Ένα γεμάτο (καλό) φιλικό της ΑΕΚ και η έδρα της Εθνικής...

Ένα γεμάτο (καλό) φιλικό της ΑΕΚ και η έδρα της Εθνικής...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την εικόνα της Ένωσης στο ματς της Κύπρου και την Νέα Φιλαδέλφεια που έφερε την... άνοιξη και στην γαλανόλευκη!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι πως σε ότι αφορά στο φιλικό τεστ της ΑΕΚ στην Κύπρο απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, όταν άκουσα ότι θα παίξει εκεί η ομάδα με αφορμή και την πολυήμερη διακοπή στο πρωτάθλημα, δεν πίστεψα ότι θα προκύψει μεγάλο ενδιαφέρον. Με δεδομένο μάλιστα και το γεγονός ότι είχε πολλές απουσίες λόγω διεθνών υποχρεώσεων των παικτών της ομάδας, πολλών, όχι έναν με δύο, αλλά δέκα και πλέον εκ των οποίων τουλάχιστον οι έξι είναι βασικοί, ή θεωρούνται τέτοιοι, διότι στην ΑΕΚ του Πελάδο δεν υπάρχουν βασικοί και δεύτερα όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη.

Ωστόσο ήταν ένα από τα καλύτερα φιλικά τεστ που θα θυμάται ο φίλος της Ένωσης από όλες τις απόψεις. Κυρίως λόγω της παρουσίας του κόσμου στην μαρτυρική νήσο που θύμισε εποχές δεκαετίας του ’90… Η Κύπρος ήταν και παραμένει κιτρινόμαυρη όπως επιβεβαιώθηκε και αποδείχθηκε στην πράξη και στην εικόνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά και γενικά στο 2ημερο της παραμονής του Δικέφαλου και της αποστολής των νταμπλούχων στο Νησί της Αφροδίτης από τις αντιδράσεις λατρείας του κόσμου της ομάδας. Δεν είναι υπερβολή ότι εντυπωσίασαν όλα τα μέλη της κιτρινόμαυρης αποστολής και ειδικά τους ξένους ποδοσφαιριστές που δεν το περίμεναν σε τέτοιο βαθμό όπως το έζησαν…

Στο αγωνιστικό ο Πελάδο και όλοι διαπιστώσαμε υπήρχαν μόνο καλά μηνύματα, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν τελείωσαν και πάλι τις φάσεις, ή τέλος πάντων όσες έπρεπε, για να φτιάξουν ένα μεγαλύτερο σκορ. Φυσικά μιλάμε για φιλικό εορταστικού χαρακτήρα που συνήθως σβήνει στην ισοπαλία προκειμένου να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Ωστόσο η ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν το… συζητάει καν να μπαίνει στο χορτάρι για να μην κερδίσει, απλά για να βγάλει υποχρέωση κι ας παίζει με τις αλλαγές μεσοεπιθετικά, αφού ούτε οι Τσούμπερ, Άμραμπατ, Ελίασον και Πόνσε ξεκίνησαν και ας ήταν διαθέσιμοι.

Η εικόνα του Μουκουντί και η έδρα της Εθνικής!

Πολύ καλή εικόνα του Μουκουντί, σα να μην έλειψε έναν ολόκληρο γύρο, κάτι που ήταν απαραίτητο να δούμε ότι ισχύει από τη στιγμή που άμεσα θα τον χρειαστεί ο Πελάδο. Αυτό διότι ο Κάλενς τελειώνει τις υποχρεώσεις του στις 27 Μαρτίου με το Περού και μοιάζει δύσκολο, αν όχι απίθανο, να επιστρέψει αργά στις 28 και στις 31 του ίδιου μήνα να είναι βασικός με Ολυμπιακό με μια επί της ουσίας προπόνηση και αυτή να είναι της παραμονής του ντέρμπι. Φαίνεται πως συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να παίξει ξανά το γνωστό και επί της ουσίας βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των νταμπλούχων: Βίντα με Μουκουντί!

Ένα γεμάτο (καλό) φιλικό της ΑΕΚ και η έδρα της Εθνικής...

Μπορεί να έχουμε καιρό, πολύ όμως και να κάνουμε άλλο τόσο, να δούμε την ΑΕΚ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, αλλά τουλάχιστον υπήρξε η δυνατότητα να πάμε στο… σπίτι μας, στην πόλη μας, στην γειτονιά μας, για να παρακολουθήσουμε την Εθνική. Πολύ σημαντικό για όλους εμάς που έχουμε τρομερή ανάγκη να είμαστε όλο και περισσότερο μέσα στο νέο γήπεδο μας το οποίο συνιστά και εκ των ομορφότερων στην Ευρώπη πλέον, κάτι που αναγνωρίζουν φυσικά και οι αντίπαλοι! Κάτι που αποδείχτηκε και στο παιχνίδι με το Καζακστάν όπου οι …αλλόθρησκοι που βρέθηκαν στο ναό μας έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για αυτό που έβλεπαν.

Σημαντικότερο και από αυτό όμως, σε ότι αφορά στην Εθνική μας, είναι το γεγονός ότι στην Νέα Φιλαδέλφεια βρήκε και αυτή τη δική της άνοιξη, όπως και η ΑΕΚ, αλλά και επιτέλους με μια έδρα δυνατή, που την αγαπούν, δίχως σκοπιμότητα και άρρωστο κλίμα. Κάτι που θα φέρει και πολλαπλά κέρδη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά και τον κόσμο που το χαίρεται, να πηγαίνει και να νιώθει καλά, να χαίρεται σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, να απολαμβάνει και να θεωρεί όντως άνθρωπος ευρωπαϊκής χώρας, έστω στο γήπεδο διότι σε τούτο το τόπο στα υπόλοιπα, ας μην ασχοληθώ και επεκταθώ!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X