Κοιμηθείτε ανήσυχοι, δεν θα στείλει…

Κοιμηθείτε ανήσυχοι, δεν θα στείλει…
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το ένα και μοναδικό μήνυμα που προκύπτει από την ατάκα που είπε ο Αλμέιδα μετά την Κηφισιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορώ πολύ εύκολα να καταλάβω το κουμπί που πατήθηκε και τα αντανακλαστικά που ξύπνησαν στον κόσμο της ΑΕΚ, από την ατάκα του Ματίας την Κυριακή μετά το ματς με την Κηφισιά. Είναι ένας κόσμος που αφενός (και δικαίως) αισθάνεται πως μετά από μια μεγάλη ταλαιπωρία περιπλάνησης και περιπέτειας με διάφορα προπονητικά φρούτα, βρήκε την Ιθάκη του στον Ματίας Αλμέιδα. Αφετέρου, οι παλαιότεροι θυμούνται πως από τέτοιου είδους ατάκες, έχουν ξεκινήσει σίριαλ και ιστορίες, που θέλουν να ξεχάσουν.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράλογο, που κτύπησαν καμπανάκια στο μυαλό του κόσμου την Κυριακή το βράδυ, μ’ αυτό το «αν μείνω το καλοκαίρι του Αλμέιδα». Μέσα στον πανικό τους κάποιοι, έσπευσαν να το αποδώσουν σε μπέρδεμα στην μετάφραση. Λάθος απόδοση αυτού που είπε ο Ματίας. Κανένα λάθος φυσικά δεν υπάρχει. Ακριβώς αυτό είπε ο Αλμέιδα στην απάντηση για το μέλλον του Χατζισαφί και όχι το δικό του (για να μην ξεχνάμε και πως ακριβώς έγινε).

«Αν μείνω στην ΑΕΚ» είπε. Όπως και πριν από μερικές εβδομάδες στην συνάντηση που είχε κάνει με τους ρεπόρτερ, την ανάλυση που μας έκανε για το μακροπρόθεσμο πλάνο που έχει για την ΑΕΚ, την ξεκινούσε με την φράση «αν είμαι εδώ». Αυτή ίσως είναι η πιο τρανή απόδειξη, για το πως ο Αλμέιδα σκέφτεται και εκφράζεται. Φανερώνει και μια πτυχή του χαρακτήρα του. Τίποτα ο Ματίας δεν θεωρεί ως δεδομένο. Τα πάντα αισθάνεται πως πρέπει να τα κερδίζει μέσα από την δουλειά του.

Φυσικά ο Αλμέιδα ξέρει πως έχει ένα ισχυρό συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι και το 2028, ξέρει πως με τον Μελισσανίδη έχει μια σχέση πολύ παραπάνω από επαγγελματική που μόνο μ’ εκείνη με τον Μπάγεβιτς συγκρίνεται. Ξέρει επίσης πως ο κόσμος της ΑΕΚ τον λατρεύει. Ξέρει πως και τυπικά και πρακτικά και απ’ όλες τις απόψεις, είναι αμετακίνητος. Στο μυαλό του όμως πάντα έχει, πως τίποτα δεν είναι ούτε δεδομένο, ούτε κεκτημένο. Στο ποδόσφαιρο θεωρεί πως όλα συνεχώς πρέπει να τα κατακτά. Να δουλεύει και να τα κερδίζει. Έτσι το έχει στο μυαλό του και στην αυτή την βάση, θέτει πάντα το «εάν είμαι εδώ». Ξέρει πως ήδη είναι κεκτημένο του, το να είναι στην ΑΕΚ. Αλλά δεν το βλέπει ο ίδιος έτσι. Δεν θέλει να το δει έτσι, διότι δεν είναι αυτή μετανταλιτέ του.

Ευτυχισμένος στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Δεδομένο είναι πως ο Αλμέιδα είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να το πει. Που το λέει άλλωστε, όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Όμως δεν χρειάζεται καν να το πει. Δείτε τις αντιδράσεις του. Ρίξτε μια ματιά προσεκτική, πως ήταν, για παράδειγμα, χθες στην γιορτή των παλαίμαχων της ΑΕΚ. Πόσο σαν το σπίτι του αισθανόταν και του έβγαινε όλο αυτό. Πόσο πολύ την εισέπραττε όλη αυτή την αγάπη που του δίνει συνολικά ο σύλλογος, από τον Μελισσανίδη και τις μεγάλες μορφές όπως ο Μαύρος, μέχρι τους απλούς οπαδούς. Και πόσο πολύ την απολάμβανε.

Σκεφτείτε πως πριν από μερικές εβδομάδες, ο Αλμέιδα έδωσε μια συνέντευξη σε Μέσο της Αργεντινής. Του έβαλαν και μάλιστα αρκούντως επιτακτικά το ερώτημα για το πως θα έβλεπε την προοπτική να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του Ρίβερ Πλέιτ. Εκείνος τους απαντούσε για το πόσο απολαμβάνει την δουλειά του στην ΑΕΚ, για το συμβόλαιο που έχει και θέλει να το εξαντλήσει και για το όνειρο του κάποια στιγμή όταν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο να πάρει μια σουίτα στο Μονουμεντάλ  για να βλέπει σαν οπαδός την καψούρα του.

Καταλαβαίνω πραγματικά και το γιατί και το πόσο ανησύχησε ο κόσμος της ΑΕΚ. Ευτυχώς πρακτικός λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει απολύτως κανένας. Καταλαβαίνω επίσης το γιατί υπήρχε κόσμος από τους… απέναντι που άρχισε να χασκογελάει και να τρίβει τα χεράκια του. Τους πέρασε από το μυαλό η σκέψη πως μπορεί και να το εννοούσε κυριολεκτικά αυτό που είπε ο Αλμέιδα και τους έφτιαξε το βράδυ. Κουτί θα τους ερχόταν να έφευγε ο Ματίας, που τους έχει κάνει όσα τους έχει κάνει και η ΑΕΚ να έμπαινε ίσως ξανά σε περιπέτειες του πρόσφατου παρελθόντος.

Κρίμα όμως που έρχεται η πραγματικότητα να τους χαλάσει την ιστορία που πήγαν να φτιάξουν στο μυαλό τους. Δεν λέω, δύσκολη η προσγείωση σ’ αυτή την πραγματικότητα. Κυρίως διότι είναι ζόρικη αυτή καθ’ αυτή η πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί λόγω του Ματίας. Αλλά αυτή είναι, τι να κάνουμε. Σκληρή ζωή. Και όχι, δεν έστειλε ο Αλμέιδα κανένα μήνυμα αποχώρησης σε κανέναν. Πέστε ξανά για ύπνο. Εννοείται ανήσυχοι, διότι όπως είναι ξεκάθαρο, η ΑΕΚ του Αλμέιδα τους έχει κάνει να χάσουν τον ήσυχο ύπνο τους. Και θα συνεχίσει να το κάνει.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X