Το ματς της Τούμπας, η σημασία του και η κουβέντα για διαιτησία...

Το ματς της Τούμπας, η σημασία του και η κουβέντα για διαιτησία...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης... σφυρίζει μέσω του άρθρου του την έναρξη του αγώνα στην Θεσσαλονίκη, εξηγεί την ουσία της αναμέτρησης (και) για την ΑΕΚ και τα διαιτητικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημέρωσε Παρασκευή και απομένουν πλέον επί της ουσίας δυο 24ωρα για την αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην έδρα του. Ένα ματς το οποίο έχει καταφέρει να ξεπεράσει στη σημασία του όλου πράγματος το δήθεν αιώνιο ντέρμπι αφού πάντα τα αρκετά τελευταία χρόνια μεταξύ των δυο ομάδων παίζονται πολλά περισσότερα από ένας νικητής! Άλλωστε πρόκειται για τις δυο ομάδες που ‘χουν κατακτήσει πρωταθλήματα αυτά τα χρόνια πλην Ολυμπιακού και ενώ ο Παναθηναϊκός δεν τα καταφέρνει (στα τελευταία δυο έγινε ξανά διεκδικητής) και φυσικά αρκετά Κύπελλα. Η Ένωση που μας ενδιαφέρει έχει πανηγυρίσει δυο πρωταθλήματα σε αυτό το διάστημα και ισάριθμα Κύπελλα (με ένα νταμπλ το περσινό) σε αυτό το διάστημα.

Τώρα πάμε σε ένα ματς κορυφής μεταξύ των δυο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ ηγείται της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ τον καταδιώκει στο -2 μόλις και ενώ έχουν το μεταξύ τους παιχνίδι! Όλο το ενδιαφέρον λοιπόν επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να θέλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση στις συναντήσεις τους με την Ένωση από την ημέρα που ανέλαβε ο Ματίας Αλμέιδα και φυσικά (και κύρια φαντάζομαι) για να μείνουν πρώτοι και με διαφορά (στο συν 5 εφόσον επικρατήσουν). Στον αντίποδα οι νταμπλούχοι θέλουν το τρίποντο για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή και να μείνουν σε αυτή τη στιγμή που εννοείται πως στόχος είναι να μεγαλώσει και άλλο το νικηφόρο σερί απέναντι στην ομάδα της Τούμπας.

Στην παραπάνω παράγραφο κρύβεται όλη η σημασία του ντέρμπι με μικρές ακόμη λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Όπως το γεγονός ότι με μια ακόμη νίκη, την 6η αν την πάρει σε επτά ματς (εντός κι εκτός έδρας) από πέρυσι, η ΑΕΚ θα ‘χει απογειώσει την αυτοπεποίθησή της, θα διευρύνει το σερί των νικών στα μεγάλα ματς (και αν δεν χάσει του αήττητου που έχει για 15ο ματς μετά εκείνη την ήττα πέρυσι από Ολυμπιακό εντός) και θα επεκτείνει το ψυχολογικό πρόβλημα της ομάδας του Λουτσέσκου απέναντι στην Ένωση. Για να μη …μιλάμε στον αέρα και να έχουμε έναν οδηγό για τα παιχνίδια της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στις ημέρες του Αλμέιδα: η ομάδα ήδη μετράει πέντε νίκες η Ένωση σε σύνολο έξι αγώνων και έχει μάλιστα: 11-2 τέρματα παρακαλώ! Πραγματικά έχει ξεφύγει η φάση με μεγαλύτερη σε έκταση νίκη το περσινό 4-0 και σε επίπεδο ανταγωνισμού και ανταπόκρισης το 2-0 στον τελικό Κυπέλλου όπου αγωνίστηκε από το 4ο λεπτό με παίκτη λιγότερο (αποβολή Ρότα).

Το ματς της Τούμπας, η σημασία του και η κουβέντα για διαιτησία...

Λένε για τη διαιτησία, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε…

Μάλιστα εκτός από το γεγονός ότι η ΑΕΚ γράφει συνέχεια νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ το κάνει και με μεγάλη ευκολία τη στιγμή που τα τέρματα από πέρυσι έως και φέτος είναι Όμως η σημασία έχει κυρίως να κάνει με την κορυφή, ποια ομάδα θα την έχει μετά το 90λεπτο στην Θεσσαλονίκη και με ποια διαφορά, ή έστω αν θα μείνει η ίδια. Από κει και πέρα σχετικά με την βαθμολογία, την κατάκτηση του τίτλου και όλα αυτά, πραγματικά δεν έχει καμία ουσία με τόσο δρόμο ακόμη μπροστά μας και δυο δεδομένα ακόμη μεταξύ τους ματς! Προφανώς αν κερδίσει η Ένωση δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πάρει σβηστά το πρωτάθλημα, άλλωστε θα βρίσκεται μόλις στο συν ένα από τον ΠΑΟΚ και αν επικρατήσει ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες το ίδιο… Όπως και αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι θα πάρουν αέρα πέντε βαθμών μεν, αλλά με πολλά ματς μπροστά μας και το κυριότερο με δυο με την ΑΕΚ!

Εννοείται πως από ‘κει και πέρα η κουβέντα πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια και στη διαιτησία, εκεί την οδηγούσαν μέρες και αγωνιστικές τώρα από τον ΠΑΟΚ, με σκοπό και στόχο… Έγραφε όλο το προσωπικό για την ΑΕΚ, όχι βέβαια όταν της στερούσαν πέναλτι με Ολυμπιακό, Κηφισιά, Παναιτωλικό και άρα βαθμούς, ούτε για το φάουλ πάνω στον Γκατσίνοβιτς από τον Μαντσίνι προτού ισοφαρίσουν οι πράσινοι. Αλλά για τις φάσεις που φώναζαν οι αντίπαλοί της, ακόμη και πλάτες στον Ολυμπιακό έκαναν συγκεκριμένοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν το αφεντικό τους, λεπτομέρειες οι αλήθειες και οι κανονισμοί αν πρέπει να κάνουμε δουλίτσα, όλοι μαζί και συντονισμένα ντε… Μετά στα τελευταία δυο ματς τους, με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ούλριαζαν για φάσεις ΓΕΛΟΙΕΣ να το κάνει κανείς και πάλι με σκοπό μόνο το ματς με την ΑΕΚ…

Εννοείται πως δεν αναφέρουν πουθενά πως έχασαν πέντε από τα έξι ματς με τους νταμπλούχους πεντακάθαρα και στα ίσα, δίχως καμία φάση σε βάρος τους από τις διαιτησίες σε όλα τα ματς, έχοντας και (σωστά) παίκτη παραπάνω σε τελικό Κυπέλλου για ένα 90λεπτο και βάλε… Ξεχνάνε ότι η μόνη φάση σκάνδαλο ήταν αυτή με τον Άμραμπατ στην Τούμπα που του ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει τι έδωσε ο διαιτητής στη συγκεκριμένη φάση. Δεν θυμούνται καν ότι ακόμη και στο μοναδικό ματς που κέρδισαν είχαν σφύριγμα στο 0-0 αφού ο Ίνγκανσον γκρεμίζει τον Λιβάι Γκαρσία ενώ έχει πάρει την μπάλα και φεύγει μόνος του απέναντι στην εστία (ούτε φάουλ δεν δόθηκε πόσο μάλλον κόκκινη όπως προβλέπει ο κανονισμός). Δεν εξυπηρετούν όλα αυτά το σκοπό, το καταλαβαίνω, όμως δεν πιστεύω ότι θεωρούν πως ξεχνάει ο κόσμος και περισσότερο απ’ όλους εμείς. Όχι φυσικά!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X