Η ΑΕΚ θάμπωνε στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα κυριαρχούσε πάντα το παρασκήνιο! (VIDEO)

Η ΑΕΚ θάμπωνε στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα κυριαρχούσε πάντα το παρασκήνιο! (VIDEO)

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το 0-2 έγινε 2-2 σε μια ΑΕΚ που τη σέβονταν στην Ευρώπη περισσότερο απ' ό,τι στην Ελλάδα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο τώρα στο στόχαστρο του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου. Πάντα ήταν. Και όσο πιο καλή ομάδα είχε, τόσο πιο μεγάλα ήταν τα όργια εις βάρος της. Ακόμα και σε εποχές που δόξαζε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Το 1977 η ΑΕΚ του Μπάρλου και του Φάντρονκ έκανε μια τιτάνια παράλληλη προσπάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην Ελλάδα έδινε τη μάχη του τίτλου με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη προχωρούσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τρεις μέρες πριν τον πρώτο προημιτελικό με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στο «Λόφτους Ρόουντ», έπεσε θύμα μιας εχθρικής διαιτησίας από τον διαιτητή Αντώνη Βασσάρα (πατέρα του μεταγενέστερου διαιτητή Κύρου Βασσάρα) και έμεινε στο 2-2 με τον Πιερικό στην Νέα Φιλαδέλφεια, σε μια αγωνιστική με οκτώ ισοπαλίες σε εννέα αγώνες στην Α’ Εθνική!

Η πιο… ψεύτικη από αυτές τις ισοπαλίες, ήταν αυτή της ΑΕΚ. Ο διαιτητής έκανε τραγικά λάθη πάσης φύσεως σε όλα τα σημεία του αγώνα και στο τέλος ανάγκασε τη διοίκηση της γηπεδούχου να κάνει ένσταση για τη διαιτησία, ενώ ο ίδιος ο διαιτητής έφυγε με περιπολικό της τότε Χωροφυλακής, ώστε να αποφύγει τους εκατοντάδες μαινόμενους οπαδούς της ΑΕΚ που είχαν περικυκλώσει τα αποδυτήρια.

Εγκλημα και τιμωρία!

Γιατί όλα αυτά; Για τους εξής λόγους: για το χέρι του Γιαννούλη που δεν καταλογίστηκε ως πέναλτι στο 32’, για το γκολ του Τάκη Νικολούδη που δεν μέτρησε στο 35’, για το χέρι του Κοκτσίδη σε σουτ Χρήστου Αρδίζογλου στο 78’ που δεν σφυρίχτηκε πέναλτι και οδήγησε στην αποβολή του παίκτη όταν αυτός επιτέθηκε οργισμένος στο διαιτητή, για την αποβολή του Τάσου σε συμπλοκή με τον Κοκτσίδη στο 85’ (αποβλήθηκε και ο παίκτης του Πιερικού κι έτσι η ομάδα του τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες και η ΑΕΚ με εννέα) και, τέλος, για το φάουλ που έγινε στον Μίμη Παπαϊωάννου στο ξεκίνημα της φάσης του 2-2 από τον Λάκη Παπαϊωάνου στο 93’!

Πριν, μετά και ανάμεσα από όλα αυτά, ο Πιερικός προηγήθηκε στο 42’ (και ενώ είχε γλιτώσει το γκολ με τη βοήθεια του διαιτητή) με τον Αδαμόπουλο, η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ με παίκτη λιγότερο με εκτελέσεις πέναλτι των Τάσου και Τσάμη στο 81’ και στο 88’ αντίστοιχα, αλλά στο 93’ ισοφαρίστηκε με τον τρόπο που σας περιγράψαμε πιο πάνω.

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και αυτή έμεινε στους δύο πόντους. Το επόμενο πρωί η ομάδα θα έμπαινε στο αεροπλάνο για το Λονδίνο, προκειμένου να διεκδικήσει (και εν τέλει να κατακτήσει) κάτι πολύ μεγάλο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν εκτιμούσε και δε σεβόταν καθόλου τη μοναδική ομάδα της χώρας που μπορούσε να σταθεί απέναντι στους μεγάλους της Ευρώπης και να διαφημίσει την Ελλάδα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης (53’ Τάσος) Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Αρδίζογλου, Νικολούδης (70’ Λ. Παπαδόπουλος) Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X