Η καλή -αυτή τη φορά- συγκυρία με τους διεθνείς και ο μεταγραφικός χάρτης του καλοκαιριού

Η καλή -αυτή τη φορά- συγκυρία με τους διεθνείς και ο μεταγραφικός χάρτης του καλοκαιριού
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επικείμενη επανένταξη των διεθνών στο πρόγραμμα της ομάδας και τις μεταγραφικές επιδιώξεις της ΑΕΚ το ερχόμενο καλοκαίρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνηθίζουμε να λέμε -και υπάρχουν επιχειρήματα για να το υποστηρίζουμε- ότι το να έχει η ΑΕΚ τόσους πολλούς εν ενεργεία διεθνείς, πολλές φορές κοστίζει λόγω επιπλέον κόπωσης και ταλαιπωρίας. Ίσως γίνουν και «χειρότερα» τα πράγματα οσονούπω, καθώς ο Λιούμπισιτς και ο Ελίασον είναι προ των πυλών των Κροατία και Σουηδία αντιστοίχως. Ευχαρίστηση και πρόβλημα μαζί. Κάποιες φορές όμως, όχι όλες!

Εν προκειμένω, ενόψει και της επανέναρξης των playoffs, αυτή η διακοπή τριών εβδομάδων ίσως να κόστιζε περισσότερο στην ΑΕΚ το να είχε όλους τους παίκτες στα Σπάτα, δίχως αγώνες ή έστω με ένα φιλικό. Κουράζει η καθημερινότητα σε πνευματικό επίπεδο, το να συζητάς για περισσότερες από 20 ημέρες το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό.

Οι Έλληνες έχουν τη δική τους αποστολή, ο Λιβάι πήρε την… τζούρα του με την Εθνική αλλά αποκλείστηκε και επιστρέφει, ο Γκατσίνοβιτς έπαιξε ένα παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του και θα τον βοηθήσει να έχει περισσότερο ρυθμό, ο Πινέδα έγινε ξανά το πρόσωπο συζήτησης στο Μεξικό.

Ίσως η παραφωνία είναι με τον Κάλενς που θα απουσιάζει σχεδόν σε όλο το διάστημα της διακοπής, αλλά ούτως ή άλλως είχε έρθει η στιγμή για την επιστροφή του Μουκουντί στο αρχικό σχήμα. Κι έδειξε να πατάει καλά ο Καμερουνέζος στο φιλικό της Κύπρου.

Είναι από τις φορές που οι διεθνείς θα επιστρέψουν «φρέσκοι», κυρίως στο μυαλό, αλλά και με παιχνίδια στα πόδια. Από τις φορές που οι αγώνες των Εθνικών ομάδων, είναι καλοδεχούμενες.

Κατά τ’ άλλα, στο επίπεδο που η ΑΕΚ στοχεύει πλέον μεταγραφικά, είναι πιο πιθανό να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι εν ενεργεία διεθνείς στο ρόστερ της το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά να μειωθεί ο αριθμός. Αν επί παραδείγματι λάβουμε ως παραδείγματα τους Γιαννούλη και Μπάλντογκ, τέτοιες είναι αναλογικά όλες οι περιπτώσεις που απασχολούν την ομάδα.

Η μεταγραφική στόχευση

Πιάνομαι από το τελευταίο για να περάσω στο παρασύνθημα του καλοκαιριού. Είναι από τις φορές που ενώ όλοι αναγνωρίζουμε την τεράστια ποιοτική -προς το καλύτερο- διαφορά της ΑΕΚ εν συγκρίσει με εκείνη της «προ-Αλμέιδα» εποχής, οι ανάγκες για προσθήκες είναι αρκετές και δεν μπορούν από σήμερα να προσδιοριστούν σε απόλυτο αριθμό.

Ξέρουμε ότι θα αποκτηθούν τερματοφύλακας και δύο πλάγιοι μπακ, αλλά ίσως και στόπερ αν αποφασιστεί κάτι διαφορετικό για τον Κάλενς από την αγορά του ή πωληθεί ο Μουκουντί για τον οποίο προκύπτει σημαντικό ενδιαφέρον.

Στη μεσαία γραμμή, πολλά θα εξαρτηθούν από το μέλλον του Γαλανόπουλου που δεν παίζει όσο θέλει και ίσως ψάξει κάτι άλλο στην καριέρα του, ενώ στις πτέρυγες η λογική λέει ότι παίκτης θα έρθει για αριστερά, όμως ίσως και δεξιά εφόσον δεν ανανεωθεί η συνεργασία με τον Άμραμπατ (μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο).

Και μετά, είναι ο Λιβάι. Αν θα φέρει πρόταση, πόσο μεγάλη θα είναι αυτή και κατά πόσο ο ίδιος θα πιέσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εν ολίγοις, οι προσθήκες θα μπορούσαν να είναι από 5 έως και 8, ανάλογα με τις αποχωρήσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί, αλλά και όσες ενδεχομένως προκύψουν εφόσον έρθουν πραγματικά δελεαστικές προτάσεις που θα είναι δύσκολο για την ΑΕΚ να πει όχι (π.χ. για παίκτες όπως ο Ελίασον, ο Σιμάνσκι, ο Λιβάι και ο Μουκουντί).

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X