Απόψε που είναι 7 Απρίλη...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος για το ντέρμπι χαρακτήρα, που θα κρίνει πολλά για τον φετινό τίτλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημέρωσε 7 Απρίλη. Και κάθε 7 Απρίλη αποτελεί την πιο δυνατή ανάμνηση για τον σπουδαιότερο και πιο μοναδικό τίτλο που έχει κατακτήσει ποτέ, αθλητικό σωματείο. Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια. Γιατί η ΑΕΚ δεν ήταν ποτέ απλά μια ομάδα. Από τη μέρα της ίδρυσης της και για αιώνια, ήταν, είναι και θα είναι και ιδέα και κοινωνικό φαινόμενο.

Απόψε, 25 χρόνια μετά από το ταξίδι Ειρήνης στο Βελιγράδι, 25 χρόνια από τη μέρα που αψήφησε τις βόμβες του ΝΑΤΟ, η ΑΕΚ δίνει στο σπίτι της, που δεν είναι απλά ένα γήπεδο, αλλά και ένας Ναός για όλους τους πρόσφυγες, τον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν μέχρι τον επόμενο. Είχα γράψει κάτι πριν το ξεκίνημα των πλέι οφ, θα το επαναλάβω και τώρα.

Πέρυσι, ο τίτλος για την ΑΕΚ κρίθηκε στα εκτός έδρας ντέρμπι, με τις νίκες επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο και με την ισοπαλία στη Λεωφόρο. Φέτος, για να κριθεί σίγουρα ξανά υπέρ της ΑΕΚ, θα πρέπει να κάνει πέντε νίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήδη νίκησε τον Ολυμπιακό και απόψε πρέπει να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Οπωσδήποτε. Ο πρώτος ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα της δεύτερης ΑΕΚ, από την οποία απέχει έναν πόντο. Οπότε δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να αντιληφθούμε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη μάχη για τον τίτλο, μέχρι στιγμής στη φετινή κούρσα. Αν η ΑΕΚ επικρατήσει, αποκτά όχι απλά το προβάδισμα δύο βαθμών, αλλά και το πλεονέκτημα πιθανής τελικής ισοβαθμίας, αφού θα έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ δύο φορές και στην Τούμπα το ματς είχε λήξει ισόπαλο.

Αν συμβεί το ακριβώς αντίθετο, που προφανώς δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε, τότε ο ΠΑΟΚ αποκτά πολύ σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου, ενώ το ενδεχόμενο ισοπαλίας, θα ικανοποιήσει κατά σειρά τους ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και σίγουρα όχι την «Ένωση». Αυτή είναι η πραγματικότητα της αποψινής αναμέτρησης, που μετά την ήττα στη Λεωφόρο, φέρνει την ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο.

Είναι ένα ντέρμπι το αποψινό, για το οποίο μπορείς να κάνεις πολλές αναλύσεις, αλλά κυρίως είναι ένα ντέρμπι όπου θα μετρήσει ο χαρακτήρας. Για τους νταμπλούχους που πρέπει να δείξουν ότι είναι ΕΔΩ και ότι δεν έχουν χάσει, ούτε την αγωνιστική τους ταυτότητα, ούτε και την αυτοπεποίθηση τους, ύστερα από μία ήττα σε ντέρμπι. Και για τους φιλοξενούμενους, που αν δεν απατώμαι, όχι βαθμό δεν έχουν πάρει στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», αλλά ούτε γκολ δεν έχουν πετύχει.

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Βασικά για καθόλου λόγια. Είναι ώρα για θετική ενέργεια και για την πιο παθιασμένη στήριξη της χρονιάς στην ομάδα του Ματίας. Τα λέμε από νωρίς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Πάμε γερά! Σήμερα άλλωστε είναι 7 Απρίλη. Και κάθε 7 Απρίλη, η ΑΕΚ είναι νικήτρια…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X