Η περιφέρεια της ΑΕΚ καλείται να δώσει περισσότερα (γκολ) τώρα

Η περιφέρεια της ΑΕΚ καλείται να δώσει περισσότερα (γκολ) τώρα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο blog του τα γκολ που λείπουν από την ΑΕΚ και χρειάζονται άμεσα στα πλέι οφ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απομένει μία εβδομάδα για να τελειώσει το… μαρτύριο της διακοπής του πρωταθλήματος. Προφανώς και είναι μεγάλη χαρά να τα καταφέρει η Εθνική μας και να βρίσκεται στο EURO 2024. Προφανώς και η πλειοψηφία της χώρας αυτό έχει όνειρο και μακάρι να ζήσουμε ξανά μία μεγάλη διοργάνωση με την Ελλάδα συμμετέχουσα το καλοκαίρι στην Γερμανία. Θα είναι πραγματικά εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει ανέβει επίπεδα τα 2-3 τελευταία χρόνια.

Η ΑΕΚ την ίδια ώρα ξεκουράζεται, δουλεύει πιο στοχευμένα και προετοιμάζει σιγά-σιγά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα συνεχόμενα ματς των πλέι οφ. Εκεί όπου ούσα φαβορί για τον τίτλο καλείται να αποδείξει ότι και φέτος είναι καλύτερη σε όλα και θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Και στο τέλος πιστεύω θα το κάνει. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι εδώ, οι παίκτες του πια είναι υγιείς και όλοι εδώ ξανά κοντά του και αυτή η ιδανική συγκυρία συνέπεσε στα πλέι οφ όπου κρίνονται τα πάντα.

Σήμερα θα καταπιαστώ με το θέμα του γκολ. Ναι, σε τρομερή κατάσταση ο Έκι Πόνσε. Σκοράρει ακατάπαυστα. Φοράκλα περιοχής. Ναι, έρχεται ο Λιβάι Γκαρσία με φόρα και είναι το τανκ που δεν σταματιέται με τίποτα, σκοράροντας όπως θέλει. Δύο παίκτες πολυτέλεια για την ΑΕΚ στην επίθεση.

Ωστόσο, εκτιμώ ότι εδώ που είμαστε με τόσα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια χρειάζονται στα γκολ και οι «γύρω», η περιφέρεια. Αφαιρώ τα στημένα που η ΑΕΚ επιθετικά είναι πολύ δυνατή είτε στον αέρα, είτε χαμηλά και βρίσκει πάρα πολύ συχνά γκολ. Κάτι που δουλεύτηκε στις προπονήσεις και βγαίνει στα παιχνίδια.

Η περιφέρεια της ΑΕΚ καλείται να δώσει περισσότερα (γκολ) τώρα

Τα γκολ που ψάχνει η ΑΕΚ

Πάντως, το γκολ από τους περιφερειακούς ποδοσφαιριστές, ακραίους επιθετικούς, κεντρικούς μέσους είναι αυτό που θα δώσει στην ΑΕΚ το κάτι παραπάνω εκτιμώ σε τέτοιους τελικούς. Και το αναφέρω αυτό διότι η ΑΕΚ δεν παίρνει όσα θα έπρεπε…

Ο Γκατσίνοβιτς από τα 9 γκολ πέρυσι, φέτος είναι στα 4. Έχει να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 28/9 με τον Ατρόμητο εντός με πέναλτι. Ο Αμραμπατ έχει σκοράρει εκτός πέναλτι, μόλις 1 γκολ. Και αυτό 3/1 με Βόλο. Ο Πινέδα φέτος έχει 3 γκολ, το τελευταίο στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο. Πέρυσι είχε 10. Ο Αραούχο φέτος μετρά 4 γκολ, 1 στο πρωτάθλημα… Πέρυσι μέτρησε 7. Ο πάντα εξαιρετικός και χρήσιμος Τσούμπερ φέτος έχει 7, τα 6 στην Ελλάδα, ενώ πέρυσι είχε 8. Ο Μάνταλος έχει μόλις 1 τέρμα από τον περασμένο Δεκέμβρη, ενώ πέρυσι είχε 6. Ο Λιούμπιτσιτς είναι μία νέα προσθήκη που δίνει πράγματα και μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στα πλέι οφ, ενώ δεν προσθέτω στην κουβέντα τα αμυντικά χαφ (Σιμάνσκι 1 γκολ – Γιόνσον 2 γκολ –Γαλανόπουλος 1 γκολ).

Προσθέστε εδώ την μηδενική προσφορά του Πισάρο, του Φερνάντες και του Ζίνι για διαφορετικούς λόγους. Κάτι πολύ αρνητικό για την γενική… σούμα στα γκολ.

Ο Ελίασον είναι μόνος περιφερειακός παίκτης που ανέβασε τα νούμερα του. Μηδέν πέρυσι, πέντε φέτος και πάντα πολύ-πολύ χρήσιμος, διανύοντας καλύτερη σεζόν από πέρυσι. Ο τρίτος φορ Φαν Βέερτ παίζει πολύ ελάχιστα και έχει 1 γκολ, ενώ πέρυσι σταμάτησε στα 7. Και εδώ είναι μείον για την ΑΕΚ, αλλά με εξήγηση ελέω των 2 φορ.

Όπως αντιλαμβάνεστε η περιφέρεια της ΑΕΚ, εκτός των δύο φορ με 27 γκολ, «πονάει» στο σκοράρισμα και δεν δίνει γκολ στην ομάδα. Στα πλέι οφ αυτά τα γκολ θα χρειαστούν. Πολύ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X