Αγία Σοφία: Αποσυναρμολογούν μιναρέ, διαπιστώθηκαν ρωγμές

Αγία Σοφία: Αποσυναρμολογούν μιναρέ, διαπιστώθηκαν ρωγμές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εργασίες αποσυναρμολόγησης ξεκίνησαν σε έναν από τους τέσσερις μιναρέδες που περιβάλλουν την Αγία Σοφία, στην Τουρκία, καθώς είχαν διαπιστωθεί ρωγμές.

Μερική αποσυναρμολόγηση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr της δημοσιογράφου Μαρίας Ζαχαράκη, το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας, καθηγητής Dr. Χασάν Φιράτ Ντικέρ ανέφερε ότι «δεδομένου ότι μιναρές Bayezid II έχει τις περισσότερες δομικές αδυναμίες μεταξύ των τεσσάρων μιναρέδων, η επισκευή ξεκίνησε πρώτα από τον συγκεκριμένο μιναρέ, ώστε να πραγματοποιηθεί μερική αποσυναρμολόγηση και να δούμε αν το πρόβλημα το οποίο έχει διαπιστωθεί οφείλεται σε σεισμό ή σε διάβρωση του δομικού υλικού. Στη συνέχεια, θα αποκατασταθεί και θα ακολουθήσουν εργασίες στους άλλους μιναρέδες. Δεδομένου ότι τα υλικά και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά κάθε μιναρέ διαφέρουν μεταξύ τους, ο καθένας έχει τις δικές του μεθόδους επέμβασης».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X