Η πιο ακριβή κάρτα του NBA - Το εξωφρενικό ποσό που πουλήθηκε

Η πιο ακριβή κάρτα του NBA - Το εξωφρενικό ποσό που πουλήθηκε
Photo Credits: INTIME

Έχετε αναρωτηθεί πόσο κοστίζει μία κάρτα ΝΒΑ; Ένα απλό trading card μπορεί να είναι ένας θησαυρός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα κομμάτι χαρτί. Επάνω του έχει αποτυπωμένη μία μορφή. Για τις κάρτες (trading cards) του ΝΒΑ έχουν γραφτεί πολλά. Και έχουν ξοδευτεί ακόμα περισσότερα. Κάποιοι θα ήθελα να έχουν ένα θησαυρό στα χέρια τους.

Ξέρετε, όπως σε κάθε άλλη συλλογή ή τρόπον τινά… εμμονή, υπάρχει μία αίσθηση όταν ανοίγεις ένα φακελάκι. Μία προσμονή ότι ανάμεσα στις κοινές κάρτες θα υπάρχει η… μία! Αυτή που θα αποτελέσει το «πετράδι στο στέμμα» κάθε συλλογής. Και θα έχει την ανάλογη αξία.

Στον θαυμαστό κόσμο των trading cards (καρτών) υπάρχουν πολλά και διάφορα πετράδια. Αλλά ένα ξεχωρίζει. Αυτό είναι το «Άγιο Δισκοπότηρο». Και δίκαια.

Κάπου εδώ χρειάζονται οι απαραίτητες συστάσεις. Τη μοναδικότητα μιας κάρτας ορίζουν δύο πράγματα: Η κατάστασή της (σύμφωνα με πιστοποιημένους οργανισμούς βαθμολόγησης) και πόσα αντίτυπα κυκλοφορούν. Εκείνες της δεκαετίες του ’90, μολονότι… μιλούσαν για μία θρυλική εποχή, έχουν ελάχιστη αξία. Αιτία το μεγάλο τιράζ.

Η κάρτα ενός μικρού Σλοβένου

Όσο τα χρόνια περνούσαν, το… χόμπι άλλαξε. Και πλέον πέρασε στα χέρια συλλεκτών. Αυτοί πληρώνουν αδρά, συνήθως σε ένα Οίκο Δημοπρασιών, για να αποκτήσουν ένα κομμάτι από την ιστορία του ΝΒΑ.

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει μία κάρτα ενός παίκτη του ΝΒΑ, η οποία πωλήθηκε έναντι 4.600.000 δολαρίων! Και δεν είναι ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο Κόμπι Μπράιαντ, των οποίων τα αντικείμενα, αυτά που ονομάζουμε ως memorabilia, πωλούνται ξεκινώντας από εννιαψήφια ποσά.

Η κάρτα του Λούκα Ντόντσιτς (από το 2018), η μία και μοναδική σε όλον τον πλανήτη, φέρει την υπογραφή του Σλοβένου και μολονότι δεν είναι… δεκάρι στην κατάστασή της (έχει βαθμολογηθεί με 9/10), πουλήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2021.

Η δεύτερη πιο ακριβή ανήκει στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτή αποτελεί την εξαίρεση, όσον αφορά στα κομμάτια που υπάρχουν. Ωστόσο έχει παλαιότητα, αφού είναι από τη σεζόν 2003-2004. Τη rookie σεζόν του ΛεΜπρόν.

Και στην κάρτα εκτός από την υπογραφή του, υπάρχει και ένα κομμάτι από το ύφασμα της φανέλας που φορούσε! Συνολικά υπάρχουν 23 τέτοιες κάρτες, ένας αριθμός εμπνευσμένος από τη φανέλα του Τζέιμς με το 23. Η δημοπρασία έγινε στις 26 Απριλίου 2021 και κόστισε στον υπερτυχερό 5.200.000 δολάρια!

Μέχρι να εμφανιστεί στην αγορά το επόμενο κομμάτι, ο Τζέιμς είχε την ακριβότερη κάρτα. Μαζί με τον θρύλο του μπέιζμπολ, Μίκι Μάντλ.Ποια είναι όμως η πιο ακριβή κάρτα όλων των εποχών, όταν αναφερόμαστε στο ΝΒΑ; Ανήκει σε έναν παίκτη που αναδείχθηκε δύο φορές MVP και έχει φορέσει τέσσερα δακτυλίδια πρωταθλητή. Παράλληλα, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της Λίγκας.

Ένα trading card… θησαυρός

Και ανήκει σε μία εποχή, όπου ο Στεφ Κάρι έμπαινε στο ΝΒΑ και κανείς δεν περίμενε την εξέλιξή του. Ίσως η εταιρία Panini να… μυρίστηκε έναν πιθανό θησαυρό. Έτσι και αλλιώς, δεν είχαν τίποτα να χάσουν.

Η rookie κάρτα του Κάρι με το λογότυπο του ΝΒΑ που φορούσε στη φανέλα του, φυσικά μαζί με την υπογραφή του, αποτελεί το… Άγιο Δισκοπότηρο όλων! Κυκλοφορεί μόνο μία (!), εκδόθηκε το 2009 και πουλήθηκε στις 6 Ιουλίου 2021 έναντι 5.900.000 δολαρίων!

Το χόμπι των trading cards βρίσκεται στο απόγειό του. Και ήδη υπάρχουν αναφορές γι’ αυτό και σε ντοκιμαντέρ. Αν και αυτό που υπάρχει στο Netflix, με την ονομασία King of collectibles: The Goldin Touch, καταπιάνεται με τον Οίκο Δημοπρασιών που έχει ο Κεν Γκόλντιν.

Και ανάμεσά στα πολλά πράγματα που έχει στην κατοχή, είτε βάζει σε δημοπρασίες, υπάρχει και ένα διαφορετικό.. δισκοπότηρο. Το τράβηξαν από ένα πακέτο τρεις άνθρωποι που δεν είχα βρεθεί ποτέ ξανά, απλά επέλεξαν να μοιράσουν το κόστος της αγοράς του πακέτου που είχε τελικά την κάρτα. Και ήταν μία κάρτα triple logo του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Έχει τρία λογότυπα από φανέλες που έχει φορέσει σε Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς, είναι μοναδική στο είδος της πουλήθηκε (στις 26 Ιουνίου 2022) – μέσα από την Goldin – στο ποσό των 2.400.000 δολαρίων!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X