Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας στο Παρίσι

Η δωρεάν εφαρμογή που δημιουργήθηκε το 2020, αποκλειστικά για το γυναικείο κοινό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενας πλημμελώς φωτισμένος δρόμος, ένας άδειος συρμός του μετρό ή γεμάτος με φιλάθλους κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι, είναι μερικές από τις εικόνες που εν δυνάμει, σκιαγραφούν την γαλλική πρωτεύουσα εκείνη την περίοδο. Και ορισμένες εφαρμογές, βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης, προκειμένου να βοηθήσουν τις γυναίκες να αισθάνονται λιγότερο απομονωμένες, αλλά και να διευκολύνουν την πιθανή επέμβαση της αστυνομίας.

Στο Παρίσι, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), «ξέρουμε ότι θα υπάρχει περισσότερος κόσμος στους δρόμους και στα μέσα μεταφοράς, με αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ», εξηγεί η Πρισίλα Ρουτιέ Τριγιάρ, ιδρύτρια του «The Sorority».

Αυτή η δωρεάν εφαρμογή που δημιουργήθηκε το 2020, αποκλειστικά για το γυναικείο κοινό, επιτρέπει «σε όσες αισθάνονται ανασφάλεια να ειδοποιήσουν τα 50 πιο κοντινά άτομα χρησιμοποιώντας την θέση GPS του κινητού τηλεφώνου».

Οι γυναίκες που διαθέτουν την ίδια εφαρμογή λαμβάνουν μια ειδοποίηση στο smartphone τους όταν βρίσκονται στην περιοχή όπου ενεργοποιείται η ειδοποίηση. «Μπορούν τότε, είτε να στείλουν ένα μήνυμα στο άτομο που ζητά βοήθεια, είτε να τους καλέσουν, είτε να επικοινωνήσουν μαζί τους και στην χειρότερη περίπτωση να ειδοποιήσουν την αστυνομία», επισημαίνει η Τριγιάρ.

Η 18χρονη Μάγια, το χρησιμοποίησε αφού αντελήφθη ότι την παρακολουθούν στον δρόμο: «Μόλις πάτησα το κουμπί ειδοποίησης, έλαβα περίπου δέκα μηνύματα κειμένου και κλήσεις. Τελικά ένα μέλος, μού είπε ότι έρχεται στο σημείο και με πήγε πίσω με το αυτοκίνητο του».

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X