Ακόμα και με τον Άμραμπατ δεξί μπακ...

Ακόμα και με τον Άμραμπατ δεξί μπακ...
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το μήνυμα που έστειλε ο Αλμέιδα, με τις αγωνιστικές δοκιμές που έκανε στο φιλικό της Κύπρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τηρουμένων την συνθηκών και της κατάστασης η οποία δημιουργήθηκε με την αγωνιστική απραξία των τριών εβδομάδων, αυτό το διήμερο στην Κύπρο ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην ΑΕΚ. Για περισσότερους από έναν λόγους, που δεν χρειάζεται καν να τους αναλύσω. Τα λέει θαρρώ όλα και το κλίμα μέσα στην ομάδα, αλλά και αυτή η πανέμορφη ομαδική φωτογραφία μ’ όλους τους παίκτες μπροστά κιτρινόμαυρο πέταλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα που να έκανε και που να δοκίμασε ο Αλμέιδα, το οποίο δεν το περιμέναμε. Ξεκίνησε με βασικό τον Φαν Βέερτ. Ναι, ο Ολλανδός είναι ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ρόστερ, που ο Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει τόσο λίγο μέσα στη σεζόν. Ναι, το καλοκαίρι που τελειώνει το συμβόλαιο του, θα φύγει. Όμως τώρα που υπάρχουν μπροστά εννέα μάχες για τον τίτλο, παιχνίδια που θα είναι πόλεμος κανονικός για το πρωτάθλημα, ακόμα και ο Φαν Βέερτ μπορεί να χρειαστεί. Έστω για 20 ή για δέκα λεπτά. Και πρέπει να είναι έτοιμος.

Επίσης δοκίμασε τον Άμραμπατ σε ρόλο δεξιού μπακ. Δεν είναι κάτι που το έχει ξανακάνει μέσα στη σεζόν. Τουλάχιστον όχι σε επίσημο παιχνίδι. Ενδεχομένως να έχει γίνει στα Σπάτα σε κάποιες προπονήσεις. Μήπως όμως είναι η πρώτη φορά που ο Αλμέιδα δοκιμάζει έναν μεσοεπιθετικό στο άκρο της άμυνας; Μήπως δεν το έχει κάνει ήδη με τον Ελίασον και μάλιστα κατά την διάρκεια περισσότερων του ενός επίσημων παιχνιδιών; Δεν είναι κάτι καθόλου ξένο με τον τρόπο σκέψης του Αλμέιδα, ως προς τις επιλογές που κάνει για τα άκρα της άμυνας.

Ακόμα και με τον Άμραμπατ δεξί μπακ...

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, δεν θεωρώ πως στις σκέψεις του προπονητή είναι να πάει στα Play Offs με τον Άμραμπατ ως επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Και ενδεχομένως περισσότερο αυτή η δοκιμή που έκανε στο φιλικό της Τετάρτης, να είχε να κάνει με το γεγονός πως ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Μαροκινό, αλλά ήδη μέσα στο γήπεδο είχαν μπει ως αλλαγή και ο Ελίασον και ο Τσούμπερ και ο Ζίνι και ο Πόνσε. Επομένως δεν υπήρχε θέση στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Ωστόσο ακόμα και ως σκέψη να το έχει για κάποια συγκεκριμένη συνθήκη παιχνιδιού και να ήθελε να το δοκιμάσει, δεν είναι διόλου παράξενο. Ούτε είναι απίθανο να το έχει σκεφτεί. Ο Αλμέιδα θέλει να πάει στις μάχες που θα κρίνουν την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος, έχοντας πλήρη ετοιμότητα για κάθε κατάσταση. Και έτοιμο κάθε… πολεμιστή του να μπει στην μάχη και να «πολεμήσει» από… οποιοδήποτε χαράκωμα. Το ξέρει άλλωστε ο Αλμέιδα, το έχει δει από πέρυσι, πως σ’ ένα τέτοιο μίνι πρωτάθλημα, με τόσο πιεστικά στενά χρονικά περιθώρια και τόσο απαιτητικά παιχνίδια, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Και τα πάντα και οι πάντες μπορεί να χρειαστούν.

Αν χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί

Αν αυτή είναι η ανάγκη ενός παιχνιδιού, ο Αλμέιδα δεν έχει κανέναν δισταγμό να βάλει τον Άμραμπατ σε ρόλο δεξιού μπακ. Ή να φέρει τον Χατζισαφί στα χαφ, όπως επίσης έκανε στο φιλικό της προηγούμενης Τετάρτης. Ή ακόμα και να ρίξει τον Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης. Τα πάντα, οτιδήποτε και αν χρειαστεί, προκειμένου να μπορέσει η ΑΕΚ να πετύχει τον στόχο της. Άλλωστε μην ξεχνάτε, πως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, έφτασε και πέρυσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θυμίζω πως μέσα από την αγωνιστική ανάγκη που προέκυψε, λόγω της ταυτόχρονης απουσίας και του Γκαρσία και του Φαν Βέερτ, ο Τσούμπερ έγινε σέντερ φορ. Και στο τέλος κατέληξε πρώτος σκορερ της ΑΕΚ στο μίνι πρωτάθλημα των Play Offs. Το ξέρει καλά το έργο ο Αλμέιδα και θέλει να είναι έτοιμος για να μπορέσει και φέτος να το διαχειριστεί. Όπως έκανε πέρυσι. Βεβαίως με τα δεδομένα που έχουμε και βλέπουμε αυτή την στιγμή, το πιθανότερο είναι πως δεν θα χρειαστεί τίποτα απ’ όλα αυτά. Όπως λέει και ένας φίλος, πιθανότατα ο Φαν Βέερτ δεν θα παίξει ούτε λεπτό.

Ακόμα και με τον Άμραμπατ δεξί μπακ...

Όπως και κατά πάσα βεβαιότητα, ο Χατζισαφί δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί στα χαφ, με τις λύσεις που υπάρχουν. Όπως επίσης και το πιθανότερο είναι πως ο Άμραμπατ είναι η τελευταία (των τελευταίων) λύση για το δεξί άκρο της άμυνας. Όμως στο μυαλό του Αλμέιδα είναι πολύ καθαρό, πως η κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος, όπως και του περυσινού, είναι υπόθεση όλων όσων βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ. Και από οποιονδήποτε ρόλο χρειαστεί. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε με την διαχείριση που έκανε στο φιλικό της περασμένης Τετάρτης.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X