Η ΑΕΚ περιμένει τον (καλό) Αραούχο - Ολα τα δεδομένα

Η ΑΕΚ περιμένει τον (καλό) Αραούχο - Ολα τα δεδομένα

Ο Σέρχιο Αραούχο και η εικόνα του το 2024 μετά τον τραυματισμό του και την απουσία του στα τέλη της περασμένης χρονιάς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Ξένος στο διαβατήριο, μα δεμένος με την ΑΕΚ και την χώρα μας σε όλα τα επίπεδα. Ο Αργεντίνος επιθετικός έκλεισε πριν λίγες ημέρες τα 32 χρόνια του και πάει στα 33. Μετρά 2 Πρωταθλήματα με την ΑΕΚ ως απόλυτα ενεργός και πολύτιμος στο χορτάρι σε αμφότερα και 168 συμμετοχές με την φανέλα της (48 γκολ-25 ασίστ) από τον Γενάρη του 2017 που πρωτοήρθε στα μέρη μας.

Φέτος σκόραρε το γκολ-χρυσάφι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Νέα Φιλαδέλφεια, εφαλτήριο για την επική πρόκριση, έδωσε ελπίδες με την Αντβέρπ ισοφαρίζοντας και… τέλος. Τώρα προέρχεται από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας τον χειμώνα που τον άφησε εκτός με το θέμα του τραυματισμού στο γόνατο. Έχασε σημαντικά παιχνίδια, επέστρεψε το 2024, μα ακόμη δεν έχει φτάσει στο επίπεδο… Αραούχο που γνωρίζουμε.

Οι μικρές συμμετοχές του Αραούχο

Μέχρι στιγμής παίζει πάντα αλλαγή και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προφανώς ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του τόσο κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει ο «Τσίνο» αυτή την περίοδο. 30 λεπτά με τον Άρη, 27’ με τον ΠΑΟ, 47’ (με την παράταση) στην ρεβάνς στο Χαριλάου, 23’ με τον Ατρόμητο, 16’ με τον ΟΦΗ, 18’ με τον Αστέρα Τρίπολης, μόλις 8’ με τον ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος ο Αραούχο δείχνει ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια μέσω θεραπειών και στις προπονήσεις για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα η ΑΕΚ, αλλά δεν τα καταφέρνει. Δείχνει ξεκάθαρα έξω από τα νερά του και όλοι περιμένουν πίσω τον γνωστό Αραούχο. Ειδικά ενόψει πλέι οφ η ΑΕΚ τον χρειάζεται, είναι πολύτιμος και δεν μπορεί να βγει η χρονιά μόνο με τον Στίβεν Τσούμπερ βασικό πίσω από τον φορ.

Η ΑΕΚ τον έχει ανάγκη και πνευματικά σε μεγάλο επίπεδο, καθώς έχει την νοοτροπία και τον τρόπο να συμπαρασύρει την ομάδα επιθετικά και αμυντικά όταν απαιτείται.

Η ΑΕΚ περιμένει τον (καλό) Αραούχο - Ολα τα δεδομένα

Το νέο συμβόλαιο

Προφανώς στο μυαλό του είναι και η κατάσταση του φέτος (24 ματς, 3 γκολ, 860 αγωνιστικά λεπτά), αλλά και το νέο συμβόλαιο. Με τα τωρινά δεδομένα η ΑΕΚ δεν μπορεί να προσφέρει ένα από τα υψηλά συμβόλαια της στον Αραούχο (ηλικία-ιστορικό τραυματισμών), ενώ και ο ίδιος πάντα σκέφτεται και νοσταλγεί την οικογένεια του στην Ισπανία. Το συμβόλαιο του τώρα κυμαίνεται στα 800.000 ευρώ και δεδομένα είναι ένα καλό συμβόλαιο με όλα τα παραπάνω στο τραπέζι.

Ωστόσο, ο Αραούχο ποτέ δεν έμπαινε και ούτε τώρα θα μπει σε συζητήσεις στη βάση στην οποία μπαίνουν οι υπόλοιποι ξένοι ποδοσφαιριστές. Είναι σύμβολο για την ΑΕΚ, για την εξέδρα, ένας παίκτης που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό το DNA της. Και αυτό δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Την ίδια ώρα όμως, το επίπεδο της ομάδας του Αλμέιδα κάθε χρόνο ανεβαίνει. Και αυτό είναι νόμος. Δεν θα κρατούσε ποτέ στο ρόστερ έναν παίκτη απλά για να υπάρχει, χωρίς να έχει ενεργό ρόλο.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X