Ας βάλει ένα γκολ η ΑΕΚ στην Τούμπα και όλα μετά τελείωσαν!

Ας βάλει ένα γκολ η ΑΕΚ στην Τούμπα και όλα μετά τελείωσαν!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περνούν οι μέρες, ακολουθεί ματς των πρωτοπόρων της βαθμολογίας ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά αν δεν υπήρχαν αυτές οι απίστευτες ταρζανιές που γίνονται καθημερινά στον Ολυμπιακό, μπορεί και να είχαμε πέσει σε… μελαγχολία. Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά, που σε κάνει πραγματικά να απορείς. Να βρίσκεσαι λίγες ώρες πριν από ένα σημαντικό ματς και η κουβέντα να αφορά μόνο αγωνιστικά πλάνα.

Καλά θα πάει αυτό, μακάρι να συνεχίσει έτσι. Αφού πάμε αγωνιστικά και με χαμηλά την μπάλα, ας μείνουμε στα αμιγώς ποδοσφαιρικά. Είναι ματς που δεν υπάρχουν πολλά να κρύψει ή να εμφανίσει η κάθε πλευρά. Γνωστά τα στοιχεία που έχει ο καθένας να ποντάρει, ξεκάθαρες και οι αδυναμίες του αντιπάλου. Κατά τη δική μου κρίση, η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο να εξουδετερώσει πλήρως τις στατικές φάσεις του ΠΑΟΚ και να επιλέξει ο Αλμέιδα ποιον εκ των Ρότα ή Πήλιου κρίνει πιο συμβατό για τις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα.

Κατά τα λοιπά, η ΑΕΚ έχει ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνει στην Τούμπα. Και αυτό είναι πολύ απλό: να σκοράρει. Αυτό που δείχνει ξεκάθαρα η ιστορία των πρόσφατων αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι πως η ΑΕΚ όταν σκοράρει, τουλάχιστον δεν χάνει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορείς να το θεωρήσεις αρνητικό αποτέλεσμα, έστω και εάν παραμένει βαθιά η πεποίθηση που έχω, ότι η ΑΕΚ είναι πολύ ανώτερη του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια των αριθμών Να το δούμε και στην πράξη; Στη χρονιά της ολικής επιστροφής (2015/16), η ΑΕΚ έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι και μολονότι σκόραρε και προηγήθηκε μάλιστα, εν τέλει έφυγε ηττημένη. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Παρόμοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στα πλέι οφ εκείνης της σεζόν, με την ΑΕΚ να προηγείται, αλλά τελικώς να χάνει. Δεν το έκανε ξανά έκτοτε.

  • Τη σεζόν 2016/17 υπήρξε ήττα με 1-0 στην κανονική περίοδο και νίκη της Ενωσης με 1-0 στα πλέι οφ
  • Τη χρονιά του πρώτου πρωταθλήματος, η ΑΕΚ δεν σκόραρε μεν, αλλά της αρκούσε και η ισοπαλία που την πήρε για πλάκα και άσε τους άλλους να παραμυθιάζουν τον κόσμο με μια υπόθεση που έγινε κωμωδία
  • Την επόμενη σεζόν, ήττα με 2-0 στην κανονική διάρκεια
  • Περίοδος 2019/20, ήττα της ΑΕΚ με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια και νίκη της Ένωσης με 2-0 στα πλέι οφ
  • Τη χρονιά που ακολούθησε, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία με 2-2 στην Τούμπα στην κανονική περίοδο και έχασε με 3-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ (το στατιστικό λάθος)
  • Τη σεζόν 2021/22 ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στην κανονική διάρκεια της χρονιάς, ενώ στα πλέι οφ σκόραρε και πήρε ισοπαλία με 1-1
  • Πέρυσι, υπήρξε η ήττα με 2-0 στην κανονική περίοδο και η νίκη με την γκολάρα του Αραούχο στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ που σκοράρει κατά ριπάς Συνοψίζοντας, είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος, πως η ΑΕΚ ξέρει πως όταν σκοράρει τουλάχιστον δεν χάνει. Και σίγουρα, μπορεί ο δείκτης δυσκολίας να είναι υψηλότερος απέναντι στην ομάδα που έχει την πιο σφιχτή άμυνα του πρωταθλήματος, αλλά η ΑΕΚ πλέον εδώ και καιρό αρχίζει να βγάζει πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά της. Έχει σκοράρει σε 19 ματς σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στο 2024, δηλαδή σκοράρει με μέσο όρο μεγαλύτερο των τριών τερμάτων.

Η εξήγηση σαφέστατα βρίσκεται στο «ξύπνημα» του Πόνσε, αλλά στα δικά μου μάτια είναι κυρίως η κλάση του Λιβάι που όταν παίζει, εμφανίζεται μια πολύ διαφορετική ομάδα. Τα… κακά νέα για τον ΠΑΟΚ είναι πως τώρα δεν επέστρεψε απλά, αλλά έχει επιστρέψει και σωστά. Όπως φανέρωσε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, του αρκούν λίγα λεπτά ή μερικές «σκοτωμένες» μπαλιές από την άμυνα, για να κάνει φάση και να είναι επικίνδυνος. Ο Αλμέιδα πήρε τον… αέρα του Λουτσέσκου

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X