ΑΕΚ: Ο Κάλενς βάζει δύσκολα στον Μουκουντί - Τι ισχύει με το συμβόλαιό του

ΑΕΚ: Ο Κάλενς βάζει δύσκολα στον Μουκουντί - Τι ισχύει με το συμβόλαιό του
Photo Credits: INTIME

Δεν υπάρχει μόνο το «Γκαρσία ή Πόνσε», αλλά και το «Κάλενς ή Μουκουντί» ενόψει της μάχης για την ΑΕΚ στην Τούμπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ευλόγως, το ερώτημα ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (11/2) με φόντο την κορυφή του πρωταθλήματος που κατέχει ο ΠΑΟΚ και λιμπίζεται η ΑΕΚ, είναι αν στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο φορμαρισμένος Πόνσε ή ο επανακάμψας Γκαρσία. Ωστόσο, ερώτημα προκύπτει και για το κέντρο της άμυνας,

Περιμένοντας -και αναμένοντας, καθώς ο Αλμέιδα είπε ότι θα προπονηθεί εντός της εβδομάδας- την επιστροφή του Ντομαγκόι Βίντα στο αρχικό σχήμα, η συζήτηση αφορά στον παρτενέρ του ηγέτη της άμυνας.

Ο προπονητής έχει από πέρυσι ιεραρχήσει ως βασικούς τον Κροάτη και τον Μουκουντί όταν αμφότεροι είναι καλά και διαθέσιμοι, όμως ο δεύτερος έλειψε για κάμποσο διάστημα, ενόσω ο Αλεξάντερ Κάλενς πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο “Μούκου” έχει επιστρέψει μετά την άδοξη για το Καμερούν περιπέτεια στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, έχοντας πλέον ελλιπή αγωνιστικό ρυθμό.

Αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης για την εθνική ομάδα της πατρίδας κόντρα στη Γουινέα στις 15/1, έκτοτε όμως μέτρησε μόλις 1 αγωνιστικό λεπτό στα επόμενα τρία ματς.

Είναι υγιής, είναι ξεκούραστος, ωστόσο την ερχόμενη Κυριακή θα έχουν συμπληρωθεί 22 ημέρες από το τελευταίο παιχνίδι του, διάστημα αρκετά μεγάλο για να παρθεί έτσι εύκολα η απόφαση χρησιμοποίησής του στο ντέρμπι κι ενώ ο Κάλενς είχε εν τω μεταξύ πάρα πολύ καλή παρουσία.

Το σερί, η απόφαση και το συμβόλαιο

Με τον Περουβιανό στο κέντρο της άμυνάς της, η Ένωση μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία (το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας κόντρα στον Παναθηναϊκό) στα τελευταία επτά παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Ήταν από τους κορυφαίους στις περισσότερες από τις αναμετρήσεις αυτές, είτε παίζοντας δίπλα στον Βίντα, είτε έχοντας ως παρτενέρ τον Μήτογλου. Θα μπορούσε να πει ότι ήταν ο πιο βασικός εκ των στόπερ της ομάδας, σε αυτή τη σειρά των αγώνων.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα τακτικής προσέγγισης. Ο Κάλενς είναι πιο γρήγορος από τον Μουκουντί και εξίσου aggressive με τον Καμερουνέζο που υπερτερεί με την μπάλα στα πόδια και την οδηγεί καλύτερα προς τη μεσαία γραμμή, ενίοτε κι ακόμα πιο μπροστά.

Αν δεν υπήρχε το ζήτημα της έλλειψης ρυθμού, ο δεύτερος θα ήταν το φαβορί, τώρα όμως η απόφαση αυτή θέλει περισσότερη σκέψη.

Όσον αφορά στη γενικότερη εικόνα του Κάλενς και το αγωνιστικό μέλλον του στην ΑΕΚ είναι μια υπόθεση πολύ ανοιχτή. Η Ένωση δεν βιάζεται, καθώς έχει το δικαίωμα να τον αγοράσει από τη Ζιρόνα μέσω της οψιόν αγοράς που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες, όμως ο τελευταίος λόγος ανήκει στον προπονητή.

Στις προθέσεις της Ένωσης είναι το χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας στο ρόστερ κι ο Κάλενς κλείνει τα 32 και μπαίνει στα 33 τον ερχόμενο Μάιο.

Όλα εξαρτώνται από το τι μπορεί να βρεθεί στην αγορά που να ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον Αλμέιδα για να πει όχι στην αγορά του Περουβιανού, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αργεντινού κι ανταποκρίνεται με επάρκεια στις αγωνιστικές απαιτήσεις του.

Πηγή: Sport24

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X