Premier League: Έσοδα ρεκόρ η Σίτι, γεμάτα γήπεδα και ρεκόρ τηλεθέασης

Premier League: Έσοδα ρεκόρ η Σίτι, γεμάτα γήπεδα και ρεκόρ τηλεθέασης
Photo Credits: INTIME

Ρεκόρ στα έσοδα για την Μάντσεστερ Σίτι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος της Premier League της Μάντσεστερ Σίτι το 2023 έφερε στο σύλλογο ποσό-ρεκόρ 176,2 εκατομμυρίων λιρών, αύξηση 15% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, αποκάλυψε η Premier League στην ετήσια έκθεσή της, που δημοσίευσε σήμερα (2/2).

Η Άρσεναλ κέρδισε 172,2 εκατομμύρια λίρες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πληρώθηκε με 168,3 εκατομμύρια λίρες, ακολουθούμενη από τη Νιούκαστλ με 164,3 εκατομμύρια λίρες.

Η Τότεναμ, η Τσέλσι, η Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, η Έβερτον και η Νότιγχαμ Φόρεστ κέρδισαν περισσότερα από τις ομάδες που τερμάτισαν πάνω από αυτές στον πίνακα λόγω περισσότερων αγώνων που προβλήθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση. Ακόμη και η τελευταία Σαουθάμπτον, η οποία υποβιβάστηκε στην Championship, εισέπραξε 103,6 εκατομμύρια λίρες.

Άλλα σημεία που το πρωτάθλημα περιέγραψε στην έκθεσή του για το 2022-23 περιελάμβαναν τη συμμετοχή, με γήπεδα που ήταν κατά 98,7% γεμάτα, μια ελαφρά αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, με 43% των συμμετεχόντων ηλικίας 18 έως 34 ετών και 28% από αυτούς γυναίκες. Το κοινό των 900 εκατομμυρίων τηλεθεατών το έκανε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον κόσμο.

«Η σεζόν κορυφώθηκε με δύο από τους συλλόγους μας που κέρδισαν τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς στην έκθεση. «Μετά την κατάκτηση της Premier League (και του Κυπέλλου Αγγλίας), η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε το πρώτο της Champions League ως μέρος του «τρεμπλ», ενώ η νίκη της Γουέστ Χαμ στο Europa Conference League της χάρισε το πρώτο της σημαντικό τρόπαιο  σε περισσότερα από 40 χρόνια».

Η Premier League ανακοίνωσε νέες τηλεοπτικές συμφωνίες ρεκόρ τον Δεκέμβριο με τα Sky Sports, TNT Sports και BBC Sport από το 2025 έως το ’29. Αυτές οι συμφωνίες υπογραμμίζουν «τη δύναμη της Πρέμιερ Λιγκ και είναι απόδειξη των συλλόγων, των παικτών και των προπονητών μας που συνεχίζουν να προσφέρουν το πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στον κόσμο σε γεμάτα γήπεδα και στους οπαδούς, που δημιουργούν μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα κάθε εβδομάδα», είπε ο Μάστερς.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X