Δικηγόρος των συλληφθέντων οπαδών της ΑΕΚ: «Αν πέσουμε σε δικαστή που δεν θα είναι άνθρωπος, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα γίνει στη δίκη!» (VIDEO)

Δικηγόρος των συλληφθέντων οπαδών της ΑΕΚ: «Αν πέσουμε σε δικαστή που δεν θα είναι άνθρωπος, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα γίνει στη δίκη!» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο δικηγόρος των συλληφθέντων οπαδών της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πέρασε άνετα από τη Λαμία με 0-4 αλλά το ματς στιγματίστηκε από την σύλληψη οπαδών της Ένωσης επειδή άναψαν… δυο πυρσούς σε ταράτσα δίπλα από το γήπεδο.

Η Αστυνομία αρχικά προχώρησε σε 40 προσαγωγές οπαδών της ΑΕΚ, εκ των οποίων 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για άναμμα… πυρσών και θα δικαστούν αύριο Τετάρτη!

Ο δικηγόρος των 6, Λεωνίδας Σταθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Muchachos» ανέφερε το πλαίσιο του αθλητικού νόμου, την δυσαναλογία που υπάρχει ενώ αποκάλυψε πως οι ταυτοποιήσεις έγιναν από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, σε αγώνα που έγινε κεκλεισμένων των θυρών μετά από εντολή της ΔΕΑΒ, επειδή… δεν είχαν εγκατασταθεί οι κάμερες ασφαλείας!

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, στην εκπομπή «Muchachos» του ιντερνετικού καναλιού Betarades:

«Η σύλληψη είναι νόμιμη. Δεν υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις, ήταν άτομα σε ταράτσα που άναψαν καπνογόνα και ο νέος αθλητικός νόμος απαγορεύει ότι έχει να κάνει με βεγγαλικά, κροτίδες και εύφλεκτες ύλες.

Ο αθλητικός νόμος έχει μια παράγραφο, μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, που αφορά αθλητική εκδήλωση και απαγορεύει τη χρήση εντός, εκτός ή μακριά από τον χώρο που είναι προγραμματισμένη η αθλητική εκδήλωση.

Μπορεί να είσαι σε ένα καφενείο στο σπίτι σου, να βάλει γκολ η ομάδα σου, να ανάψεις καπνογόνο και να σε συλλάβουν. Το παράλογο και που μας ανησυχεί, γιατί έχουμε μιλήσει με συναδέλφους νομικούς, είναι ότι αυτά τα αδικήματα είναι ιδιώνυμα. Είτε σε πιάσουν με ένα καπνογόνο είτε με 15 κιλά χασίς, είτε με σιδερόβεργες, αν καταδικαστείς έστω μια μέρα, μπαίνεις φυλακή, δεν δέχεται αναστολή στην έφεση. Είναι παράλογο, έγινε ένα τσουβάλιασμα και ένας άνθρωπος αύριο κινδυνεύει να μπει στη φυλακή επειδή άναψε ένα καπνογόνο εκτός γηπέδου, το οποίο ούτε το πέταξε, ούτε προκάλεσε φθορές ούτε εγκαύματα, πανηγύρισε, το έσβησε κι έφυγε.

Αν πέσουμε σε δικαστή που δεν θα είναι άνθρωπος, αύριο που είναι η εκδίκαση, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα γίνει. Αν πας σε γάμο και ανάψεις καπνογόνο κινδυνεύεις με το νόμο περί φωτοβολίδων απλά δεν περιλαμβάνεται στον αθλητικό νόμο που έχει ιδιώνυμο.

Περνάμε ανακρίσεις για κακουργήματα, διακίνηση και οι άνθρωποι βγαίνουν με περιοριστικούς όρους και τώρα αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μπουν φυλακή. Έχει μπει μια καινούρια παράγραφος που αφορά αθλητικό υπόβαθρο. Αν δυο άνθρωποι τσακωθούν για τις ομάδες και υπάρξει βιαιοπραγία, υπάρχει αθλητικό υπόβαθρο και ενδέχεται το επεισόδιο να συμπεριληφθεί στον αθλητικό νόμο. Ο αθλητικός νόμος είναι άρρωστος για μένα και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Όταν διαμαρτυρόμασταν για το πλαίσιο του αθλητικού νόμου, υπήρχε μια πολιτική απόφαση που τσουβάλιασε τα πάντα. Γενικά είμαστε ακραίοι σε αυτή τη χώρα και επειδή δεν μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο σκοπός του αθλητικού νόμου είναι να ομαλοποιήσει την πραγματοποίηση μιας αθλητικής εκδήλωσης. Τώρα ο νόμος έχει πλατιάσει, έχει μπει το αθλητικό υπόβαθρο και σε πιάνει όπου σε βρει! Πλέον τιμωρείσαι και για την κατοχή, χωρίς να το ανάψει κάποιος!

Προσήγαγαν 60 άτομα από κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, το γήπεδο ήταν κεκλεισμένων των θυρών γιατί δεν είχε κάμερες ασφαλείας! Η δικογραφία γράφει ότι οι ταυτοποιήσεις έγιναν από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της Λαμίας. Τους πήραν και τους 60, όπως προσήγαγαν όλους στου Ρέντη, τους πήγανε στο τμήμα, έβαλαν το βίντεο, ταυτοποιήθηκαν τα πρόσωπα και οι 6 κρατήθηκαν, οι υπόλοιποι έμειναν ελεύθεροι. Ασκήθηκε δίωξη για τα 6 άτομα επειδή από τις κάμερες φαίνεται να κρατάνε το καπνογόνο. Το πλαίσιο της ποινής είναι από 3 έως 5 μήνες, χωρίς αναστολή, ούτε αναστολή στην έφεση, δηλαδή να είναι έξω μέχρι τη δίκη.

Έχουν δέσει τα χέρια των δικαστών, τους λένε ή θα τους βάλεις μέσα ή θα τους αφήσεις. Δυστυχώς τα δικαστήρια δείχνουν απροθυμία και τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να βάζουν κόσμο στη φυλακή. Τα πράγματα είναι δυσανάλογα, είναι παράλογο να μπαίνει κάποιος φυλακή για ένα καπνογόνο και να βγαίνουν άνθρωποι που έχουν κάνει ληστείες. Να υπάρχει αναλογικότητα».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X