Με τον τσαμπουκά της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ πέταξε εκτός κυπέλλου τον Παναθηναϊκό! (VIDEO)

Με τον τσαμπουκά της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ πέταξε εκτός κυπέλλου τον Παναθηναϊκό! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με το γκολ του Δημήτρη Γκέσιου, μετά την ήττα με 3-2 στη Λεωφόρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 1981 είναι από τις πιο «γεμάτες» που μπορούν να θυμηθούν οι παίκτες και οι οπαδοί εκείνης της εποχής. Αρχισε με το 4-0 επί του ΠΑΟΚ, τελείωσε με τη συντριβή στο Καραϊσκάκη και την τραγωδία της Θύρας 7, ενώ είχε μεσολαβήσει η μεσοβδόμαδη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου σε βάρος του Παναθηναϊκού με το 1-0 της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια η ΑΕΚ είχε κερδίσει μια από τις πιο… απολαυστικές προκρίσεις εκείνων των εποχών. Αν και είχε χάσει με 3-2 στη λασπομαχία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα, κατάφερε να προκριθεί με το γκολ του Δημήτριου Γκέσιου στο 34ο λεπτό της ρεβάνς. Σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη ισχυρός παρασκηνιακά με την παρουσία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, κάθε νίκη σε βάρος του ήταν πολύ σημαντική για την ΑΕΚ.

Στόχος το κύπελλο

Και πώς να μην είναι, από τη στιγμή που η ΑΕΚ συμπλήρωνε ήδη δύο χρόνια χωρίς νίκη σε βάρος του; Είχαν προηγηθεί τρεις ήττες τη σεζόν 1979-80 (συμπεριλαμβανομένης αυτής του μπαράζ για την 3η θέση) η ισοπαλία με 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα δύο μήνες νωρίτερα και η ήττα στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ, με τον Μίλτο Παπαποστόλου στον πάγκο της, είχε αρχίσει πολύ καλά εκείνο το πρωτάθλημα, όμως στις αρχές Οκτώβρη είχε ήδη χάσει έδαφος. Το Κύπελλο ήταν ένας σοβαρός στόχος και το πάθος για πρόκριση ήταν μεγάλο. Το πόσο μεγάλο ήταν αυτό το πάθος, φαίνεται από το γεγονός ότι η Νέα Φιλαδέλφεια -αν και μεσημέρι Τετάρτης- γέμισε ασφυκτικά, από τις δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα, στο μισάωρο (στο 21′ ο Λιβαθηνός και στο 26΄ο Βλάντιτς) και από τον τραυματισμό του Τζιράκη που αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίς.

Μίλησε ο Γκέσιος

Ο Παναθηναϊκός έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο αλλά και στο 70′ (δοκάρι του Αντρεούτσι) όμως η ΑΕΚ είχε την ουσία και πέτυχε το γκολ της νίκης πρόκρισης με το πλασέ του 33χρονου γκολτζή Δημήτρη Γκέσιου, ο οποίος είχε έρθει στην ΑΕΚ έξι μήνες νωρίτερα από τον Ηρακλή, μετά από 12 χρόνια καριέρας σε αυτόν.

Η πρόκριση πανηγυρίστηκε έξαλλα και ακολούθησε άλλη μία με αντίπαλο τον Αρη. Όμως, στα ημιτελικά η ΑΕΚ αποκλείστηκε με δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ.

H σύνθεση της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: Οικονομόπουλος, Μανωλάς, Καραβίτης, Παραπραστανίτης (26′ Τζιράκης) Ραβούσης, Θώδης (65′ Γεωργαμλής) Γκέσιος, Βλάχος, Μπάγεβιτς, Βλάντιτς, Μαύρος

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X