Μεταγραφή από το πάνω ράφι!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη νέα υπέρβαση με την απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίγο μετά τις 12:30, έγινε γνωστό ότι η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για την απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς. Πρόκειται για μία τεράστια μεταγραφή ενός παίκτη στον οποίο η ΑΕΚ είχε ρίξει το βάρος της ως πρώτη επιλογή και παρά τις απίστευτες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατάφερε να τη φέρει εις πέρας!

Το χρονικό το έχετε διαβάσει αναλυτικά στα συνεχόμενα ρεπορτάζ του Enwsi.gr. Όλα όσα καταγράφηκαν αυτές τις ώρες τα πληροφορηθήκατε αναλυτικά χωρίς κανένα ψέμα ή παραπληροφόρηση. Βεβαίως όπως γίνεται συνήθως, υπήρξαν και οι γνωστοί οπαδοί της παντόφλας που στο άκουσμα της εξέλιξης πως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ απέρριψε την πρόταση που η ίδια είχε ζητήσει από την ΑΕΚ, ξεκίνησαν τις γνωστές μπούρδες, πως ο Μελισσανίδης δεν δίνει τα λεφτά που πρέπει για να πάρει τον παίκτη. Όλοι αυτοί που έκραζαν, τώρα τρέχουν να σβήσουν σχόλια…

Υπάρχουν βεβαίως και οι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ που εμπιστεύονται τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα, ο Ματίας Αλμέιδα και η διοίκηση και ειδικά αυτοί, μπορούν απόψε να είναι πολύ χαρούμενοι. Διότι η ΑΕΚ παίρνει έναν ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία (24 ετών), πολυεργαλείο, διότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις, αλλά κυρίως στον άξονα και είναι και αριστεροπόδαρος, στοιχείο που δεν έχει άλλο κεντρικό χαφ του Δικεφάλου.

Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς είναι γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1999 στη Βιέννη, από Κροάτες γονείς και έχει και τις δύο υπηκοότητες. Έχει παίξει μία φορά με την U-21 της Αυστρίας. Αγωνίζεται κυρίως στον άξονα ως αμυντικός ή κεντρικός μέσος, αλλά μπορεί με την ίδια ευχέρεια να παίξει και ως αριστερό μπακ (δεν του πολυαρέσει πάντως).

Συγκεκριμένα «μετράει» 82 συμμετοχές ως κεντρικό χαφ, 32 ως αμυντικός μέσος και εφτά ως επιθετικό χαφ. Έχει αγωνιστεί 45 φορές σαν αριστερό μπακ και έντεκα σε αριστερό χαφ (ενώ έχει παίξει σε και άλλες θέσεις. Έχει ύψος 1,80 μ., βάρος 76 κιλά, όπως προανέφερα είναι αριστεροπόδαρος και έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Φέτος στο κροατικό πρωτάθλημα έχει ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του 85,4%, ενώ συνολικά στην καριέρα του 81,6%.

Έπαιξε και στα δύο ματς της προκριματικής φάσης των ομίλων του Champions League κόντρα στην ΑΕΚ (ως οχτάρι) και ειδικά στη ρεβάνς είχε εξαιρετική απόδοση. Μάλιστα ήταν ο παίκτης που είχε κάνει το 0-2. Ωστόσο από δικό του χέρι στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ είχε κερδίσει το πέναλτι το οποίο έχασε αρχικά ο Γκαρσία, αλλά ο Βίντα σκόραρε και χάρισε στους «κιτρινόμαυρους» την πρόκριση.

Η ΑΕΚ έχει ωριμάσει και έχει αλλάξει τρόπο λειτουργίας

Στην άτυπη συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης Τετάρτης, ο Ματίας Αλμέιδα είχε δηλώσει πως «δε θα κάνουμε μεταγραφή για να κάνουμε». Αυτό που αποδείχθηκε στην πράξη, ήταν πως η ΑΕΚ δε θα πήγαινε να πάρει κανέναν παίκτη τύπου: Ακαϊντίν, Όρτα, ή Άμπεϊ, αλλά θα εξαντλούσε όλες τις πιθανότητες που είχε για να φέρει έναν παίκτη πρώτης γραμμής που θα έκανε αμέσως τη διαφορά.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε επίσης δηλώσει πως «αν αυτός βρεθεί, θα πω στον κ. Δημήτρη να τον φέρει». Ο παίκτης βρέθηκε και η ΑΕΚ έκανε ουσιαστική προσπάθεια για να αποκτήσει τον γεννημένο στη Βιέννη από Κροάτες γονείς 24χρονο μέσο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης όχι μόνο άκουσε την εισήγηση του προπονητή του, αλλά έκανε ξανά μετά τις μεταγραφές του Πινέδα, του Πόνσε, του Πισάρο και του Κάλενς, την εισήγησή του πραγματικότητα!

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε εξηγήσει πως θέλει να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας και να φέρει παίκτες που θα ταιριάζουν απόλυτα στα χαρακτηριστικά που θέλει να έχουν οι παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ κυρίως για τα επόμενα χρόνια! Ο Λιούμπιτσιτς είναι σε τρομερή ηλικία, με παραστάσεις και με τρομερή τεχνική κατάρτιση.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο Λιούμπιτσιτς ήταν από την πρώτη στιγμή σύμμαχος στην προσπάθεια που έκανε η ΑΕΚ για να τον αποκτήσει. Παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2027, έκανε τα πάντα για να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. Είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη μιλήσει και με τον «Πελάδο», αλλά για το συγκεκριμένο θέμα θα μάθουμε περισσότερα αύριο το πρωί.

ΥΓ: Το πόσο ενοχλεί η ΑΕΚ και η μεταγραφή που προσπαθεί να κάνει αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο τόσο στον Τύπο, όσο και στα social media. Έχουν άποψη ένας δημοσιογράφος που στο προφίλ του έχει φωτογραφίες από τις οπαδικές εκδρομές του με τον Ολυμπιακό, ένας υποστηρικτής του… ΟΦΗ και κάποια troll συνοικίας. Ξέχασε να σας ρωτήσει η ΑΕΚ παιδιά… Καλή σας χώνεψη!

ΥΓ 2: Μου έστειλαν ένα απόσπασμα από διαδικτυακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας «υπάλληλος» ΠΑΕ, που εκτός των άλλων ήταν και πολέμιος του γηπέδου της ΑΕΚ, είπε ότι άκουσε από την τηλεόραση το… γκντουπ στο φάουλ που έκανε ο Πήλιος στον Φελίπε. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ παραδέχθηκαν ότι δεν έγινε φάουλ, αλλά ο συγκεκριμένος άκουσε… γκντουπ. Από κάτι άλλο ήταν ο χτύπος, αλλά άστο καλύτερα…

ΥΓ 3: Στη «Βασίλισσα» παρότι από το καλοκαίρι ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει ρίξει χρήμα και μάλιστα πολύ, τα έχουν κάνει… ώπα. Και να θέλει τώρα ο Ηλίας Ζούρος να αλλάξει πράγματα, δεν ξέρω αν μπορεί (άλλωστε δεν έχει δικαίωμα και για πολλές αλλαγές, μόλις μία αν δεν κάνω λάθος). Κρίμα, πραγματικά! Και ακόμα πιο κρίμα που δεν έχει ακουστεί ούτε μία συγγνώμη…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X