Κι όμως, θα ήταν πιο εύκολο από πέρυσι απέναντι σε πιο δύσκολους αντίπαλους

Κι όμως, θα ήταν πιο εύκολο από πέρυσι απέναντι σε πιο δύσκολους αντίπαλους
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ισοπαλία της Τούμπας και τη μεγάλη ανάγκη να κάνει η ΑΕΚ το 4 στα 4 στα επόμενα ματς της κανονικής περιόδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν βάλουμε κάτω τις «αυτοκτονικές» τάσεις της ΑΕΚ κατά τη φετινή σεζόν, θα διαπιστώσουμε ότι εύκολα θα μπορούσε να έχει αποσπαστεί σημαντικά από τους δύο που βρίσκονται τώρα -με βραχεία κεφαλή- μπροστά της. Τόσοι πεταμένοι βαθμοί στα παιχνίδια με τους μικρομεσαίους, είναι ομολογουμένως δύσκολο να το χωνέψεις. Αυτό είναι όμως και οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά.

Η ισοπαλία στην Τούμπα, στο λεπτό που σημειώθηκε και από στημένη μπάλα ξανά, είναι λογικό να αφήνει πικρή την τελευταία γεύση. Από την άλλη, ντέρμπι είναι, καλός επίσης ο αντίπαλος και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα τελειώματα πήρε και η ΑΕΚ την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οπότε σε τέτοια παιχνίδια, είναι και κάπου νορμάλ να συμβεί.

Το κομβικό για την ΑΕΚ είναι να πορευτεί με τέσσερα στα τέσσερα έως το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, δίχως δηλαδή άλλες απώλειες κι ενώ έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λαμία και τον Άρη, ομάδες της πρώτης εξάδας. Για τα εντός με την Κηφισιά και τον ΠΑΣ δεν είναι καν να το συζητάμε, εκτός αν θέλουμε να βάλουμε θηλιά στο λαιμό μας και να φουντάρουμε.

Έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα να μπει στα play offs, ευρισκόμενη στη χειρότερη για εκείνη περίπτωση στη βαθμολογική απόσταση που τη χωρίζει σήμερα από τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ. Αν και θεωρώ ότι από μία γκέλα στα επόμενα τέσσερα ματς για εκείνους θα κάνουν αμφότεροι, οι πιο επίφοβοι είμαστε εμείς. Λόγω πρότερου ‘’μη έντιμου’’ βίου.

Με τέσσερις νίκες έως το τέλος, ας έρθουν στα play offs να της το πάρουν. Θα πρέπει να τη νικήσουν και δεν το κάνουν από τις 19 του περασμένου Μάρτη, όταν ξεκίνησε η τρελή κούρσα των περυσινών play offs προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αργότερα του Κυπέλλου. Στα ντέρμπι, η ΑΕΚ δεν λογαριάζει κανέναν, οι άλλοι νιώθουν καλά με την ισοπαλία, εκείνη το φέρει βαρέως. Μια πραγματικότητα που δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να ζήσουμε.

Η διαχείριση του τελευταίου 30λεπτου

Δεν ήταν ομολογουμένως καλή η εικόνα της ομάδας από το 60’ και μετά. Εύκολα έδινε τη μπάλα, χώρους στον αντίπαλο, όλα έγιναν πιο δύσκολα μετά τη μετατόπιση του Πινέδα σε ρόλο δεξιού μπακ. Χάθηκε η ισορροπία στη μεσαία γραμμή, οι αλλαγές δεν πρόσφεραν τίποτα, ακόμα και στο στημένο στο τέλος φάνηκε αυτό, ο Ζίνι και ο Λιούμπισιτς δεν είχαν τις σωστές τοποθετήσεις.

Ο Αλμέιδα, βέβαια, έδωσε την εξήγησή του και τον Πινέδα δεν τον βλέπουμε για πρώτη φορά να ‘’θυσιάζεται’’ εκεί. Αυτό όμως που έρχεται ως αντίλογος, σχετίζεται με τον Σιντιμπέ. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να μην εμπιστεύεται ο προπονητής τον Γάλλο για να αντιμετωπίσει έστω για 14 (μαζί με τις καθυστερήσεις) λεπτά τον 36χρονο Τάισον που ήταν ήδη στο παιχνίδι για 82’, τότε γιατί να τον έχει στον πάγκο; Γιατί να μην είναι εκεί ο Ραντόνια που έχει πάρει φόρα από τα προηγούμενα παιχνίδια;

Η ισοπαλία δεν ήρθε βέβαια από την πλευρά του Τάισον, όμως η έλλειψη του Πινέδα από το χώρο του κέντρου προκάλεσε μια τρικυμία και ανοργανωσιά που βοήθησε τον ΠΑΟΚ να πάρει μέτρα και ανάγκασε την ΑΕΚ να δώσει μπόλικα στημένα γύρω από την περιοχή της.

Σε ένα από αυτά, έγινε η ζημιά. Αυτό ήταν το επίπονο ψεγάδι της βραδιάς και η επισημοποίηση της ανάγκης για να ένα πολύ καλό δεξιό μπακ το ερχόμενο καλοκαίρι ώστε να μη χρειαστεί να δούμε ξανά τον Πινέδα εκεί, ποτέ και για κανέναν λόγο!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X