«Εξωγήινος» ο Γκαρσία, αλλά και ο Πόνσε κάνει τρομερή δουλειά

«Εξωγήινος» ο Γκαρσία, αλλά και ο Πόνσε κάνει τρομερή δουλειά
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι την μίνι... "αδικία" που προέκυψε την Κυριακή και γράφει για τους σέντερ φορ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένας από τους χίλιους λόγους που είναι κρίμα και άδικο που έμεινε κλειστό για τον κόσμο το ματς της ΑΕΚ την προηγούμενη Κυριακή στην Λαμία, ήταν και πως στερήθηκε ο κόσμος το προνόμιο να δει από κοντά τις γκολάρες που έβαλε ο Λιβάι. Μεγάλη η δύναμη της κάμερας και της τηλεόρασης αλλά όλοι ξέρετε πόσο διαφορετικό είναι να βλέπεις το ποδόσφαιρο ζωντανά. Και πιστέψτε με, πολύ περισσότερο ένα τέτοιο γκολ.

Βεβαίως θα εξομολογηθώ την αμαρτία μου. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, θα βάλω το δεύτερο γκολ που πέτυχε την Κυριακή ο Γκαρσία, λίγο πιο πάνω από το πρώτο. Προφανώς και όλη η προσπάθεια κυρίως εκείνη η «φωτοβολίδα», είναι από τις φάσεις που σε σηκώνουν στο πόδι. Όμως το δεύτερο γκολ που βάζει ο Λιβάι, είναι πολύ όμορφο ποδοσφαιρικά. Το ομορφαίνει βεβαίως πολύ και η τελική πάσα που κάνει αυτός ο εξαιρετικός παίκτης που λέγεται Λιούμπιτσιτς. Αλλά και η προσποίηση που κάνει ο Γκαρσία και το πλασέ στην απέναντι γωνιά, είναι μαγεία.

Σίγουρα κανείς δεν περίμενε αυτά τα δυο γκολ στην Λαμία για να καταλάβει πόσο ποδοσφαιρικά «εξωγήινος», ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα, είναι ο Λιβάι. Ούτε πως δύσκολα βρίσκεται άμυνα που να μπορεί να τον σταματήσει. Αλλά είναι και τα 13 γκολ που έχει βάλει στο πρωτάθλημα, σε 13 παιχνίδια, που σε κάνουν να σκέφτεσαι αυτό το «τι κάνεις ρε Λιβάι». Που το σκέφτεται πρώτος ο Μελισσανίδης, γι αυτό και δεν νομίζω πως θα είναι καθόλου εύκολο να μετακινηθεί από το «δεν πωλείται» που ακόμα βρίσκεται. Δεν είναι όμως έτσι κι αλλιώς της παρούσης αυτή η κουβέντα.

Αυτό που όμως είναι της παρούσης, είναι η «αδικία», εντός πολλών εισαγωγικών, που έχει υποστεί ο Πόνσε. Από την Κυριακή έχουμε μείνει όλοι και συζητάμε τα δυο γκολ που πέτυχε ο Γκαρσία. Πρακτικά ωστόσο, την δουλίτσα και στην Λαμία, αυτός που την έκανε ήταν ο Πόνσε. Αυτός ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Η δική του κομβική εμπλοκή στην φάση, έφερε το πρώτο γκολ. Η δική του εξαιρετική και σεντερφορίσια εκτέλεση ήταν αυτή που «κλείδωσε» το ματς με το 2-0.

Γενικώς αυτά που κάνει ο Πόνσε από τον Γενάρη και μετά, είναι τρομερά. Στα εννέα ματς που έχει παίξει η ΑΕΚ από τον Ατρόμητο και μετά, ο Αργεντινός δεν έχει σκοράρει μόνο με ΠΑΟΚ, που δεν ξεκίνησε βασικός, με Κηφισιά, που δεν έπαιξε καθόλου καθώς είχε εκείνο το οικογενειακό ζήτημα και με Λαμία, που ήταν το μόνο που δεν ήταν καλός. Στα υπόλοιπα έξι σκόραρε και μόνο στα τελευταία δυο, από ένα γκολ. Συνήθως έβαζε δυο. Ή και τρία όπως με τον Ατρόμητο.

Ναι, ο Γκαρσία είναι ο καλύτερος σέντερ φορ του πρωταθλήματος. Ίσως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Άλλωστε πλέον με βάση τις αξίες που καταγράφει το transfermarkt, είναι και ο πιο ακριβός παίκτης του πρωταθλήματος. Όμως αυτά που κάνει ο Πόνσε, δεν είναι καθόλου να περνάνε στα ψιλά. Σκεφτείτε πως ο Αργεντινός έχει στο πρωτάθλημα 12 γκολ. Ο Γκαρσία έχει 13. O Ελ Κααμπί και ο Μορόν, που είναι πρώτοι σκόρερ, έχουν από 15. Ξέρετε ποιος απ’ αυτούς είναι ο μοναδικός που δεν έχει ούτε ένα γκολ από πέναλτι; Σωστά μαντέψατε. Ο Πόνσε.

Ο Πόνσε που φυσικά και δεν είναι Γκαρσία. Για πολλούς λόγους. Και δύσκολα θα πετύχαινε ένα γκολ όπως το πρώτο του Γκαρσία στην Λαμία. Από την άλλη μεριά είναι ένα πολύ καθαρόαιμο και πολύ αποτελεσματικό φορ περιοχής. Είναι αυτό που οι Άγγλοι έχουν στο μυαλό τους, όταν λένε «fox on the box». Και σ’ αυτό το κομμάτι, ίσως, ξαναλέω ίσως, ο Πόνσε να είναι και καλύτερος από τον Γκαρσία. Αλλά μεταξύ μας, δεν έχει και νόημα καμία συζήτηση για το ποιος είναι καλύτερος σε κάποια σημεία ή χειρότερος σε κάποια άλλα.

Είναι τεράστια υπόθεση να έχει μια ομάδα δυο φορ του επιπέδου, της κλάσης και της ποιότητας του Γκαρσία και του Πόνσε. Σίγουρα δεν υπάρχει καμία άλλη ελληνική ομάδα που να έχει τέτοιου είδους δίδυμο στα φορ. Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι αριθμοί. Κατ’ αντιστοιχία επίσης, δεν νομίζω πως γενικώς υπάρχουν στην Ευρώπη πολλές ομάδες που να έχουν και τα δυο φορ τους, σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τι υπάρχει δηλαδή πίσω από τον Κέιν στην Μπάγερν και ποια είναι τα νούμερα του; Τι υπάρχει πίσω από τον Εμπαπέ στην Παρί και ποια είναι τα νούμερά του; Γενικώς τι υπάρχει ως δεύτερη λύση, σε ομάδες που έχουν σπουδαίους σέντερ φορ και τι νούμερα μετράνε.

Δεν ξέρω αν ο Αλμέιδα έχει στην άκρη του μυαλού του, να χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή μαζί στην ενδεκάδα και τον Πόνσε και τον Λιβάι. Για να κάνει αυτό που έκανε στην Λαμία και να πει αυτό που είπε μετά το ματς, το πιθανότερο είναι πως το έχει. Έτσι κι αλλιώς όμως, αυτό που από το καλοκαίρι είχε στο μυαλό του, όταν άναβε το πράσινο φως για να αποκτηθεί ο Πόνσε, παρότι ήδη είχε κλειδώσει η παραμονή του Γκαρσία, ήταν να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα. Να έχει πάρει δηλαδή 25 γκολ και από τους δυο μαζί. Και να συνεχίζει να παίρνει.

Και κάτι τελευταίο. Έγραψαν όλοι οι συνάδελφοι γι αυτό το ντροπιαστικό, το χυδαίο, το απαράδεκτο που έγινε στην Λαμία, με τους οπαδούς της ΑΕΚ που βρέθηκαν στην ταράτσα. Δεν έχω πολλά να προσθέσω σε σχέση μ’ ότι έχει γράφει, παρά μόνο πολλούς επιπλέον χαρακτηρισμούς γι αυτό που έγινε, καθότι η ελληνική γλώσσα είναι πλουσιότατη. Μόνο ένα πράγμα για κάποιους (ευτυχώς λίγους) που είτε σκέφτηκαν, είτε εξέφρασαν δημοσίως ένα εύκολο και χαλαρό «καλά τους έκαναν». Μακάρι ποτέ μα ποτέ, να μην βρεθεί κανείς από εσάς ή την οικογένειας σας, στην θέση να κινδυνεύει να καταστραφεί η ζωή του (διότι περί αυτού πρόκειται όταν μιλάμε για τρεις μήνες φυλακή), για κάτι τόσο αθώο και τόσο άδικο. Μακάρι.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X