Η Πολιτεία κοιτάει στις ταράτσες, ενώ παράγοντες χουλιγκανίζουν δημόσια

Η Πολιτεία κοιτάει στις ταράτσες, ενώ παράγοντες χουλιγκανίζουν δημόσια
Photo Credits: INTIME

Ο Insider είδε πολλά μέσα στο Σαββατοκύριακο και εκφράζει ερωτήματα για όσα μας περιμένουν, αρχής γενομένης από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Νεκρό» αγωνιστικά το Σαββατοκύριακο, έτσι όπως τα κατάφερε ο Πογέτ για λογαριασμό Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ… «Νεκρό»; Όχι ακριβώς. Είχαμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα σκηνικά. Από αυτά που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι και στο ποδόσφαιρο φαίνεται πολύ ξεκάθαρα τι είδους κράτος έχουμε.

Δεν χρειάζεται ανάλυση και περιγραφή των γεγονότων που είδαμε σε γήπεδα της Γ΄Εθνικής. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν τα λένε όλα. Για επίπεδο προσώπων, συμπεριφορές, λεξιλόγιο. Απέναντι σε αντιπάλους, εκπροσώπους θεσμικούς της Πολιτείας, των Αρχών κλπ.

Κοκομπλόκο από τη δυναμική της ΑΕΚ

Όλοι τα είδαν. Είδαν κυρίως ποιους ακριβώς έχουν κινητοποιήσει κι έχουν βάλει μπροστά για να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, ομάδες που κάποτε είχαν κύρος κι αξιοπρέπεια. Όλη η Ελλάδα είδε κι έκρινε για μια ακόμη φορά. Κι ας μην παρουσιάστηκαν σχεδόν καθόλου τα γεγονότα από τα mainstream Μ.Μ.Ε. Δεν πειράζει, υπάρχουν πλέον και τα social.

Δεν είναι όμως μόνο οι συμπεριφορές. Είναι η γενικότερη παράνοια, δηλωτική του ποιους έχει ενοχλήσει, ποιοι έχουν πάθει κοκομπλόκο από την δυναμική της ΑΕΚ και ποιοι και με ποιους τρόπους θα συνέχιζαν να έχουν το κουμάντο, αν δεν υπήρχε η σημερινή ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Και ποιοι θα το πάρουν ξανά, αν η ΑΕΚ κάποτε στερηθεί αυτή την δυναμική.

Οι ταράτσες της Λαμίας

Παραιτήσεις, διώξιμο προπονητών που είχαν προσληφθεί λίγα 24ωρα πριν, ανακοινώσεις και δηλώσεις επί δηλώσεων με περιεχόμενο αχαρακτήριστο. Κήρυγμα μίσους, πάρτι τοξικότητας. Σε μια περίοδο που η Πολιτεία, λέει, είναι αποφασισμένη να αλλάξει το κλίμα στο ποδόσφαιρο, να επιβάλλει την τάξη και τρέχουν και μαζεύουν οπαδούς της ΑΕΚ από τις ταράτσες για δύο καπνογόνα.

Την αστειότητα, σε προκλητικό βαθμό μάλιστα αυτών των προθέσεων της Πολιτείας, έρχονται αυτές οι συμπεριφορές, αυτών των ανθρώπων να ξεγυμνώσουν. Η φίλαθλη κοινή γνώμη, ο πολιτισμός μιας θεωρητικά ευνομούμενης δυτικού τύπου κονοβουλευτικής δημοκρατίας, προκαλούνται βάναυσα μπροστά στα μάτια όλων και το κράτος κοιτάει αλλού. Κοιτάει στις ταράτσες της Λαμίας και κοροϊδεύει τον κόσμο.

Δεν επεμβαίνει κανείς

Ανησυχείς αν θα ανάψει ένας πυρσός στο γήπεδο σου και τιμωρηθείς, την στιγμή που παράγοντες που εμφανίζονται να εκπροσωπούν μεγάλους συλλόγους, προβαίνουν σε δημόσιους χουλιγκανισμούς και μάλιστα κατ επανάληψη. Και δεν επεμβαίνει κανείς, Ούτε κυβέρνηση, ούτε δικαιοσύνη. Η αστυνομία μάλιστα εξευτελίζεται μπροστά στα κινητά που γράφουν. Ευτυχώς γράφουν τουλάχιστον τα κινητά και βλέπουμε.

Μερικά ακόμη 24ωρα ντροπής, από αυτούς που κατά συρροή ντροπιάζουν την κοινωνία μας και προκαλούν την κοινή γνώμη. Και τι έγινε; Ποιο αυτί ίδρωσε και ποιο θα ιδρώσει; Αυτοί θα έρθουν και στο γήπεδο μας οσονούπω να μας αντιμετωπίσουν κι εμείς θα κληθούμε να μην πέσουμε σε παγίδες, που επιτρέπει η Πολιτεία να στήνουν χωρίς να πληρώνουν κανένα αντίτιμο σε κανένα επίπεδο. Αυτή η χώρα είμαστε σήμερα.

Ο Insider

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X