ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θέλει έξτρα ταχύτητα στην Τούμπα – Το σχέδιο και οι σκέψεις για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θέλει έξτρα ταχύτητα στην Τούμπα – Το σχέδιο και οι σκέψεις για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα και το αγωνιστικό πλάνο του για το αποψινό ντέρμπι κορυφής της ΑΕΚ κόντρα στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ απόψε στις 20:00 αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα και επιδιώκει ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση σε ματς υψηλών απαιτήσεων και εντάσεων στο χορτάρι. Όπως κέρδισε μέσα στην Λεωφόρο τον ΠΑΟ, όπως το έκανε και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Απέναντι στην Ένωση η καλύτερη version του φετινού ΠΑΟΚ, σε σούπερ φόρμα και με ευχέρεια στο σκοράρισμα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ματίας Αλμέιδα δούλεψε όλη την εβδομάδα για αυτό το ματς. Είχε τον χρόνο και πλέον έχει και τις λύσεις για να μπορεί να παρουσιάσει μία πολύ-πολύ δυνατή 11άδα έτοιμη απόψε στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος στόχος του «Πελάδο» απόψε είναι να έχει η ΑΕΚ ταχύτητα στο παιχνίδι της είτε σε φάση επίθεσης, μα το κυριότερο σε φάση άμυνας. Και οι επιλογές του θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από αυτό.

Για τον λόγο αυτό η επικρατέστερη σύνθεση στην άμυνα φέρνει τον Ρότα δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ και τον Κάλενς στην θέση του αριστερού στόπερ στο πλάι του Βίντα στο κέντρο της άμυνας. Οι 3 από τους 4 ταχύτατοι, με τον έμπειρο Κροάτη να ηγείται των μετόπισθεν.

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θέλει έξτρα ταχύτητα στην Τούμπα – Το σχέδιο και οι σκέψεις για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ, το σχέδιο Αλμέιδα για την ΑΕΚ

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση (0.68 xGoals κατά), ενώ η ΑΕΚ την καλύτερη επιθετική (1.67 xGoals υπέρ). Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα (66) και έχει δεχθεί τις λιγότερες (19). Και αυτό θέλει να περιορίσει απόψε ο Αλμέιδα, τις πολλές φάσεις του ΠΑΟΚ και δη τις μεγάλες-καθαρές για γκολ. Ουσιαστικά, λοιπόν, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει να βρει μία ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, που αποφέρει νίκες και πολύ καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο. Και αυτό θέλει να αναχαιτίσει ο Αλμέιδα με ταχύτητα στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα για το αμυντικό transition, συν τις βοήθειες που υπάρχουν πάντα από τον άξονα και τους ακραίους επιθετικούς.

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θέλει έξτρα ταχύτητα στην Τούμπα – Το σχέδιο και οι σκέψεις για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ παραδοσιακά εδώ και 1,5 χρόνο χάρη στο εξαιρετικό pressing με Νο1 όπλο τον Λιβάι Γκαρσία (γκραν φαβορί για να ξεκινήσει απόψε στην Τούμπα) είναι η ομάδα που δεν επιτρέπει στον αντίπαλό της να κρατάει την μπάλα στα πόδια του, κάτι που ο ΠΑΟΚ το κάνει αρκετά με τις άλλες ομάδες.

Ο Αλμέιδα λοιπόν έχει απόψε και τις λύσεις και τις επιλογές, έχει την φρεσκάδα και την ενέργεια να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην Τούμπα απέναντι σε μία πολύ καλή και φορμαρισμένη ομάδα. Αποτέλεσμα που θα… κόψει την φόρα του ΠΑΟΚ και θα φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X