρηστίδης ο οποίος έμελλε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς έστω και αν εκείνη την σεζόν, αλλά και σ’ εκείνο το ματς, ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Η ΑΕΚ θα κάνει μαγικό παιχνίδι και θα κερδίσει με 3-0, με δυο γκολ του Μαύρου και ένα του Παπαϊωάννου εννέα λεπτά πριν την λήξη.

QPR1«Σήκω, μπαίνεις»

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Και η κίνηση του Φάντροκ από τον πάγκο, είναι να αλλάξει τερματοφύλακα. «Με το που ξεκινάει η παράταση μου λέει ο Φάντροκ «σήκω, μπαίνεις». Το ματς πήγαινε στα πέναλτι και όταν κάναμε προπόνηση στα πέναλτι ήμουν καλός. Συνήθως είχα έξι στα δέκα. Πήγα στην γραμμή για αλλαγή και μόλις είπα στον επόπτη ότι μπαίνω στην θέση του «ένα» με κοίταζε περίεργα. Δεν πίστευε ότι κάναμε αλλαγή τερματοφύλακα. Μπήκα, έπιασα τα πέναλτι και προκριθήκαμε Απλώς την δουλειά μου έκανα» θυμάται ο Χρηστίδης που κατέβασε τα ρολά και χάρισε στην ΑΕΚ μια μαγική, ιστορική πρόκριση.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X