Γασπαρινάτος για το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ: «Κάθε κειμήλιο έχει αποκτηθεί με κόπο, έχει τοποθετηθεί με μελέτη»

Γασπαρινάτος για το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ: «Κάθε κειμήλιο έχει αποκτηθεί με κόπο, έχει τοποθετηθεί με μελέτη»
Photo Credits: INTIME

Όσα ανέφερε ο Γεράσιμος Γασπαρινάτος για το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει το Σάββατο τις πύλες του με τα ιστορικά εγκαίνια και ο Γεράσιμος Γασπαρινάτος, που αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές γράφει και συγκινεί για την αγαπημένη του ομάδα, τα κειμήλια και τη συλλογή.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αγαπημένη μου,

Έφτασε η ώρα.

Επί σχεδόν 3,5 χρόνια ζήσαμε παρέα, σε μια καθημερινή, συνεχή, αδιάκοπη συνύπαρξη. Δεν υπήρξε απόγευμα μετά το γραφείο, δεν υπήρξε Σάββατο, δεν υπήρξε Κυριακή, αργία, γιορτές που να μην περάσουμε μαζί. Ωστόσο ούτε μία στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου οποιαδήποτε σκέψη μεταμέλειας, αμφιβολίας ή ταλάντευσης, ούτε καν κόπωσης. Απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο που πέρασα κοντά σου, κάθε κειμήλιο που σκάλιζα κι έφερνα στο φως, κάθε νέα πληροφορία που μάθαινα, κάθε πτυχή του μεγαλείου σου που ανακάλυπτα.

Κι εκείνο που μου έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά είναι ότι στα πλαίσια της ενασχόλησης μου με σένα συνάντησα πολλούς που σε υπηρέτησαν και σε αγαπούν, και συνεισέφεραν πολύτιμα κειμήλια της ιστορίας σου. Όλοι αυτοί οι πιστοί σου είναι οι θεματοφύλακες του μεγαλείου σου. Όλοι αυτοί μαζί χτίσαμε και στολίσαμε το σπίτι σου, σε μια ανεπανάληπτη συλλογική, ενωσίτικη προσπάθεια.
Αισθάνομαι μέσα μου ήσυχος και γαλήνιος. Όχι επειδή δεν έχω κάνει λάθη, σίγουρα υπάρχουν τέτοια. Αλλά επειδή ξέρω ότι έδωσα ό,τι είχα και μπορούσα με τις περιορισμένες δυνάμεις μου. Δεν υπήρξε πέτρα που να μη γύρισα, προοπτική που δεν κυνήγησα, ευκαιρία που δεν εκμεταλλεύτηκα και βάρος που δεν προσπάθησα να επωμιστώ, προκειμένου να πλουτίσω τις βιτρίνες του σπιτιού σου. Κάθε κειμήλιο έχει αποκτηθεί με κόπο, έχει τοποθετηθεί με μελέτη κι έχει χαϊδευτεί πριν μπει στη θέση του. Κάθε εκατοστό προθήκης έχει σχεδιαστεί με εξαντλητική σκέψη, κάθε κείμενο έχει γραφτεί και μεταφραστεί με σχολαστική επιμέλεια, κάθε φωτογραφία έχει επιλεχτεί μετά από πολλαπλά φιλτραρίσματα, τίποτε στην τύχη, τίποτε στην ξεπέτα. Λάθη και παραλείψεις μπορεί να έχουν γίνει – διεκπεραίωση όμως ποτέ.

Σ’ ευχαριστώ για όλα.

Με αιώνια αφοσίωση σε σένα,

Αγάπη Εγνοια Καθήκον μου

Γεράσιμος»

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X