Φαιδρότητες και άλλοθι για ενδεχόμενη αποτυχία

Φαιδρότητες και άλλοθι για ενδεχόμενη αποτυχία
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την αστεία και φθηνή προπαγάνδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλες οι μικρομεσαίες ομάδες, γνωστό εδώ και χρόνια, όταν έχουν τιμωρημένο παίκτη από κάρτες, τον βάζουν να εκτίσει την ποινή του στο ματς που είναι αντικειμενικά πιο δύσκολο για αυτές, για να τον έχουν φυσικά διαθέσιμο στα πιο βάτα. Προφανές και αυτονόητο, αλλά όταν θες να κάνεις αστεία και φθηνή προπαγάνδα, δεν αφήνεις ποτέ την αλήθεια να σου χαλάσει το αφήγημα.

Η Λαμία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε θέση πλέι οφ, κοντά δηλαδή στην πιο ιστορική στιγμή της. Έχει μπροστά της, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας που την απειλεί, βρίσκεται στο -4 και έχει μπροστά του, τον Ολυμπιακό, την Κηφισιά και τις Σέρρες, ρεαλιστικά δηλαδή θα τα δώσει όλα για να φτάσει στους έξι βαθμούς.

Αυτό σημαίνει και το καταλαβαίνουν και παιδιά που κάνουν μαθηματικά στην Α’ Δημοτικού, ότι η Λαμία πρέπει να στοχεύσει οπωσδήποτε σε νίκη επί του Ατρόμητου και από εκεί και πέρα θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό στα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπως έχει αποδείξει ότι κάνει σε όλα τα παιχνίδια της. Εν τω μεταξύ, πέρα από αστεία προπαγάνδα, είναι και ασχετοσύνη να μαθαίνεις ή να θυμάσαι με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, το πότε δηλώνει μια ομάδα το πού θα εκτίσουν την ποινή, οι τιμωρημένοι τους.

Τρέμουν την ανωτερότητα της ΑΕΚ

Όταν πάντως φτάνεις στο σημείο, σε επίσημο επίπεδο πλέον να αφήνεις χυδαία υπονοούμενα και να δηλητηριάζεις τον κόσμο σου, ειδικά σε εποχές που μόλις έχουν επιστρέψει οι φίλαθλοι στα γήπεδα και θα έπρεπε να αποτελεί ιερή υποχρέωση για όλους, να συμβάλλουν στην ηρεμία και όχι στην τοξικότητα, τότε φανερώνεις εκτός όλων των άλλων, ότι τρέμεις και την ανωτερότητα του άλλου, υποτιμάς την ομάδα σου και ξεκινάς να δημιουργείς άλλοθι για το ενδεχόμενο αποτυχίας σου.

Φέτος μάλιστα, έχουν ξεκινήσει τις αστειότητες και τα άλλοθι, και οι μεν και οι δε, πολύ πριν τα πλέι οφ. Και τώρα, με το που πέρασε η ΑΕΚ πρώτη στη βαθμολογία, και που τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας, είναι βέβαιο ότι θα το… τερματίσουν. Για την ΑΕΚ βέβαια, μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Και οι μεν και οι δε, που παρεμπιπτόντως, άλλαξαν προπονητές με μοναδικό γνώμονα, μπας και κατορθώσουν να νικήσουν κάποια στιγμή την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Γιατί είναι αν μη τι άλλο κάπως παράδοξο, να επικοινωνούν ότι είναι οι καλύτεροι αλλά… αδικημένοι, και να αλλάζουν προπονητές αμφότεροι στα μέσα της σεζόν.

«Τελικός» και στην Λαμία

Η ΑΕΚ που βέβαια δεν επηρεάζεται από τις φαιδρότητες, ξέρει ότι το Σάββατο πρέπει να προσέξει πάρα μα πάρα πολύ για να πάρει τη νίκη στην Λαμία. Η ΑΕΚ που είναι η ομάδα, που από τις μικρομεσαίες έχει χάσει φέτος, τους περισσότερους βαθμούς. Αλήθεια, θυμάται κανείς στις εποχές της «παράγκας», να χάνει ο μόνιμα τότε πρωτοπόρος και πρωταθλητής πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κρίσιμους βαθμούς από την… Κηφισιά, τον… Πανσερραϊκό (δις), τον… ΟΦΗ και τον… Παναιτωλικό της εποχής;

Όχι ε; Αλλά είπαμε! Οι προπαγανδιστές της κακιάς ώρας δεν έχουν τέτοια θέματα. Δεν αφήνουν την αλήθεια να τους χαλάσει το ωραίο τους παραμύθι. Για αυτό και η ΑΕΚ θα φροντίσει να μείνουν στο τέλος με το παραμύθι τους. Και φέτος. Όπως και πέρυσι. Μόνοι τους με το παραμύθι τους, βέβαια, γιατί και ο κόσμος τους, και βλέπει και καταλαβαίνει. Αφήστε που μετά, θα αρχίσουν από μόνοι τους, να παραδέχονται την αλήθεια. Όπως και πέρυσι άλλωστε. Μόνο που το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Τέλος πάντων. Η ΑΕΚ τη δουλειά της. Έχει τελικό το Σάββατο.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X