Η ΑΕΚ είναι καλύτερη και θα το δείξει μέσα στην Τούμπα!

Η ΑΕΚ είναι καλύτερη και θα το δείξει μέσα στην Τούμπα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ξέρει με ποια ψυχολογία προετοιμάζεται η ΑΕΚ για το ματς της Τούμπας και προβλέπει τι θα συμβεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το είχε πει πριν από καιρό ο Μελισσανίδης και είναι από τις πιο σωστές αθλητικά ατάκες. Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στο ποδόσφαιρο; Η ποιότητα των ομάδων θα πει εύλογα κάποιος. Πόσο έχουν «δέσει» οι ομάδες. Οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως η διαιτησία, μακριά από εμάς. Και βέβαια η ψυχολογία. Η ΑΕΚ πάει να παίξει ένα μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έχοντας την ψυχολογία του νικητή. Είναι η καλύτερη ομάδα, θα μπει και θα το δείξει μέσα στο γήπεδο.

Θα μπορούσα να σας αραδιάσω εδώ μια ντουζίνα αριθμούς. Στατιστικές αποτυπώσεις που αποδεικνύουν, ότι στις περισσότερες κατηγορίες από αυτές που μπορούν να μετρηθούν ποδοσφαιρικά, η ΑΕΚ υπερτερεί του ΠΑΟΚ. Να διαπιστώσουμε και πόσο σημαντικές είναι εκείνες που έχει αυτήν την περίοδο το πάνω χέρι η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αλλά το ζήτημα σε τέτοια παιχνίδια, έχουμε μάθει πολύ καλά, πως υπερβαίνουν κατά πολύ κάθε αριθμητική ανάλυση.

Η ΑΕΚ μπήκε να κερδίσει και το έκανε

Τέτοιου είδους ματς, δεν τα παίζεις, αλλά μπαίνεις για να τα κερδίσεις. Δεν ψάχνεις για δικαιολογίες, δεν αναζητάς τι θα μπορούσε να συμβεί, αλλά μπαίνεις και νικάς. Το έκανε η ΑΕΚ πέρυσι, όταν είδε να της ακυρώνεται για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ένα κανονικότατο γκολ του Αμραμπατ, που αποφάσισε να κρίνει άκυρο ο Κουλμπάκοφ. Επέμεινε, επιβλήθηκε, κυριάρχησε, νίκησε. Για να μη βάλω τα ματς στην Αθήνα που δεν είχαν και ουσιαστικό ανταγωνισμό, ας θυμηθώ και τον τελικό του κυπέλλου.

Η ΑΕΚ βρέθηκε με παίκτη λιγότερο σχεδόν από το ξεκίνημα του ματς, αλλά είχε την ψυχολογία και τη νοοτροπία του νικητή από την αρχή ως το φινάλε. Ετσι πήρε προβάδισμα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να το διατηρήσει και στο φινάλε ο Φερνάντες πέτυχε ένα από εκείνα τα γκολ που μένουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη. Και αυτή τη νοοτροπία, τη διατήρησε ατόφια και στην τρέχουσα περίοδο. Την Κυριακή, έχει την ευκαιρία για ακόμα μια απόδειξη της ανωτερότητας της.

Η τέχνη του Αλμέιδα

Αναμφίβολα, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει εκπληκτική αυτοπεποίθηση, πως σκοράρει με άνεση και πως έχει μεσοεπιθετικούς που έχουν σημαντικές ικανότητες. Ωστόσο, η εκτίμηση που έχω είναι πως η ΑΕΚ παραμένει ανώτερη ως ομάδα. Και από τη στιγμή που έλυσε πολλά από τα ζητήματα της (αλλεπάλληλοι τραυματισμοί, αδυναμία στο τελείωμα φάσεων), θα δώσει ξανά μια παράσταση νίκης.

Όπως και να έχει, είναι δεδομένο πως ο πρωταθλητής δεν θα αναδειχθεί στις 11 Φεβρουαρίου. Εχει πολύ δρόμο ακόμα, μόνο το συγκεκριμένο ζευγάρι θα παίξει ακόμα δύο φορές. Αλλά η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει δείξει πως στα μεγάλα παιχνίδια, έχει τον τρόπο της για να παίρνει τις νίκες που χρειάζεται. Το πώς και το γιατί, θα το δούμε σε λίγες ώρες. Με την πραγματική ευχή, ότι και εάν συμβεί αγωνιστικά, να συζητάμε έπειτα μόνο για όσα θα κάνουν προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Ο άλλος κόσμος

Σε μια νοσηρή κατάσταση που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξουν έμπρακτα πως είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Βλέπετε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ο Παναθηναϊκός πήρε «ζωή» από τα ματς με τον Ολυμπιακό και θα ήθελε να παίζει μαζί του κάθε εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός που άλλαξε το αφήγημα. Από εκεί που του στερούσαν το πρωτάθλημα οι… εγκληματικές οργανώσεις και οι διαιτητές, τώρα το ζήτημα είναι εσωτερικό.

«Φαγώθηκε» εν ριπή οφθαλμού ο Αλβες, κάποιος ενημέρωσε τον Καρβαλιάλ εν ώρα προπόνησης πως πρέπει να τα μαζέψει, είπε ο Μαρινάκης στους ταλαντούχους της κ19 του Ολυμπιακού, πως εκείνοι δίνουν τη χαρά που δεν μπορούν να του προσφέρουν οι μεγάλοι. Αρα, το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούν τα παλικάρια. Γι’ αυτό και έφεραν ακόμα έναν προπονητή, που θα βάλει τον Ολυμπιακό στον ίσιο δρόμο και είδα πως μπορεί να πάρει συγχωροχάρτι και ο Καμαρά. Και αν δεν βγουν κι αυτοί, όπως είπε και ο Νικόλας Αναστόπουλος, θα δείξει ψυχή ο πρόεδρος και θα φέρει άλλους. Από προπονητές, αθλητικούς διευθυντές και παίκτες, να φάνε και οι κότες.

Περί Αγκάγεφ και Διαμαντόπουλου

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X