Νέος κανόνας που εξετάζει το FA Cup μπορεί να φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο!

Νέος κανόνας που εξετάζει το FA Cup μπορεί να φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο!
Photo Credits: INTIME

Μια πολύ σημαντική νέα προσθήκη στους κανόνες είναι πιθανό να προχωρήσει στο Κύπελλο Αγγλίας ή αλλιώς FA Cup

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξετάζεται μια αλλαγή που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία των 153 χρόνων της διοργάνωσης. Αλλά θα είναι πρωτόγνωρη και για το ποδόσφαιρο ως άθλημα!

Το FA Cup δεν έχει υποστεί πολλές επαναστατικές αλλαγές στο πέρασμα του χρόνου. Η πιο αξιοσημείωτη ήταν η εισαγωγή του VAR τα τελευταία χρόνια.

Η FA έχει επίσης καταργήσει και στη συνέχεια επαναφέρει τους επαναληπτικούς αγώνες στον τρίτο και τέταρτο γύρο της διοργάνωσης. Δηλαδή, τον κανόνα που ορίζει ότι στην περίπτωση που αγώνας λήξει ισόπαλος να ακολουθεί επαναληπτικός, με τις ομάδες να δίνουν περαιτέρω παιχνίδια μέχρι να κερδίσει κάποια τελικά. Πάντως, ορισμένοι σύλλογοι έχουν υποστηρίξει ότι θα πρέπει ο κανόνας αυτός να καταργηθει οριστικά.

Με βάση νέες αναφορές, η διοργάνωση ίσως είναι έτοιμη να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή κανόνων στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα, οι Times υποστηρίζουν ότι η FA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δοκιμάσει ποινές αποκλεισμού παικτών για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς αυτοί να μπορούν να αντικατασταθούν. Οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να αποβάλλονται για 10 λεπτά, για κάποιο σκληρό φάουλ ή διαφωνία με τους διαιτητές του αγώνα.

Πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρόκειται να συνεδριάσει τον επόμενο μήνα και αναμένεται να εγκρίνει τις δοκιμές. Όμως, η τελική απόφαση ανήκει στην FA για να καθιερώσει αυτή την αλλαγή στο Κύπελλο Αγγλίας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης κανόνα που θα επέτρεπε στον αρχηγό μιας ομάδας να πλησιάσει τον διαιτητή σε ορισμένες σημαντικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Και επιπλέον πρότεινε οι ποινές ολιγόλεπτου αποκλεισμού να εισαχθούν δοκιμαστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποινές τέτοιου τύπου χρησιμοποιούνται στην Αγγλία από την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020. Η αλλαγή των κανόνων εφαρμόστηκε μέχρι την πέμπτη βαθμίδα του ποδοσφαίρου αντρών και την τρίτη βαθμίδα γυναικών στην Αγγλία.

Αλλά, φυσικά, δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν αυτό συμβεί, θα αποτελούσε μια επαναστατική κίνηση για το άθλημα.

Για την ώρα, χρησιμοποιούνται στο ράγκμπι και το χόκεϊ επί πάγου. Θεωρείται γενικά πως έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη μείωση των διαφωνιών με τους διαιτητές.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X