Έπεσε με ψηλά το κεφάλι η ΑΕΚ Betsson, ήττα-μαχαιριά (79-84) στις λεπτομέρειες από την Μούρθια

Έπεσε με ψηλά το κεφάλι η ΑΕΚ Betsson, ήττα-μαχαιριά (79-84) στις λεπτομέρειες από την Μούρθια
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ Betsson είχε σφυγμό και έβγαλε ψυχή, αλλά δεν έφτανε με τους δυνατούς Ισπανούς και πλέον ψάχνει θαύμα για πρόκριση στο BCL

Η ΑΕΚ Betsson υποδέχθηκε τη Μούρθια στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και παρότι πάλεψε μέχρι τέλους, ηττήθηκε με 79-84 και πλέον έχει ρεκόρ 0-3 στο BCL.

Η ΑΕΚ Betsson παρόλο που προσπάθησε πάρα πολύ, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της επί Ηλία Ζούρου, τελικά έχασε (79-84) από την Μούρθια στο τέλος. Η Ένωση, ήταν πολύ σοβαρή και συγκεντρωμένη, έπαιξε με πάθος για 40 λεπτά αλλά τελικά δεν κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση των Ισπανών και πλέον η πρόκριση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη με αυτό το 0-3 του πρώτου γύρου. Όταν το παιχνίδι πήγε στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις, η ομάδα που έχει καλύτερη χημεία και συνοχή, φάνηκε με τον Τοντόροβιτς να σκοτώνει την Ένωση από το τρίποντο. Κορυφαίος για την Ένωση ο ΜακΡέι, ενώ βοήθησαν πολύ και οι Κουζέλογλου με τον Ραντλ αλλά δεν έφτασαν στο τέλος. Από την Μούρθια, πρώτο σκόρερ ήταν ο Τοντόροβιτς, ενώ καλοί ήταν και οι Σαντ-Ρος και Έννις.

Το ματς

Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε με τους Χολ, Ραντλ, ΜακΡέι, Κουζέλογλου και Μόργκαν, ενώ ο Αλόνσο με τους Σαντ-Ρος, Κούρουκς, Ένις, Τοντόροβιτς και Σλέβα. Καλό ξεκίνημα από την ΑΕΚ, με ένταση στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, με τον Χολ να οργανώνει και τους ΜακΡέι και Κουζέλογλου να σκοράρουν (13-8). Η Ένωση προσπαθούσε να προστατέψει την ρακέτα της και ήταν εκτεθειμένη στην περιφέρεια, δεχόμενη τρία τρίποντα από Σλέβα και Σαντ-Ρος (17-17). Με καλάθι και φάουλ του Νάιτ η Ένωση πέρασε μπροστά (25-24). Με τρίποντο στην λήξη του δεκαλέπτου από τον Κιουπέιν, η Μούρθια πέρασε μπροστά (25-27).

Οι άμυνες έσφιξαν στην δεύτερη περίοδο με την Ένωση να πετυχαίνει καλάθι με τον Νετζήπογλου και τρεις βολές με τον Χόλινς (30-30). Η Ένωση έφτασε στο 7-0 το σερί της με καλή άμυνα και πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (34-30). Η Μούρθια πολύ γρήγορα απάντησε με ένα δικό της 6-0 και ξαναπέρασε μπροστά στο σκορ με τον Γέλινεκ (34-36). Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση στο πρώτο μέρος (39-42).

Η Ένωση ξεκίνησε με 9-0 σερί και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, με τον ΜακΡέι να βάζει καλάθι και φάουλ, παίζοντας καλή άμυνα (48-42). Η Μούρθια και πάλι αντέδρασε και ισοφάρισε το σκορ με τρίποντο του Έννις (50-50). Συνεχόμενα λάθη από την Ένωση, έδωσαν την ευκαιρία στην Μούρθια να ανοίξει τον ρυθμό και να πάρει προβάδισμα έξι πόντων με δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο του Έννις (50-56). Με καλάθι και φάουλ του Ραντλ, η Ένωση πήρε ανάσα καθώς είχε αρχίσει να ξεφεύγει η Μούρθια στο σκορ (55-60). Ο ΜακΡέι είχε πάρει την ΑΕΚ στην πλάτη του και με συνεχόμενα καλάθια μείωσε και πάλι την διαφορά (60-62) στο τέλος της περιόδου.

Με δύσκολο τρίποντο του Ραντλ, η Ένωση πέρασε μπροστά μετά από πολύ ώρα στην αρχή της 4ης περιόδου (63-62). Ένα 6-0 σερί από την Μούρθια που σταμάτησε από άλλο ένα δύσκολο καλάθι και φάουλ του Ραντλ (66-68). Με καλάθι του Νετζήπογλου, η Ένωση ισοφάρισε, δέχτηκε καλάθι από τον Έννις αλλά ο Νάιτ απάντησε άμεσα (72-72). Κρίσιμο τρίποντο από τον Τοντόροβιτς που πήγε την διαφορά στους 4 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο (74-78). Δεύτερο τρίποντο από τον Τοντόροβιτς που έδωσε την χαριστική βολή στην Ένωση, 1.5 λεπτό πριν το τέλος (76-83). Ο Μαυροβούνιος της Μούρθια πέτυχε 7 σερί πόντους για να μειώσει ο Κουζέλογλου (78-84). Ο Ραντλ κέρδισε 3 βολές, όμως ευστόχησε μόνο σε μία και έτσι δεν μπόρεσε να πλησιάσει παραπάνω (79-84) με τους Ισπανούς να παίρνουν την νίκη.

ΑΕΚ-Μούρθια: 79-84

Δεκάλεπτα: 25-27, 39-42, 60-62, 79-84

ΑΕΚ (Ζούρος): Τίλμαν 1, Χολ 5,  Ραντλ 12, Καράμπελας , Χόλινς 5, Νετζήπογλου 9, Χατζηδάκης , Νάιτ 9, Κουζέλογλου 12, Μόργκαν 6, Ματαλλιωτάκης, ΜακΡέι 20.

Μούρθια (Αλόνσο): Κούρουκς Ρ.4, Σαντ-Ρος 11, Κιουπέιν 7, Ράντοβιτς 4, Φαλκ, Σλέβα 10, Τοντόροβιτς 21, Ντιανιέ 6, Γέλινεκ 3, Έννις 11, Κούρουκς Α, 5.






4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X