Το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης πιάνεται από μία ατάκα του Αλμέιδα, γράφει για τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ της ΑΕΚ και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από λίγο καιρό ο Ματίας Αλμέιδα είχε πει κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον της ΑΕΚ. Ότι στόχος του είναι σταδιακά να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας του Δικεφάλου και να ψάξει να βρει και άλλους Πινέδα. Το πρώτο βήμα έγινε με την απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα ψάξει μόνο για 24χρονους ή 25χρονους στα επόμενα μεταγραφικά παζάρια, αλλά ήδη υπάρχει ένας «οδηγός» για το μέλλον.

Η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν έχει χρησιμοποιήσει σε όλες τις διοργανώσεις 30 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς έχει ήδη αποχωρήσει ο 30χρονος Μιλάντ Μοχαμάντι, ήρθε ο 24χρονος Αυστριακό-Κροάτης μέσος, ο 20χρονος Κώστας Χρυσόπουλος έχει παίξει ένα ημίχρονο, ενώ ο 22χρονος Βένταντ Ραντόνια μόλις στα δύο τελευταία ματς πήρε το βάπτισμα του «πυρός».

Αυτό το ρόστερ της ΑΕΚ έχει μέσο όρο ηλικίας τα 28,16 χρόνια. Στο transfermarkt αυτός ο αριθμός είναι λίγο πιο χαμηλός διότι έχουν υπολογιστεί και οι «τρίτοι» γκολκίπερ, οι οποίοι όμως δεν έχουν καμία συμμετοχή.

Βλέποντας λοιπόν λίγο πιο μπροστά, όπως πρέπει να κάνει κάθε σοβαρός σύλλογος, χωρίς… αλχημείες αυτός ο μέσος όρος μπορεί να μειωθεί πολύ σημαντικά. Για παράδειγμα ο Νόρντιν Άμραμπατ είναι 36 (το Μάρτιο θα γίνει 37) και στο τέλος της σεζόν είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πει «αντίο» στην ΑΕΚ. Επίσης ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Φαν Βέερτ, ο οποίος είναι ήδη 33 ετών. Ένα ακόμα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται είναι του 31χρονου Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος το καλοκαίρι θα είναι 32.

Αν λοιπόν η ΑΕΚ κάνει στοχευμένες κινήσεις και τον μέσο όρο ηλικίας θα ρίξει και θα μπορέσει να φέρει παίκτες που θα καλύπτουν τα θέλω του Αλμέιδα, τόσο σε ότι αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, όσο και τη «δίψα» για διάκριση.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό γεγονός, πως η ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή έχει μόλις έναν δανεικό και αναφερόμαστε στον Κάλενς, τον οποίο αν θελήσει μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον κάνει δικό της. Από τα οκτώ συν ένα συμβόλαια που ολοκληρώνονται τα τέσσερα τα προαναφέραμε (Άμραμπατ, Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ και Κάλενς), τα δύο είναι των αναπληρωματικών γκολκίπερ Γκίνη και Θεοχάρη, και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι: Αραούχο (τον οποίο η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει), Ραντόνια (ο οποίος έχει μπει σε διαδικασία αξιολόγησης από τον Αλμέιδα) και Χατζισαφί. Ο τελευταίος είναι μία ξεχωριστή κατηγορία διότι έχει οψιόν για ακόμα μία χρονιά…

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν έξι παίκτες με συμβόλαιο μέχρι το 2025. Πρόκειται για τους Βίντα, Τσούμπερ, Στάνκοβιτς, Αθανασιάδη, Πισάρο και Γαλανόπουλο.

Έξι ποδοσφαιριστές είναι «δεμένοι» μέχρι το 2026. Ο λόγος για τους: Μάνταλο, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί, Ρότα και Μήτογλου.

Έξι ποδοσφαιριστές έχουν υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Αυτοί είναι οι: Ελίασον, Σιμάνσκι, Φερνάντες, Πόνσε, Πινέδα και Πήλιος.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Γκαρσία, Ζίνι και Χρυσόπουλος που το συμβόλαιό τους ολοκληρώνεται το 2028 και ο Λιούμπισιτς που προ ημερών υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2029.

Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρα αντιληπτό πως η «βάση» των 22 ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν παίκτες σε εξαιρετικά «παραγωγική» και ώριμη ηλικία, που ξέρουν από πρωταθλητισμό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια και να «επενδύσει» η ΑΕΚ πάνω τους και πλέον οι επόμενες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν με χειρουργική ακρίβεια.

ΥΓ: Πάντα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διαβάζεις ρεπορτάζ των «άλλων» για να δεις που πάει το πράγμα… Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Πέδρο Άλβες, όταν του ζητήσανε να βρει διάδοχο τον Μαρτίνεθ πρότεινε μεταξύ άλλων τον Καρβαλιάλ και τον… Ζοσέ Μοράις για τον οποίο σύμφωνα με τα έγκυρα ρεπορτάζ (τους) δεν ήξερε ότι δεν είχε δουλέψει και αποτύχει στην ΑΕΚ (μα καλά το «βιογραφικό» του δεν το είχε;).

Ο Κοβάτσεβιτς ήταν αυτός που πρότεινε τον Ράντονιτς, τον οποίο έκοψε ο Καρβαλιάλ για να φέρει τον Καμπράλ (και ταυτόχρονα «έκοψε» και την προμήθεια από τον Σέρβο)!

Ο Κοβάτσεβιτς που διαδέχθηκε τον Πέδρο Άλβες ως Τεχνικός Διευθυντής και στο παρελθόν είχε φέρει προπονητή τον… Χάσι και τον Όσκαρ Γκαρθία, θα προετοιμάσει το έδαφος της νέας σεζόν, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να περιλαμβάνει τον Καρβαλιάλ, ο οποίος είναι ζήτημα αν θα βγάλει τη φετινή σεζόν και ήδη ακούγονται υποψήφιοι διάδοχοί του!

Ο άμεσος στόχος του είναι να «εξηγήσει» στους παίκτες τι σημαίνει Ολυμπιακός. Ποιους παίκτες; Εφτά έχουν δεδομένο συμβόλαιο για τη νέα χρονιά και όλοι ξέρουν ότι έχουν προπονητή με ημερομηνία λήξης!

Φανταστείτε τι έχει να γίνει ΑΝ, λέω ΑΝ, δεν βγούνε Ευρώπη…

ΥΓ 2: Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ νωρίς να ασχοληθούμε ουσιαστικά. Εμείς, γιατί ο Αλμέιδα και οι παίκτες του έχουν εστιάσει σε αυτό αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την προπόνηση και μετά θα μπορούμε να μιλήσουμε ουσιαστικά για περισσότερα πράγματα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X