Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σαν σήμερα η αεροπορική τραγωδία του Μονάχου (VIDEO)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σαν σήμερα η αεροπορική τραγωδία του Μονάχου (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Σαν σήμερα το 1958 γράφεται μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 1958 όταν το αεροπλάνο της British Airways που μετέφερε την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίσω στην Αγγλία μετά το παιχνίδι με τον Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι για το Κύπελλο Πρωταθλητριών σταματά για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου. Λίγη ώρα αργότερα στις 15:04 τοπική ώρα κατά την προσπάθεια απογείωσης εν μέσω κακοκαιρίας το αεροπλάνο δεν καταφέρνει να πάρει ύψος και συντρίβεται σε ένα γειτονικό χωράφι παγώνοντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο πιλότος Τζέιμς Θέιν απέτυχε δύο φορές να σηκώσει το αεροπλάνο από τον παγωμένο αεροδιάδρομο στις 2.19 μ.μ. και 2.34 μ.μ., λόγω προβλήματος στους κινητήρες. Οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν για να επιστρέψουν λίγη ώρα μετά για τη νέα προσπάθεια απογείωσης. Το αεροπλάνο «σηκώθηκε», αλλά έπεσε σχεδόν αμέσως και μετά από μία τρελή πορεία σταμάτησε στην προστατευτική περίμετρο και σε σπίτια, τυλίχθηκε στις φλόγες και ο απολογισμός ήταν τραγικός.

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν (με 33 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας), ο αναπληρωματικός στην ίδια θέση Τζεφ Μπεντ, ο δεξιός μέσος Έντι Κόλμαν, ο κεντρικός αμυντικός Μαρκ Τζόουνς, ο αριστερός Ντέιβιντ Πεγκ (1 φορά διεθνής με την Αγγλία) και οι μεσοεπιθετικοί Τόμι Τέιλορ, Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν (4 φορές διεθνής με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας).

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ, οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με την ομάδα, μεταξύ των οποίων η παλιά δόξα της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Φρανκ Σουίφτ.

Δύο εβδομάδες μετά υπέκυψε στα τραύματά του και ο Ντάνκαν Έντουαρντς, ο πιο χαρισματικός νέος παίκτης στην Αγγλία, μόλις 21 ετών, που έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 16 ετών και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 175 αγώνες (21 γκολ), από το 1952 ως το 1958, ενώ στην εθνική Αγγλίας, είχε 18 συμμετοχές.

Οι επιζήσαντες Τσάρλτον, Βάιολετ, Μόργκανς, Φουλκς και Γκρεγκ συνέχισαν να αγωνίζονται και μαζί με τους παίκτες που προωθήθηκαν από την ομάδα των νέων έφτασαν ως το τελικό του κυπέλλου Αγγλίας 1958 μετά από μερικούς μήνες. Εκεί ηττήθηκαν από την Μπόλτον με 2-0.

Ο Ματ Μπάσμπι, προπονητής της ομάδας, στάθηκε τυχερός, αφού μετά από 63 μέρες νοσηλείας κέρδισε τη μάχη και επέστρεψε γρήγορα στις επάλξεις.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X