Η ΑΕΚ της υγείας και η ομολογία αποτυχίας!

Η ΑΕΚ της υγείας και η ομολογία αποτυχίας!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ομάδα του Αλμέιδα που αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση και τον Ολυμπιακό που συνιστά το παράδειγμα προς αποφυγή...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα πέρασε επιτυχώς και με σούπερ εικόνα την υψηλή υποχρέωση και απαίτηση που είχε για ανταπόκριση σε τρια ματς, ένα εκτός και δυο εντός, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Μετά εκείνο το 2-2 στης Φιλαδέλφειας τα μέρη ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη να πάρει εννέα βαθμούς η Ένωση και να προκύπτει μέσα από τη συγκεκριμένη τριάδα αγώνων εικόνα καλύτερη από ματς σε ματς. Ήταν κάτι σαν απαραίτητη απόδειξη σε τρίτους και όχι στο ίδιο το κιτρινόμαυρο ποδοσφαιρικό τμήμα αφού στα Σπάτα με πρώτο τον Πελάδο και τους παίκτες του γνώριζαν πολύ καλά τη δουλειά τους και ότι είναι θέμα χρόνου να βγει ξανά το αποτέλεσμα αυτής στο χορτάρι σε όλα τα επίπεδα…

Εννοείται πως με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης τριάδας αγώνων, που αποτέλεσαν απόδειξη αντίδρασης (για πολλοστή φορά επί των ημερών του Αλμέιδα) του αποκλεισμού από το Κύπελλο άδικα βάση εικόνας και μάλιστα στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, το συμπέρασμα βγήκε εύκολα: η ΑΕΚ είναι εδώ και δυνατή, πειστική, εκμεταλλευόμενη όλο το βάθος του ρόστερ της και πλέον έχοντας την υποχρέωση ανταπόκρισης σε ένα ματς την εβδομάδα έως το τέλος της σεζόν… Κάτι που δεν θα το ήθελε, ωστόσο, εφόσον ήρθαν έτσι τα πράγματα, προφανώς και αποτελεί ένα αβαντάζ απέναντι στους δυο ανταγωνιστές της, οι οποίοι επιπρόσθετα παίζουν μεταξύ τους για τον θεσμό του Κυπέλλου (εννοείται ότι αναφέρομαι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αφού ο Ολυμπιακός είχε χαιρετίσει καιρό).

Το τρία στα τρία έγινε και τώρα οδεύουμε για… Τούμπα και μια πολύ σημαντική αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων που τούτη την περίοδο δείχνουν να είναι οι καλύτερες ομάδες και παράλληλα ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι πιο πειστικός από του τρίτου της παρέας Παναθηναϊκού (ο οποίος ωστόσο επικράτησε σε μεγάλο ματς έπειτα από πολλές αποτυχημένες, 11 ή 12, προσπάθειες). Ωστόσο στο δικό μου κεφάλι δεν θα κρίνει τίποτα. Σαφέστατα και μια επικράτηση του ΠΑΟΚ θα δώσει ένα καλό προβάδισμα πέντε πόντων και ψυχολογία, αλλά σε καμία περίπτωση τον τίτλο. Για την ΑΕΚ ένα διπλό ξανά στην Τούμπα θα σημαίνει μια δήλωση ότι ήταν, είναι και παραμένει το μεγάλο φαβορί για τη διατήρηση των σκήπτρων, δεν γίνεται όμως με το συν 2 απλά να πιστέψει κανείς ότι όλα τελείωσαν, αν και θα είναι ηχηρό μήνυμα και για τους δυο βασικούς ανταγωνιστές.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα και το απόλυτο παράδειγμα προς μίμησηΗ ΑΕΚ της υγείας και η ομολογία αποτυχίας!

Όπως και να ‘χει επιτέλους και φέτος (και γενικά εδώ και χρόνια) υγεία στο πρωτάθλημα, ανταγωνισμός, τρεις ομάδες μέσα στο κόλπο για τα καλά, ανοιχτό ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω Κυπέλλου που ανάλογα τον κατακτητή μπορεί να το στερήσει από κάποια ομάδα στα play off και γενικά το ενδιαφέρον στα καλύτερά του… Αντίστοιχη υγεία βγάζει και η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα που πλέον βλέπει τον καλό συναγωνισμό – ανταγωνισμό εντός ομάδας να του φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα στα δίδυμα που διεκδικούν πάντα θέση στην ενδεκάδα. Με εντελώς αναπληρωματική άμυνα έπαιξε η Ένωση και σε άλλες θέσεις και όμως έκανε από τα καλύτερά της ματς. Ενώ όταν ήρθαν και οι αλλαγές της έβησαν το… νεκρό διάστημα από το 46′ έως το 60′ και ανανέωσαν την ένταση, τον ρυθμό, την παραγωγή φάσης, τη νοοτροπία: ΑΕΚ σημαίνει επίθεση!

Ως το τέλος του αγώνα η ομάδα του Πελάδο βρισκόταν (με το σκορ τότε στο 4-1) στο αντίπαλο τρίτο, στην εστία του γκολκίπερ της ομάδας της Αρκαδίας, με φρέσκο… αίμα μεσοεπιθετικά και μεγάλη λύσσα για ανταπόκριση απ’ όλους! Είπαμε η ΑΕΚ της υγείας, αυτή του Αλμέιδα και το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση, όχι εφικτό να το… κοπιάρεις, αλλά να πάρεις βασικές ιδέες, θεωρητικά να το ψάξεις και στην πράξη να το πετύχεις εφόσον το αναζητήσεις σωστά, την ίδια ώρα βέβαια υπάρχει και το παράδειγμα προς αποφυγή: ο Ολυμπιακός… Μια ομάδα που φωνάζει, για την ακρίβεια ουρλιάζει, προς όλους όλα εκείνα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πράξει ένα σοβαρό ποδοσφαιρικό club, διότι με τέτοιες επιλογές με μαθηματική ακρίβεια οδεύεις στα βράχια και ευθύνη έχει πάντα το κεφάλι…

Από τη μία η ΑΕΚ της απόλυτης ποδοσφαιρικής υγείας και από την άλλη η απόλυτη ομολογία (στο χορτάρι όπου μετράει) αποτυχίας! Με τέτοιο τρόπο μάλιστα που αδειάζει και όλα τα επιχειρήματα της επικοινωνιακής προπαγάνδας τους. Απίστευτο το πόσο άμεσα έγινε όλο αυτό και όμως φαινόταν από μακριά… Ακόμη και οι ίδιοι οι φίλοι του Ολυμπιακού το φωνάζουν, το αναγνωρίζουν, δεν αναφέρομαι στο ανάθεμα που ρίχνουν στα social media οι απογοητευμένοι και οργισμένοι, αυτό ανά διαστήματα το συναντά κανείς σε όλες τις ομάδες, αλλά στους πολλούς κανονικούς που τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Αντί να το δουν αυτό, να εστιάσουν σε αυτό, να δουλέψουν στο τι κάνουν λάθος και τι πρέπει να αλλάξουν, εκείνοι εκτός από όλους τους υπόλοιπους που ΔΕΝ κάνουν στο ποδοσφαιρικό, το απογείωσαν με άλλη (εκτός αγωνιστικού χώρου) ”μεταγραφή”!

Θαρρείς και θέλουν να ζουν μόνιμα στον απόλυτα ψεύτικο μικρόκοσμό τους. Η ευχή είναι μία: να συνεχίσουν ντε σε αυτό το δρόμο…Η ΑΕΚ της υγείας και η ομολογία αποτυχίας!

Υγ: Συγχαρητήρια σε όλους για την πορεία και την εικόνα της ΑΕΚ Β φέτος, για τη συνέπειά της και το γεγονός ότι ανταποκρίνεται αγωνιστικά, δεν θα είχε ήττα αν με τον Λεβαδειακό έπαιρνε ότι άξιζε (το πέναλτι για παράδειγμα) και το κυριότερο από το αποτέλεσμα είναι η εικόνα της και η νοοτροπία της. Είναι σημαντικό ότι δουλεύουν βασισμένοι στο πλάνο της πρώτης ομάδας, είναι εξίσου σημαντικό πως τα παιδιά που ήρθαν και έπαιξαν στην πρώτη ομάδα (Πήλιος αν και έτοιμος και Ραντόνια) ανταποκρίθηκαν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα εντός ΑΕΚ Β στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους ανεβάζοντας και εδώ τον ανταγωνισμό!

Υγ2: Όσα έγιναν στην Λεωφόρο και ακούγονται από ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού (σ.σ.: Χουάνκαρ και Καραπαπά σύμφωνα με το βίντεο που διέρρευσε) είναι στοιχεία αρκετά για να επέμβουν όσοι απαιτείται για να δείξουν ότι δεν μένουν στα λόγια, αλλά έχουμε και πράξεις, μάλιστα τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν ποτέ ξανά τέτοια σκηνικά. Θα γίνει; Όχι βέβαια… Τίποτα απολύτως δεν θα συμβεί σε κανέναν από τους πρωταγωνιστές, διότι σε τούτο το τόπο την πληρώνουν πάντα οι λάθος άνθρωποι και μόνο, όσοι δεν έχουν ξένες πλάτες και τελικά σχετικά με το ποδόσφαιρο οι οπαδοί που δεν το παίζουν και πολέμιοι της βίας. Εδώ τι είχαμε; Τι έγινε; Μάλλον τίποτα… Δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα αν δεν είχαμε φτάσει να αλλάζουν αθλητικοί νόμοι και να κλείσουν τα γήπεδα. Επίσης που είναι οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι; Να γράψουν και να πουν, σε άρθρα τους, βιντεάκια στα social media, απόψεις τους στα Μέσα που εργάζονται; Πού είστε ντε; Εξαφανισμένοι και όμως ο λόγος τους (προφορικός ή γραπτός) πύρινος και το ανάθεμά τους απίθανο αρκεί να τους παίρνει φυσικά, μέχρι εκεί, αλλά το πουλάνε το παραμύθι τους καλά, αυτό τους το δίνω!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X