Ρεάλ Μαδρίτης: 122 χρόνια ένδοξης ιστορίας, με προσωπικότητες... από άλλο πλανήτη! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ρεάλ Μαδρίτης: 122 χρόνια ένδοξης ιστορίας, με προσωπικότητες... από άλλο πλανήτη! (ΦΩΤΟ & VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει σήμερα 122 χρόνια ιστορίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαγεωργίου

Μία από τις πιο ιστορικές και θρυλικές ομάδες, γιορτάζει σήμερα (6/3) τα 122α γενέθλια της, ποια είναι αυτή; Η «βασίλισσα» του ποδοσφαίρου, Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ιδρύθηκε στις 6 Μαρτίου του 1902!

Με ένα σήμα κατατεθέν, με μπλε-άσπρες στολές από την ίδρυση της άρχισε να φέρνει τον τρόμο και τον φόβο στον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το 1905 έως το 1907, με προπονητή τον Άγγλο Άρθουρ Τζόνσον, η ισπανική ομάδα κατέκτησε 3 συνεχόμενους τίτλους στο ισπανικό πρωτάθλημα. Μία και μιλήσαμε πιο πάνω για το σήμα της, ας πούμε λίγα πράγματα για αυτό. Το βασιλικό στέμμα το πήρε από τον Βασιλιά Αλφόνσο, ο οποίος βλέποντας την διασημότητα του αθλήματος θέλησε να έχει υπό την προστασία του, τους «Μαδριλένους», έτσι λοιπόν της το «βασιλικό» Ρεάλ!

Εποχή Σαντιάγο Μπερναμπέου

Η Ρεάλ Μαδρίτης εδραιώθηκε στο ποδόσφαιρο με επικεφαλής τον Σαντιάγο Μπερναμπέου ο οποίος ήταν και ποδοσφαιριστής της ομάδας από το 1912-1927 και διατέλεσε πρόεδρος από το 1943-1978. Επί προεδρίας του κτίστηκε το γήπεδο-στολίδι της Ρεάλ αλλά και το το αθλητικό της κέντρο, η περίφημη Ciudad Deportiva. Για τους φίλους της ομάδας αποτελεί ένα «ίνδαλμα» καθώς από μικρομεσαίο σύλλογο της Ισπανίας η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε το μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί, ήθελε να φέρει στην ομάδα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που υπήρχαν με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο, δημιουργώντας για πρώτη φορά μια πραγματικά πολυεθνική δύναμη.Φυσικά το έκανε πράξη. Στη διάρκεια της προεδρίας του Μπερναμπέου πολλά μεγάλα ονόματα φόρεσαν την φανέλα της Ρεάλ, όπως οι Φρανσίσκο Χέντο, Λουίς Μολόβνι, Μιγκέλ Μουνιόθ, Ρεϊμόν Κοπά, Έκτορ Ρίαλ, Αμάθιο, Κάρλος Αλόνσο Γκονθάλεθ ή Σαντιγιάνα, Χουάν Γκόμεθ Γκονθάλεθ ή Χουανίτο, Ούλι Στίλικε, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο και ο Φέρεντς Πούσκας.

Ο Μπερναμπέου έμεινε στο τιμόνι της Ρεάλ για 35 χρόνια. Μέχρι το θάνατο του το 1978 η ομάδα είχε κατακτήσει ένα διηπειρωτικό κύπελλο, 6 ευρωπαϊκούς τίτλους, 16 πρωταθλήματα Ισπανίας και 6 Κύπελλα Ισπανίας.

Ρεάλ Μαδρίτης: 122 χρόνια ένδοξης ιστορίας, με προσωπικότητες... από άλλο πλανήτη! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Λορέντζο Σανζ

Ο Σανζ ήταν διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1985 έως το 1995. Στη συνέχεια έγινε Πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης στις 26 Νοεμβρίου 1995 αφού ο Ραμόν Μεντόζα αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω των οικονομικών, κοινωνικών και αθλητικών προβλημάτων του συλλόγου. Ο Σανζ προσπάθησε να ανατρέψει τον σύλλογο φέρνοντας με δικά του χρήματα παίκτες αστέρια όπως ο Νταβορ Σούκερ και αυτό οδήγησε σε μια πολυαναμενόμενη νίκη του UEFA Champions League, το οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κατακτήσει από το 1966, καθώς ο σύλλογος κέρδισε και τους τελικούς του 1998 και του 2000.

Ρεάλ Μαδρίτης: 122 χρόνια ένδοξης ιστορίας, με προσωπικότητες... από άλλο πλανήτη! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Φλορεντίνο Πέρεθ

Ένας ακόμα αξιότιμος πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε το 2000 ξεπερνώντας τον νυν πρόεδρο εκείνης της εποχής, Λορέντζο Σανζ, ήταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ, που υποσχέθηκε αν νικήσει στις εκλογές να φέρες στην «βασίλισσα» τον Λουίς Φίγκο, το οποίο και έκανε καθώς κέρδισε της εκλογές. Έτσι στα τα πρώτα έξι χρόνια του ως πρόεδρος αγόρασε τον Φίγκο, τον Ζιντάν, τον Μπέκαμ και τον Ρονάλντο το «φαινόμενο». Από τη σεζόν 2003–04 και μετά, ο σύλλογος δεν κατάφερε να κερδίσει ένα τρόπαιο, με αποτέλεσμα ο Πέρεθ να παραιτηθεί το 2006. Ανέλαβε ξανά τα καθήκοντα του το 2009, επανεκκίνησε την πολιτική των «Γκαλάκτικος» και έφερε στην ομάδα τους Κακά, Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο. Προπονητές τότε στην Ρεάλ ήταν οι  Ζοζέ Μουρίνιο, ο Κάρλο Αντσελότι και ο Ζινεντίν Ζιντάν. Κατά τη διάρκεια εννέα σεζόν από το 2013 έως το 2022, η Ρεάλ κέρδισε πέντε τίτλους Champions League. Ο Πέρεθ έχει πολλές διακρίσεις με την Ρεάλ στην οποία είναι πρόεδρος μέχρι καισήμερα.

Ρεάλ Μαδρίτης: 122 χρόνια ένδοξης ιστορίας, με προσωπικότητες... από άλλο πλανήτη! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Εμίλιο Μπουντραγκένιο

Το 1982 η Ρεάλ έφερε ένα ταλέντο του ισπανικού ποδοσφαίρου που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο. Χαρισματικός σέντερ φορ, με έφεση στο σκοράρισμα. κατέγραψε 450, επίσημες εμφανίσεις με τη Ρεάλ ενώ το όνομα του γράφτηκε 167 φορές στον πίνακα των σκόρερ. Η τροπαιοθήκη και αυτού είναι αρκετά «πλούσια» αφού κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, δύο σούπερ κάπ δύο κύπελλα UEFA και ένα Λίγκ Καπ Ισπανίας. Έμεινε στην Ισπανία μέχρι το 1995.

Ρεάλ Μαδρίτης: 122 χρόνια ένδοξης ιστορίας, με προσωπικότητες... από άλλο πλανήτη! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ικέρ Κασίγιας

Το 1996 ήρθε στην Ρεάλ Μαδρίτης ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες, όπως έδειξε η πορεία του, ο Ικέρ Κασίγιας, ο οποίος μπήκε για τα καλά στα «βαθιά» το 1999 όπου υπερασπίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς την εστία της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Από τότε ο Κασίγιας πραγματοποίησε τουλάχιστον  725 εμφανίσεις και να είναι ο μακροβιότερος τερματοφύλακας στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στη La Liga. Μέχρι τη σεζόν 2014-15 που αποχώρησε, πανηγύρισε την κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων Ισπανίας, 3 Champions League, 2 Κυπέλλων Ισπανίας, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 3 Διηπειρωτικά και 2 Παγκοσμίων Κυπέλλων Συλλόγων.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ίσως ένας από τους καλύτερους και πιο αξιολάτρευτους παίκτες που πέρασαν από την Ρεάλ Μαδρίτης και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, ήταν η μεταγραφή ρεκόρ της εποχής αφού η Ρεάλ δαπάνησε 94 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της το 2009. Κατέγραψε σε 438 συμμετοχές, 450 γκολ και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Πέντε φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, ο CR7 έχει κατακτήσει τα πάντα τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X