Στην κορυφή έχει σημασία να είσαι στο τέλος!

Στην κορυφή έχει σημασία να είσαι στο τέλος!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την αποκατάσταση της τάξης, την υποχρέωση που υπάρχει από εδώ και στο εξής, ενώ έχει και υστερόγραφα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ από το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται πολύ νωρίτερα, αλλά δεν το είχε καταφέρει εξαιτίας (και) κάποιων δικών της λαθών. Το πόσο πολύ έχει «τσούξει» το γεγονός αυτό, δεν χρειάζεται να το αναφέρω εγώ. Μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα τρίτα ημίχρονα στα ρεπορτάζ των… άλλων, οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια, όταν έρχονται οι αγωνιστικές «σφαλιάρες» σπεύδουν να κατασκευάσουν δικαιολογίες!

Το ότι η ΑΕΚ αναρριχήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δε σημαίνει κάτι τρομερό. Δε σου εξασφαλίζει τίποτα. Και πέρσι ανέβηκε την 25η αγωνιστική, δηλαδή δύο αγωνιστικές πιο αργά από ότι φέτος και μετά έπεσε από αυτή για δύο ματς για να θρονιαστεί ξανά στην πρώτη θέση από την 28η μέχρι το τέλος.

Το μόνο λοιπόν που έχει πραγματικά σημασία, είναι να βρίσκεται η ΑΕΚ στην πρώτη θέση το βαθμολογικού πίνακα την τελευταία αγωνιστική των play off ώστε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος. Το έργο της μόνο εύκολο δε θα είναι, διότι μετά το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Τούμπα, όλοι βρίσκονται πλέον πολύ κοντά και πλέον θα μετράει κάθε λεπτομέρεια. Επιπλέον «γκέλες» τύπου Πανσερραϊκού απαγορεύονται.

Για αυτό το λόγο η νίκη το Σάββατο στη Λαμία είναι μονόδρομος. Αν η ΑΕΚ δείξει συνέπεια και την ίδια αγωνιστική νοοτροπία μέχρι το τέλος, τότε θα δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα τον οποίο είχε από το ξεκίνημα της σεζόν και δεν τον απέκτησε το βράδυ της Κυριακής. Αυτό μπορούσαν να το αντιληφθούν (σχεδόν) όλοι!

Και κάτι ακόμα. Σε αυτό εδώ το σημείο τονίζαμε το βάθος που έχει το ρόστερ της ΑΕΚ και ακούγαμε πολλά. Για το βάθος των ρόστερ των… άλλων. Για την τριγωνομετρία του ποδοσφαίρου που παρουσίαζαν. Καλά είναι όλα αυτά με αντίπαλο τον… Πανσερραϊκό, αλλά στο τέλος αν δεν έχεις συνηθίσει σε ματς υψηλής έντασης και ανταγωνισμού, μένεις με τη γλύκα.

Είχαμε επίσης βαρεθεί να διαβάζουμε (ειδικά από τους δήθεν αντικειμενικούς) για το πόσο στραβά τα κάνει όλα η ΑΕΚ και το τι θα έπρεπε να κάνει για να ξαναγίνει… ΑΕΚ, αλλά την ίδια τακτική δεν την ακολουθούν για κανέναν άλλο. Το γιατί δεν χρειάζεται να σας το εξηγήσουμε.

Η περίπτωση του Πήλιου

Όταν γράφαμε για τον τρόπο που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα να εξελίξει και να βάλει στην αγωνιστική εξίσωση τον Πήλιο (βάσει των όσων είχε πει ο «Πελάδο» και όχι βάσει των δικών μας «θέλω»), υπήρχαν φωνές που έλεγαν: «Έλα μωρέ τώρα ποιος Πήλιος και που θα πάμε τώρα χωρίς αριστερό μπακ που λείπουν οι Ιρανοί». Τελικά από τους δύο Ιρανούς επέστρεψε μόνο ο… ένας και ο Πήλιος εξελίσσεται σε βασική επιλογή και σε κάθε παιχνίδι γίνεται και καλύτερος.

Το ζητούμενο είναι να γίνει σωστή διαχείριση του Πήλιου και του κάθε Πήλιου στο λάθος. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα το κάνει αυτό -είμαι απόλυτα βέβαιος- και είναι η πρώτη που θα τον στηρίξει, όταν άλλοι θα τον «σταυρώσουν». Ο κόσμος δεν ξέρω πως θα αντιδράσει τη στιγμή του λάθους, αλλά πλέον έχω την ελπίδα πως πλην των γνωστών troll της παντόφλας που θα βγούνε σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, όλοι οι υπόλοιποι έχουν αντιληφθεί τον τρόπο λειτουργίας του Αλμέιδα και της εξέλιξης αυτού του club.

Πού έχουν ποντάρει οι «μονομάχοι»

Για το πρωτάθλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορούν να παλέψουν τέσσερις ομάδες. Άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες ελπίδες. Εγώ πιστεύω ότι μέχρι την τρίτη αγωνιστική των play off πολλά θα έχουν ξεκαθαρίσει αναφορικά με το ποιες ομάδες θα είναι πραγματικά οι διεκδικήτριες της κούπας. Δεν βιάζομαι καθόλου. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Αυτό όμως που πραγματικά φαίνεται στους αντιπάλους της ΑΕΚ, είναι ότι έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης στις «στραβές». Ο Ολυμπιακός έσπευσε να βγάλει τον Κούγια μετά το διπλό στην Τούμπα για να κάνει κάλεσμα σε Αλαφούζο και Σαββίδη για τον κοινό εχθρό. Τώρα ζούνε το όνειρό τους με τον Μεντιλιμπάρ. Όταν όμως σκαλώσουν κάπου θα γελάσουμε. Και για να μην ξεχνιόμαστε, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η πραγματική διαφορά με τον Ολυμπιακό δεν είναι 5 βαθμοί που φαίνονται στη βαθμολογία, αλλά έξι γιατί η ΑΕΚ τους έχει και στην ισοβαθμία.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, εκεί που νόμιζε ότι θα περάσει ξανά στην κορυφή «αυτοκτόνησε» με τη Λαμία των δέκα παικτών από το 39’. Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε δηλώσεις, ανέβαζε tweet και πραγματικά εκτέθηκε τόσο πολύ που είναι να απορείς πως αυτός ο άνθρωπος επιλέγει τις πλέον ακατάλληλες στιγμές για να «γκρεμίζει» ότι θεωρητικά «πάει» να φτιάξει. Δεν είναι η πρώτη φορά και είμαι βέβαιος ότι δε θα είναι ούτε η τελευταία. Η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ μπορεί να προκαλέσει ανασύνταξη ή σοβαρούς τριγμούς. Όσο για τον Τερίμ, όσο συνεχίζει να κάνει τέτοιο ανακάτεμα, στο τέλος θα ψάχνει να βρει στηρίγματα. Αλήθεια με τον Σένγκεφελντ όλα καλά;

Όσο για τον ΠΑΟΚ, καλό είναι να γράφεις τσιτάτα για… 100 γκολ, αλλά όταν τα 41 εξ αυτών τα έχεις σημειώσει κόντρα στους Κηφισιά, Πανσερραϊκό, Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, κάπου αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρέπει να λες μεγάλα λόγια. Γιατί στα ματς με το Big-5 o Λουτσέσκου έχει απολογισμό δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ο δε απολογισμός τερμάτων σε αυτά τα εννιά ματς είναι 11-15! Το γεγονός δε ότι ο Ρουμάνος δεν έχει πει σχεδόν ποτέ τη λέξη «φταίω», μάλλον αβαντάζ σε όλους τους άλλους δίνει. Η δε ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, μπορεί να προκαλέσει πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα.

ΥΓ: Σε ερυθρόλευκο site γράφτηκε την ώρα του αγώνα της ΑΕΚ με την Κηφισιά το εξής: «Ο Σπίνος έσπρωξε τον Γκαρσία μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και αποβολή. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR».

Μέσα σε λίγα λεπτά στο ίδιο site υπήρχε κείμενο που έλεγε: «Άνοιξε το τριώδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έσκασαν στα γέλια οι παίκτες». Στο μεταξύ, δεν υπάρχει ούτε ένας που να γελάει, αλλά ας μην τους χαλάσουμε το «παραμύθι».

Μία μέρα μετά, το ίδιο site για να «κράξει» τον διαιτητή Γκορτσίλα, δεν συνέχισε στο ίδιο τροπάρι (με το οποίο γελούσαν και τα ψάρια στον Πειραιά. «Υιοθέτησε» τις δηλώσεις του Κουτσιαύτη, γράφοντας στον τίτλο ότι εκθέτει τον διαιτητή της αναμέτρησης και ότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής.

Τελικά ρε παιδιά, ήταν σπρώξιμο και αποβολή όπως γράφατε αρχικά, δεν ήταν πέναλτι, ή ήταν η παράβαση εκτός περιοχής; Αποφασίστε λίγο γιατί ούτε η Κομανέντσι δεν έκανε τέτοιες κωλοτούμπες.

ΥΓ 2: Εξαιρετική η εκδήλωση της κοπής της πίτας των παλαιμάχων της ΑΕΚ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της. Ήταν πραγματικά υπέροχη η βραδιά. Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά πολλούς από αυτούς που τους είχαμε αφίσα στο δωμάτιο…

ΥΓ 3: Οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης! Αυτό είναι η ΑΕΚ του Αλμέιδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερό της ατού!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X