Η ανάλυση του προγράμματος της ΑΕΚ Betsson δείχνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη

Η ανάλυση του προγράμματος της ΑΕΚ Betsson δείχνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ Betsson στην συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ΑΕΚ Betsson επέστρεψε στην βάση της μετά την ήττα στον προημιτελικό Κυπέλλου και πλέον έχει δύο εβδομάδες να κάνει καλές προπονήσεις. Ο Ηλίας Ζούρος είναι η αλήθεια ότι μέχρι σήμερα, δεν είχε την ευκαιρία να κάνει σειρά προπονήσεων, χωρίς να πρέπει να ετοιμάσει τον επόμενο αγώνα, οπότε πλέον έχει την δυνατότητα να το κάνει. Οκ, δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά τουλάχιστον η ενθαρρυντική εικόνα που είδαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό, να γίνει κανόνας και όχι εξαίρεση. Τα πολύ σημαντικά είναι μπροστά, οπότε πάμε να δούμε τι έρχεται για την Ένωση.

Πρόγραμμα φωτιά

Μετά και την ήττα της Δευτέρας από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ βρίσκεται σε δυσχερή θέση και πλέον όλα τα αποτελέσματα από εδώ και στο εξής μετράνε. Η Ένωση βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι από φέτος, υπάρχει και τρίτος γύρος, πριν τα play off, όπου η κατάταξη στο τέλος του, ρυθμίζει και τα σταυρώματα στην συνέχεια. Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής, οι πρώτες έξι ομάδες στο τέλος του δεύτερου γύρου, παίζουν έναν τρίτο γύρο μεταξύ τους με μονούς αγώνες. Οι ομάδες από τις θέσεις 7-12 παίζουν μεταξύ τους στα play out και από εκεί θα βγουν η 7η και η 8η ομάδα που θα προκριθεί στα play off και θα συμπληρώσει την πρώτη εξάδα.

Καταλαβαίνει κανείς, ότι η ΑΕΚ με ρεκόρ 7-11, ακολουθεί τον Κολοσσό που έχει τις ίδιες νίκες, αλλά μετά την τραγική ήττα στην Ρόδο, έχασε και την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας, οπότε είναι από κάτω. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, με ρεκόρ 8-10 και περιμένει την ΑΕΚ μετά την διακοπή στην Πυλαία για να πάρει αέρα δύο νικών. Σημαντικό ρόλο παίζει το πρόγραμμα των τριών ομάδων, με την ΑΕΚ να θέλει να περάσει και τους δύο, για να βρεθεί στην έκτη θέση και να μην μπει στα play out.

Το πρόγραμμα των τριών ομάδων είναι :

AEK: ΠΑΟΚ (εκτός), Προμηθέας Πάτρας, Μαρούσι (εκτός), Περιστέρι

ΠΑΟΚ: ΑΕΚ, Κολοσσός Ρόδου (εκτός), Παναθηναϊκός, Καρδίτσα (εκτός)

Κολοσσός Ρόδου: Παναθηναϊκός (εκτός), ΠΑΟΚ, Προμηθέα Πάτρας (εκτός), Μαρούσι

Η ΑΕΚ θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει στα δύο εντός έδρας παιχνίδια που έχει με Περιστέρι και Προμηθέα και να κάνει τουλάχιστον μία νίκη στα δύο εκτός έδρας, ειδικά αν αυτή είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Στόχος της Ένωσης είναι οι τουλάχιστον 10 νίκες και μετά να περιμένει οι αντίπαλοι της να κάνουν μία νίκη λιγότερη αφού παίζουν και μεταξύ τους.

Δυστυχώς η κατάσταση δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ΑΕΚ, αλλά πρέπει πρώτα εκείνη να κάνει το καθήκον της και μετά να περιμένει ευνοϊκά αποτελέσματα. Αν δεν μπορεί να κερδίσει στην έδρα της δύο ομάδες που είναι από πάνω της στην βαθμολογία, τότε δεν έχει νόημα και να συζητάμε. Θα έχει και το ντεσαβαντάζ, των κεκλεισμένων θυρών, στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, επειδή κάποιος «έξυπνος» δεν μπορούσε να περιμένει 10 δευτερόλεπτα να τελειώσει ο αγώνας και πέταξε το μπουκάλι στο παρκέ.

Ταυτόχρονα με την Basket League υπάρχει και ο δεύτερος γύρος του BCL, όπου εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η ΑΕΚ έχει να παίξει πρώτα με την Χολόν, μετά πάει στην Ισπανία με την Μούρθια και τελειώνει με τον Προμηθέα στα Λιόσια. Προφανώς χρειάζεται τρεις νίκες ασυζητητί, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει η Μούρθια να κερδίσει μέσα στην Πάτρα. Αν δεν γίνει αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα χάσει κάθε ελπίδα για την συνέχεια. Προφανώς τίποτα από αυτά δεν είναι εύκολο, κυρίως γιατί η εικόνα της ΑΕΚ δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, οπότε όσα λέμε είναι στην θεωρία και τα μαθηματικά.

Η χρονιά έχει στραβώσει για τα καλά, είναι από τώρα αποτυχημένη, αλλά τουλάχιστον τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία θα πρέπει να γίνει η ύστατη προσπάθεια για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X