Με την... αύρα του Βασίλη Σπανούλη για το θετικό αποτέλεσμα στο κατάμεστο ΣΕΦ η νέα εποχή της Εθνική Ελλάδας

Με την... αύρα του Βασίλη Σπανούλη για το θετικό αποτέλεσμα στο κατάμεστο ΣΕΦ η νέα εποχή της Εθνική Ελλάδας
Photo Credits: INTIME

Στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της «γαλανόλευκης», η Εθνική μας υποδέχεται την Τσεχία στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νέα… εποχή της Εθνικής Ελλάδας ξεκινάει απόψε!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας υποδέχεται απόψε στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Τσεχία (21:00, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94.6, ΕΡΤ3), στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025 και στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον «γαλανόλευκο» πάγκο.

Η Εθνική μας ομάδας – όπως και η Τσεχία – συμμετέχει στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία, με τις τρεις πρώτες ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο και την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνει το καλοκαίρι του 2025 στα γήπεδα της Κύπρου, Λετονίας, Φινλανδίας και Πολωνίας.

Οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν την ευκαιρία απόψε το βράδυ να δουν εν δράσει την «επίσημη αγαπημένη» για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έξι μήνες και το παιχνίδι και την ήττα από το Μαυροβούνιο για τη δεύτερη αγωνιστική της β’ φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αποτέλεσμα που σηματοδότησε και τον αποκλεισμό μας από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Με τον προπονητή του Περιστερίου bwin πλέον στον πάγκο της, η Ελλάδα καλείται να κάνει το «restart», αρχής γενομένης από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ – ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία την ερχόμενη Δευτέρα (26/02, 20:30) – με φόντο φυσικά, η Εθνική μας ομάδα να είναι πανέτοιμοι στο προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Ελλάδα και το ΣΕΦ.

Στα αγωνιστικά απόψε, ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριέλαβε στην 12άδα τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ακολούθησε θεραπεία την Πέμπτη (22/02) λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα, και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα, «κόπηκαν» οι Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μαντζούκας, Βαγγέλης Ζούγρης και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Οι τέσσερις παίκτες θα παραμείνουν πάντως στην ομάδα, καθώς παραμένει ανοιχτή η συμμετοχή τους στο επόμενο ματς, στη Χάγη.

Από την άλλη τώρα, η Τσεχία θα παραταχθεί στο ΣΕΦ με τον Τόμας Σατοράνσκι, αλλά χωρίς τον τραυματία, Γιαν Βέσελι, ενώ στην Ελλάδα δεν ταξίδεψαν οι Μάρτιν Σβόμποντα και Πάτρικ Σαμούρα και επίσης «κόπηκαν» από την 14άδα που ταξίδεψε στην Αθήνα οι Ρίχαρντ Μπάλιντ και Ματέι Σβόμποντα.

Η δωδεκάδα της Ελλάδας (Βασίλης Σπανούλης): Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος.

Η δωδεκάδα της Τσεχίας (Ντιέγκο Οκάμπο): Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα), Οντρέι Σέναλ (Νίμπουρκ), Γιάρομιρ Μπόχατσικ (Νίμπουρκ), Βόιτσεχ Χρούμπαν (Σολέ), Ντέιβιντ Γέλινεκ (Μούρθια), Τόμας Κίζλινκ (Ανβίλ), Βόιτσεχ Σίκορα (Πίσεκ), Οντρέι Μπάλβιν (Προμετέι), Ντέιβιντ Μπομ (Μπούργος), Λούμπος Κόβαρ (Νίμπουρκ), Μάρτιν Κριζ (Νίμπουρκ), Μάρτιν Πέτερκα (Μπράουνσβαϊγκ).

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X