Ο πόλεμος, η λάσπη, οι συκοφαντίες και η δωρεάν διασκέδαση με Γιάννη και Αλέξη

Ο πόλεμος, η λάσπη, οι συκοφαντίες και η δωρεάν διασκέδαση με Γιάννη και Αλέξη
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις πολύ διασκεδαστικά αυτογκόλ των ανθρώπων που εκπροσωπούν τις ομάδες που λένε ότι θέλουν να «καθαρίσουν» το ποδόσφαιρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασε με διπλό ο Ολυμπιακός από την Τούμπα, για κάποιους ανέλπιστο, για όσους επιμέναμε ότι οι εντυπώσεις γύρω από την πραγματική δυναμική του ΠΑΟΚ ήταν παραφουσκωμένες, ήταν μια επιβεβαίωση. Κι όλος αυτός ο ντόρος επειδή με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε ο Κωνσταντέλιας, ήταν απλά μια εξαλλοσύνη με κενό περιεχόμενο.

Παικταράς είναι ο μικρός, δίχως ταβάνι το ταλέντο του, όμως θέλει ακόμα ψωμιά για να γίνει ηγέτης, να κερδίσει ντέρμπι, να βάλει την ούγια του σε διαδοχικές μεγάλες νίκες. Του εύχομαι να τα καταφέρει, αλλά να το πετύχει στο εξωτερικό διότι όσο περισσότερο μένει εκεί πάνω, με τη νοοτροπία που επικρατεί και τους χειρισμούς του οργανισμού γενικότερα, βήματα προς τα πίσω θα κάνει, όχι προς τα εμπρός. Δεδομένα πράγματα!

Είναι καλό που κέρδισε ο Ολυμπιακός εκεί μέσα; Θα δείξει… Αν η Ένωση πάρει τα τρία παιχνίδια έως το φινάλε του δεύτερου γύρου -διότι, ας μην ξεχνάμε, πρέπει να παίξει εκτός με Λαμία και Άρη που δεν χαρίζονται σε κανέναν- τότε το +5 είναι πολύ καλό μαξιλαράκι. Και αναφέρομαι κυρίως στην ομάδα του λιμανιού διότι αυτήν πάντα θα υπολογίζω περισσότερο από τους άλλους.

Πέραν του αμιγώς ποδοσφαιρικού κομματιού, είναι αυτή που κάνει τον μεγάλο σαματά, αυτή που προσπαθεί με το χειριστικό τρόπο της να μετατρέψει τους άλλους σε μαριονέτες (διαβάστε τι μήνυμα απηύθυνε ο Κούγιας σε Σαββίδη και Αλαφούζο), αυτή που υπογείως επιχειρεί να επηρεάσει τους διαιτητές με όπλο μια τσαπατσούλικη και πρόχειρη προπαγάνδα περί παράγκας και εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ωστόσο είναι ύπουλη και βάζει τους ρέφερι σε μια στάση σκέψης για να πράξουν τα αυτονόητα.

Οι λέξεις που δεν συνεργάζονται και η ταραχή του Αλαφούζου

Το «πες, πες, κάτι θα μείνει» του Αλέξη, καταδεικνύει και την αποστολή που έχει αναλάβει. Ο άνθρωπος που ισχυριζόταν ότι είναι Παναθηναϊκός, προσελήφθη από τον Ολυμπιακό για να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο. Το πώς, βέβαια, οι λέξεις Ολυμπιακός και καθαρό ποδόσφαιρο συναντιούνται, συνδυάζονται και πορεύονται μαζί όταν στο παρελθόν (ο Αλέξης μας είπε ότι) υπήρχε παράγκα, είναι επιστημονικά ανεξήγητο. Όπως είναι ας πούμε το να σε αποκαλεί κάποιος δημόσια «σκουπίδι» κι εσύ να τρέχεις για να συνεργαστείς μαζί του.

Προφανώς, ελεύθερος άνθρωπος είναι, ό,τι θέλει κάνει. Αλλά να που έχω και κάτι φίλους Ολυμπιακούς που όταν τους θυμίζω ότι είναι αντιπρόεδρος της ομάδας που αγαπούν, μου κλείνουν το τηλέφωνο λέγοντας κάτι περίεργες λέξεις, ευχάριστες δεν είναι πάντως. True Story! Κάποιοι από αυτούς λατρεύουν την εποχή Κόκκαλη και ο Αλέξης τους είπε ότι αυτή η περίοδος, ήταν «παραγκίσια».

Μα πως μπορεί να εμφανίζεται ένας βέρος, καρδιακός Παναθηναϊκός ως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και να τους λέει κατάμουτρα ότι έπαιρναν πρωταθλήματα με «παράγκα»; Αυτή την απορία έχουν οι φίλοι μου, εγώ τους συμπονώ και τους καταλαβαίνω. Παρόλο που συμφωνώ με τον Αλέξη, δεν τους μέμφομαι!

Και μέσα σε όλα, ο Αλαφούζος. Άνοιξε το X (twitter) που είχε κλειστό για κάποιους μήνες, αμόλησε μια σοφιστεία που ουδείς κατάλαβε και από κάτω, έχει γεμίσει ο τόπος με Παναθηναϊκούς που τον κράζουν! Παραθέτω μερικά από τα σχόλια:΅

«Το χειρότερο Γιάννη είναι πως δεν έχουμε δει ακόμα τον πάτο του βαρελιού σου. Θα τον δούμε όταν πουλήσεις, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση εσύ να πουλήσεις σε άνθρωπο της προκοπής, κληρονομιά τον πάτε τον Παναθηναϊκό, από τον έναν ανίκανο και στημένο στον άλλον».

«Έγραψες τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχεις στιγματίσει τον σύλλογο και το όνομα του Παναθηναϊκού και ακόμα εκφράζεσαι δημόσια για την ομάδα μας χωρίς να ξέρουμε ποιος είσαι και τι ακριβώς κάνεις τόσα χρόνια ως αποτυχημένος. Ντροπή».

Μένω σε αυτά, δεν αναπαράγω βωμολοχίες, αυτές μπορεί να τις κρατήσει στο κινητό του για να περνάει ευχάριστα και ο χρόνος του την επόμενη φορά που κάποιος θα τον κλείσει σε ασανσέρ. Μα τι θυμήθηκα κι εγώ τώρα…

Λοιπόν, αυτούς έχουμε απέναντί μας, μετρ είναι αμφότεροι στα αυτογκόλ. Προφανώς και θα συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο, θα κουκουλώνουν τα ξεδιάντροπα πέναλτι που κερδίζουν, θα προσπερνούν τα πέναλτι που στην ΑΕΚ δεν δίνουν -σαν και εκείνα στο Αγρίνιο και στην Καισαριανή- και με όπλα τη λάσπη και τη συκοφαντία θα επιχειρούν να διαβρώσουν την κανονικότητα. Εγώ το βρίσκω δωρεάν διασκέδαση, έτσι να το δείτε και εσείς…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X