Το γεμάτο ρόστερ για το γκραν φινάλε και ο «τζόκερ» Λιούμπισιτς

Το γεμάτο ρόστερ για το γκραν φινάλε και ο «τζόκερ» Λιούμπισιτς
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την τελική ευθεία των 14 αγώνων που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή της Super league

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκεφτείτε την ενδεκάδα της Κυριακής κόντρα στην Κηφισιά. Ακόμα και ο Αθανασιάδης ενδέχεται να παίξει αν ο Ματίας σκεφτεί να του δώσει ένα παιχνίδι ώστε να έχει αυξημένη ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί στη συνέχεια.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα επιστρέψει ο Ραντόνια (Σιντιμπέ θα δούμε ξανά μόνο αν παραστεί μεγάλη ανάγκη, όπως τη βλέπω τη δουλειά), στο αριστερό ίσως ο Χατζισαφί αν ο κόουτς αποφασίσει να τον εντάξει ξανά στο σύνολο μέσω παιχνιδιού, έχει περάσει άλλωστε μήνας από την τελευταία φορά που έπαιξε με την ΑΕΚ. Στις θέσεις των στόπερ θα ξεκινήσουν ο Μήτογλου αντί του Βίντα και ο Μουκουντί αντί του Κάλενς, πρέπει να ξαναμπεί και ο Καμερουνέζος στο νόημα διότι στα κρίσιμα, αυτός θα είναι πάλι ο βασικός.

Στη μεσαία γραμμή, αν ο Αλμέιδα θέλει να ξεκουράσει τον Γιόνσον, θα βάλει τον Γαλανόπουλο στο «6» και στο «8» ίσως χρησιμοποιήσει τον Λιούμπισιτς, πρέπει και ο Κροάτης να πάρει ολόκληρα παιχνίδια για να εγκλιματιστεί. Στο «10» μάλλον ο Τσούμπερ, στην κορυφή ο Λιβάι (λόγω ενδεχόμενης απουσίας του Πόνσε) και στις πτέρυγες ο Γκατσίνοβιτς με τον επανακάμψαντα Άμραμπατ. Ας δούμε τώρα ποιοι μένουν απ’ έξω, σε ένα τέτοιο υποθετικό σχήμα που όμως έχει αρκετές πιθανότητες να είναι κοντά στο 100%.

Περισσεύουν οι Στάνκοβιτς, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Ρότα, Πινέδα Μάνταλος, Ελίασον, Πόνσε, Γιόνσον, Σιμάνσκι (που φαίνεται ότι θα επιστρέψει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο), Φαν Βερτ, Σιντιμπέ, Πισάρο, Ζίνι. Η αναφορά όλων των προαναφερθέντων, δεν γίνεται για να επισημανθεί η πληρότητα του ρόστερ, έχουμε πει άλλωστε ότι βελτιώσεις πρέπει να υπάρξουν και σίγουρα θα προχωρήσουν τέτοιες προσθήκες το καλοκαίρι καθώς η απόφαση για χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας με ενίσχυση σε (τουλάχιστον) 4-5 θέσεις, έχει ήδη παρθεί.

Με φούρια στην τελική ευθεία

Η ουσία της ιστορίας είναι ότι όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ είναι διαθέσιμοι για το γκραν φινάλε της σεζόν. Μικροπροβλήματα υπάρχουν, αλλά είναι τέτοια που δεν προκαλούν ανησυχία. Προφανώς και όλοι θα θέλαμε -εντός του οργανισμού ακόμα περισσότερο- η ΑΕΚ να είναι ενεργή στην Ευρώπη και στο Κύπελλο, όμως αυτό πέρασε, δεν πρέπει να απασχολεί άλλο το μυαλό.

Έτσι, έστω μέσα από μια στενάχωρη κατάσταση για όσα η ομάδα θα μπορούσε να πετύχει βάσει των δυνατοτήτων της, δίνεται η ευκαιρία για το απόλυτο focus σε έναν και μόνο στόχο.

Η πληρότητα στην τελική ευθεία, θα δώσει και το απαιτούμενο boost στο σχέδιο του Αλμέιδα που τόσο πολύ βασίζεται στο «65′-30’» αν σκεφτούμε ότι κάθε παιχνίδι, μαζί με τις καθυστερήσεις, διαρκεί κατά μέσο όρο περί τα 95 λεπτά. Ο προπονητής θα μπορεί πλέον να ζητήσει περισσότερη ένταση στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού -κάτι που προσπαθούσε να διαχειριστεί σε συγκεκριμένα, μικρότερα κομμάτια του όταν η ΑΕΚ είχε πολλά μαζεμένα παιχνίδια και σαφώς μεγαλύτερης απαίτησης λόγω της δυναμικής των ευρωπαίων αντίπαλών της- και να την κρατήσει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος των αγώνων, με όπλο τις αλλαγές.

Στην προσπάθεια αυτή, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να παίξει και το χαρτί του Λιούμπισιτς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν και είναι δύσκολο για έναν παίκτη που ενσωματώνεται μεσούσης της σεζόν σε ένα ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικών απαιτήσεων εν συγκρίσει με αυτό που είχε συνηθίσει, να κάνει αμέσως διαφορά, εντούτοις η υψηλή ποιότητα του Κροάτη δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «τζόκερ» για την Ένωση, ένα κρυφό όπλο σε σχέση με αυτά που οι αντίπαλοι θα έχουν να περιμένουν.

Άλλωστε η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που παραπέμπει σε ανοιχτό βιβλίο, η οποία ουδέποτε παρεκκλίνει του τακτικού πλάνου που άπαντες γνωρίζουν. Στο ποδόσφαιρο του σήμερα είναι δύσκολο να κρύψεις πράγματα ή να παρουσιάσεις κάτι που θα αιφνιδιάσει απόλυτα τον αντίπαλο, όμως ένας πολύ ικανός και οξυδερκής ποδοσφαιριστής, μπορεί να φέρει το απρόβλεπτο. Και αυτό είναι κάτι που κάθε ομάδα έχει ανάγκη και το οποίο φέρνει τη διαφορετικότητα στο ίδιο το άθλημα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X