Σε τι θέση θα τερμάτιζε η Ελλάδα αν ίσχυε μόνο η φετινή βαθμολογία της UEFA

Σε τι θέση θα τερμάτιζε η Ελλάδα αν ίσχυε μόνο η φετινή βαθμολογία της UEFA
Photo Credits: INTIME

Αρκετά καλή είναι η φετινή βαθμολογική συγκομιδή της Ελλάδας που θα τερμάτιζε σε πολύ καλύτερη θέση στη βαθμολογία της UEFA αν ίσχυαν μόνο οι φετινοί βαθμοί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ συνεχίζει να εκπροσωπείται η Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Σε πρώτο χρόνο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν από το 4-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη ρεβανς της Σερβίας επικράτησαν με 6-1. Πανηγυρική ήταν και η πρόκριση του ΠΑΟΚ, ο οποίος με 5-1 ανέτρεψε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-0) και πέταξε εκτός την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα συγκέντρωσε ουκ ολίγους βαθμούς και πλησιάζει με αξιώσεις τη 15η θέση, η οποία όμως απέχει για την ώρα. Βέβαια, η χώρα μας σε περίπτωση που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κάνουν το «θαύμα», μπορεί να φτάσει έως και τη 12η θέση της UEFA. Αλήθεια, όμως, σε τι θέση θα τερμάτιζε η Ελλάδα αν ίσχυε μόνο η συγκομιδή της φετινής σεζόν;

Εφόσον αυτό το σενάριο γινόταν πράξη, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλά για τις ομάδες της Stoiximan Super League. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα καταλάμβανε την 11η θέση, ενώ με δύο νίκες ακόμα θα βρισκόταν στη 10η. Αυτό διότι οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Άρης έφεραν στο σύνολο 47 χιλ. βαθμούς, μέσα από τους ευρωπαϊκούς τους αγώνες.

Τι θα σήμαινε η 11η θέση; Πως o πρωταθλητής θα ξεκινούσε την πορεία του από τα playoffs του Champions League, ο δεύτερος από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο κυπελλούχος από τα playoffs του Europa League, ο τρίτος από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και ο τέταρτος από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Για την ιστορία, τη δεδομένη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στη 17η θέση και ψάχνει ακόμα 1925 βαθμούς, προκειμένου να βρεθεί στη 15η θέση της UEFA. Το καλύτερο σενάριο είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα και να προκριθούν στα ημιτελικά του Europa Conference League, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι η μοναδική λύση.

Δείτε την φωτογραφία:

Σε τι θέση θα τερμάτιζε η Ελλάδα αν ίσχυε μόνο η φετινή βαθμολογία της UEFA

Πηγή: sportal.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X