Δημάτος για τη μεταγραφή του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ: «Σημασία έχει η συνέπεια στο πλάνο!»

Δημάτος για τη μεταγραφή του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ: «Σημασία έχει η συνέπεια στο πλάνο!»
Photo Credits: INTIME

Ο Ανδρέας Δημάτος αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της ΑΕΚ που «κρύβεται» πίσω από την μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει στο Gazzetta.gr για την φιλοσοφία της ΑΕΚ που «κρύβεται» πίσω από την μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς.

Απόλυτα λογικός ο ενθουσιασμός των φίλων της ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς στο παραπέντε της ολοκλήρωσης της μεταγραφικής περιόδου. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που τον είχαν οι περισσότεροι ξεχωρίσει στα δύο δραματικά καλοκαιρινά ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ποδοσφαιριστής που έχει το πακέτο να αποδειχθεί στην πορεία μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Ακόμα και τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής αρκούν από μόνα τους να εκτοξεύσουν τη χαρά των φιλάθλων που για ένα μυστήριο λόγο αρέσκονται στις ακριβές μεταγραφές και τους αρέσει πολύ όταν ο πρόεδρος βάζει το χέρι στην τσέπη… Ακόμα και σε περιπτώσεις που υψηλού κόστους μεταγραφές έχουν αποδειχθεί στη συνέχεια ως άκρως επιζήμιες για την ισορροπία μίας ομάδας…

Όλα αυτά έχουν μικρή σημασία. Σε τελική ανάλυση το γήπεδο είναι αυτό που κρίνει πάντα μια μεταγραφή και όχι το επικοινωνιακό της γκελ. Είναι άπειρες οι περιπτώσεις που μεταγραφές που πέρασαν στα ψιλά εξελίχτηκαν σε χρυσάφι και μεταγραφές που έφεραν κόσμο στο αεροδρόμιο δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στο ελάχιστο στις προσδοκίες.

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στη μεταγραφή του Λιούμπισιτς για την ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι επιβεβαιώνει πως το club έχει πλέον σχέδιο, αλλά έχει και συνέπεια στην εφαρμογή του πλάνου που έχει εκπονήσει. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι η μεταγραφή του Λιούμπισιτς θα αλλάξει την… ιστορία της ομάδας, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αν η ΑΕΚ καταφέρει να διατηρήσει στο τέλος της σεζόν τα σκήπτρα της επικρατώντας του εγχώριου ανταγωνισμού. Είναι ξεκάθαρο όμως πλέον και σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν ότι υπάρχει συγκεκριμένος προσανατολισμός.

Δεν είναι άλλωστε και τόσο σύνηθες στην ιστορία της ΑΕΚ να υπάρχει τόσο μεγάλη ταύτιση με τα όσα προ μερικών ημερών ανέφερε ως προς τα «θέλω του» ο προπονητής της ομάδας και λίγο αργότερα μία μεταγραφική κίνηση να αποδεικνύεται φωτογραφία των όσων είχε προαναγγείλει ο Ματίας Αλμέιδα. Ένα ακόμα μεγαλύτερο όνομα του Λιούμπισιτς σε προχωρημένη ηλικία και με ένα τεράστιο ποσό συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μεγαλύτερο ενθουσιασμό στον κόσμο, αλλά θα ήταν ένας αυτοσχεδιασμός της στιγμής.

Ο 24χρονος, όμως, ποδοσφαιριστής με τις παραστάσεις που έχει μέχρι σήμερα στην καριέρα του θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τον ορισμό του ποδοσφαιριστή που περιέγραφε… χωρίς ονόματα και προσδιορισμό μεταγραφής ο Ματίας Αλμέιδα αναλύοντας το πλάνο της μετά νταμπλ εποχής για την ΑΕΚ με απαραίτητο συστατικό τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας και την ενσωμάτωση ποδοσφαιριστών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, φιλοδοξίες, αλλά και μεταπωλητική αξία.

Συνέπεια λόγων και έργων για τον Αργεντινό τεχνικό αποτελεί ακόμα – ακόμα και το ότι στον αγώνα με τον ΟΦΗ χρησιμοποίησε στα άκρα της άμυνας της ομάδας του τους Ραντόνια και Πήλιο, δύο από τα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ που θέλει να τσεκάρει αν ταιριάζουν στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Οι περισσότεροι φίλαθλοι της ομάδας θα προτιμούσαν δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα στη θέση τους, αλλά κανένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ δεν μπορεί να τεσταριστεί, χωρίς να δοκιμαστεί μέσα στο γήπεδο, έστω κι αν αυτό πολλές φορές μπορεί να κοστίσει.

Ούτε για τον ΠΑΟΚ ήταν εύκολη η μετάβαση στη σημερινή εποχή με Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη, Τσιγγάρα, Κωνσταντέλια, Τζήμα αλλά πλέον το απολαμβάνει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να το εξαργυρώσει. Η ΑΕΚ σε αυτόν τον τομέα υστερεί, η αξιοποίηση των Ακαδημιών της, πλάνο που είχε εξαγγελθεί ως βασικός άξονας λειτουργίας από την πρώτη μέρα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο Τατόι το 2013, δεν έχει ακόμα αποδώσει καρπούς και όλα δείχνουν πως υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά για αυτό που είπε ο Αλμέιδα σχετικά με νεαρούς ποδοσφαιριστές δουλεμένους μέσα στην ομάδα… Ταυτόχρονα με τη μεταγραφή του Λιούμπισιτς η ΑΕΚ έλυνε το συμβόλαιο του Ζίγκα Λάτσι, μία από τις πιο ακριβές επενδύσεις σε νεαρό ποδοσφαιριστή προοπτικής χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι πλέον δεν βρίσκεται υπό την πίεση προηγούμενων ετών, όταν οι μεταγραφές αποτελούσαν και μια μορφή επικοινωνιακής απόδρασης… Όταν κάτι έπρεπε να παρουσιάσει ακόμα και για τα μάτια του κόσμου και έτρεχε με αγωνία να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Ντατσένκο παρά τις αμφιβολίες ακόμα και την ώρα των υπογραφών ή του Φράνσον, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε επικοινωνήσει ότι δεν θα έκανε μεταγραφή.

Η ΑΕΚ πλέον έχει τη δυνατότητα να μείνει πιστή στο πλάνο της, χωρίς ακριβές φωτοβολίδες ενθουσιασμού τύπου Κριχόβιακ, ακόμα και αν πολλές φορές μπορεί να δυσαρεστεί τους φιλάθλους της που πάντα θα αρέσκονται σε νέα ονόματα, εντυπωσιακές προσθήκες και… επικοινωνιακές νίκες, όπως όλοι οι φίλαθλοι του κόσμου.

Η ΑΕΚ έχει πλέον την άνεση να κοιτάει την ουσία, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι όλες οι κινήσεις της θα είναι σωστές ή θα έχουν την αίσια έκβαση της μεταγραφής Λιούμπισιτς. Χωρίς να σημαίνει ότι έχει λύσει όλα της τα προβλήματα. Αλλωστε και στις μεταγραφές, όπως και συνολικά στο ποδόσφαιρο, ο θρίαμβος από το μεταγραφικό φιάσκο απέχει χιλιοστά…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X