NBA: Οι Ορλάντο Μάτζικ απέσυραν την φανέλα του Σακίλ Ο'Νιλ τιμώντας τον για την προσφορά του

NBA: Οι Ορλάντο Μάτζικ απέσυραν την φανέλα του Σακίλ Ο'Νιλ τιμώντας τον για την προσφορά του
Photo Credits: INTIME

Σε μια υπέροχη τελετή οι Ορλάντο Μάτζικ απέσυραν την φανέλα του θρυλικότερου παίκτη του franchise, του Σακίλ Ο'Νιλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρά τα μόνο τέσσερα χρόνια που ξόδεψε στο Ορλάντο, ο Σακίλ Ο’Νιλ έγινε η θρυλικότερη μορφή στην ιστορία των Μάτζικ και σήμερα τα ξημερώματα, η φανέλα με το 32 βρίσκεται στην οροφή του σταδίου.

Ο Σακίλ Ο’Νιλ δεν περίμενε ότι οι Μάτζικ θα απέσυραν την φανέλα του. Όχι μετά την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 1996 για χάρη των Λείκερς, έπειτα από μόλις 4 σεζόν στην ομάδα. Το Ορλάντο όμως δεν ξεχνάει την ιστορία του. Και, μετά το τέλος του αγώνα με τους Θάντερ, απέσυρε την φανέλα του πρώτου σταρ της ομάδας, σε μία υπέροχη τελετή.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: Μην ξεχάσεις από πού έρχεσαι. Και η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίμνησε εδώ. Έχω ζήσει εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Οι φίλαθλοι ήταν φιλόξενοι. Πολύ φιλόξενοι. Δεν περίμενα να έρθει αυτή η μέρα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σακίλ Ο’Νιλ, ο οποίος αποθέωσε μεταξύ άλλων τον – συμπαίκτη του και έτερο σταρ των Μάτζικ την δεκαετία του 90′ – Πένι Χάρνταγουεϊ, λέγοντας ότι δεν θα ήταν εκεί χωρίς αυτόν. Και ζήτησε να αποσυρθεί και η φανέλα του Τρέισι ΜακΓκρέιντι κάποια στιγμή.

Ο Σακίλ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Μάτζικ που είδε την φανέλα του να αποσύρεται. Έγινε έτσι ο τρίτος παίκτης στο NBA που η φανέλα του αποσύρθηκε από τρεις ομάδες (το έχει βιώσει με τους Λείκερς και τους Χιτ), μετά τους Γουίλτ Τσάμπερλεϊν και Πιτ Μάραβιτς. Και είναι η τελετή που απόλαυσε περισσότερο από κάθε άλλη, αφού ξύπνησαν όλες οι αναμνήσεις του.

Ο Σακ επιλέχθηκε στο Νο1 του NBA Draft 1992 από τους Μάτζικ και έγινε αμέσως ο σταρ της ομάδας. Με αυτόν ηγέτη – και τους Πένι Χάρνταγουεϊ, Χόρας Γκραντ, Ντένις Σκοτ και Νικ Άντερσον να τον συμπληρώνουν στην βασική πεντάδα – οι Μάτζικ έφτασαν για πρώτη φορά στους τελικούς του NBA το 1995, όπου ηττήθηκαν με 4-0 από τους Χιούστον Ρόκετς.

Ο Σακ αποχώρησε το καλοκαίρι του 1996 για χάρη των Λείκερς, όπου βρήκε τον Κόμπι Μπράιαντ. Το σημάδι που άφησε όμως στο Ορλάντο έμεινε για πάντα χαραγμένο, αφού υπήρξε ο πρώτος σταρ στην ιστορία της ομάδας και αυτός που – μαζί με τον Χάρνταγουεϊ – έβαλε στον μπασκετικό χάρτη τους Μάτζικ.

Δείτε ολόκληρη την τελετή απόσυρσης της φανέλας του Σακίλ Ο’Νιλ:

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X